Home - Actualitate - Monumentul Siderurgiștilor de la Hunedoara va fi curățat sâmbătă

Monumentul Siderurgiștilor de la Hunedoara va fi curățat sâmbătă

vineri, 21 Apr, 2017

Monumentul Siderurgiștilor din municipiul Hunedoara va fi curățat sâmbătă, 22  aprilie, începând cu ora 10:00, de voluntari, în cadrul unei campanii derulată de o cunoscută firmă de detergenți din România.

Campania, care a început în urmă cu patru ani, continuă și în 2017, de data aceasta fiind selectate, ca puncte de desfășurare, patru orașe din țara noastră: Sibiu, Alba -Iulia, Hunedoara și Mangalia. Echipa de profesioniști ai firmei producătoare de detergenți va curăța câte un monument din fiecare localitate selectată, la Hunedoara fiind ales pentru această inițiativă Monumentul Siderurgiștilor, amplasat în fața fostei intrări în combinatul siderurgic, în apropiere de Piața Libertății din municipiu.

Monumentul a fost construit în 1974, la aniversarea a 90 de ani de la construcţia uzinelor de fier de la Hunedoara. „Monumentul este ridicat în doar câteva săptămâni, sub conducerea sculptorului Ioan Șeu, cu ajutorul lui Ernest Kovacs şi al elevilor de la Liceul de Arte din Deva. Pe soclul metalic sunt înfăţişate scene din viaţa oţelarilor de pe vremuri: bărbaţi şi femei care lucrează din greu, iar în vârful său era o flacără ce ardea necontenit. Astăzi flacăra s-a stins, însă monumentul continuă să impresioneze prin frumsețe și complexitate. Amplasarea sa pe drumul către Castelul Corvinilor, face ca el să fie vizitat de sute de turiști zi de zi. Așa că în loc să trecem nepăsători pe lângă el, hai să-i redăm frumusețea”, scrie pe site-ul campaniei.

 Sursa foto: Primăria Hunedoara.