Home - Actualitate - Modernizări în comuna Densuș

Modernizări în comuna Densuș

joi, 18 Mai, 2017

Comuna hunedoreană Densuş este una dintre cele mai cunoscute localităţi rurale din ţară, pe raza sa fiind mai multe obiective demne de a fi vizitate de către oricine.

Situată oarecum departe de „drumul mare”, dar nu foarte departe de o localitate urbană, fiind vorba, în speţă, de oraşul Haţeg, comuna Densuş are perspective de a se dezvolta și din punct de vedere al infrastructurii.

Trei mari proiecte

În acest sens, reprezentanții administrației publice locale din comuna Densuș, situată în Țara Hațegului, au întocmit mai multe proiecte. „În baza prevederilor Ordonanței de Guvern (OG) 28 am depus trei proiecte care vizează modernizarea rețelei de infrastructură din comuna Densuș. Primul dintre acestea, pe care noi l-am estimat la o valoare de 800.000 de lei, modernizarea rețelelelor de drumuri comunale și străzi interioare din satele Peșteana, Peștenița, Poieni și Ștei prin asfaltare, lărgire și amenajare de rigole. De asemenea, un alt proiect pe care l-am depus și a cărui valoare am estimat-o la suma de 550.000 de lei este cel al modernizării rețelei de iluminat public din comună, urmând a înlocui actualele becuri, energofage, cu altele noi, de tip led, mult mai economice. În fine, cel de-al treilea proiect depus pe OG 28, estimat de noi la o valoare de 500.000 de lei, este acela al finalizării lucrărilor la rețeaua de canalizare din localitatea de reședință și din satul Hîțăgel, precum și dotarea cu aparatură nouă a stației de epurare de la Peșteana. Se cunoaște că aceste lucrări au început de multă vreme, dar au fost întrerupte, din varii motive, independent, însă, de voința administrației publice locale. Nu în ultimul rând doresc să amintesc faptul că vom continua programul de modernizare a căminelor culturale, în baza proiectelor depuse pe fonduri europene, la fel ca și în cazul modernizării drumurilor, altele decât cele cuprinse în proiectul depus în baza OG 28”, a declarat Adrian Ionel Vîrtopean, primarul comunei hunedorene Densuș.