Home - Actualitate - Eveniment - Meciuri pe șapte stadioane din județ
Sursa foto Facebook CNS Cetate Deva

Meciuri pe șapte stadioane din județ

vineri, 17 Mar, 2017

În acest sfârșit de săptămână atenția microbiștilor din județ se va axa, în mare parte, pe meciurile programate a se disputa duminică, în Liga a V-a de fotbal Hunedoara.

Pentru iubitorii de fotbal hunedoreni emoțiile vor începe de vineri, chiar dacă meciul respectiv nu se va juca pe un teren din județul nostru.

Deva joacă în Gorj

Astăzi, de la ora 15.00, CNS Cetate Deva joacă în deplasare, la Rovinari, cu Pandurii 2 Târgu Jiu, într-o partidă contând pentru etapa a XVI-a a seriei a IV-a din Liga a III-a de fotbal. Devenii se duc în Gorj doar cu gândul la victorie, pentru a nu pierde contactul cu plutonul fruntaș și, astfel, să își mențină speranțele de promovare în eșalonul superior. Cei de la CNS Cetate vor fi cu ochii și pe alte jocuri, în special pe CSM Lugoj – Ripensia Timișoara, care se va disputa tot astăzi, un egal avantajându-i pe deveni. De asemenea, este de urmărit și derby-ul Aradului, între liderul Național Sebiș și penultima clasată, UTA BD 2, echipa oaspete începând foarte bine returul. O surpriză din partea celor de la UTA ar veni mănușă devenilor, în contextul în care nu s-a luat, însă, o măsură definitivă legată de meciul Performanța Ighiu – Național Sebiș, scor 3-1 pe teren, liderul seriei contestând legalitatea legitimării unui jucător la echipa din Alba (Keita, care joacă acum la Reșița, n. red.) și a cerut să câștige meciul, la “masa verde”, cu 3-0. Federația a respins apelul celor de la Ighiu, după ce, pe fond, dăduse dreptate celor de la Sebiș, o decizie urmând a fi luată de Comisia de disciplină. Cei de la Național își doresc, firește, cele trei puncte, însă conducerea Performanței nu exclude să ajungă cu acest caz la TAS, susținând că au fost de bună credință când l-au legitimat pe Keita. Legat de cei de la Ighiu, devenii îi vor urmări, cu siguranță, mâine, când vor juca acasă cu Școlar Reșița, dar vor fi foarte interesați și de rezultatul celuilalt meci ce se va desfășura sâmbătă în județul vecin, dintre Industria Galda și Unirea Alba Iulia. Înaintea etapei a XVI-a, lider în serie este Sebișul, cu 30 de puncte, urmat de reșița, cu 28, și de trei echipe cu câte 26 de puncte, despărțite de golaveraj, respectiv Ripensia, Galda și Lugojul. Deva este pe locul șase, cu 25 de puncte.

Derby de Petroșani

Sâmbătă, de la ora 11.30, se va disputa și primul meci oficial din acest an din Liga a IV-a. De la ora 11.30 este programat derby-ul Petroșaniului, dintre Universitatea și Jiul, în fapt o partidă restată din etapa a XI-a, ultima a turului de campionat. Indiferent de rezultat, cele două echipe își vor păstra pozițiile în clasament, Jiul urmând a rămâne pe nouă, iar Universitatea pe zece, în competiția în care sunt înscrise 12 formații. Mai interesantă pare a fi partida de juniori, programată a începe la ora 9.30, în caz de victorie Jiul, lider în campionat, putând să se distanțeze la șapte puncte de următoarea clasată, Inter Petrila, în vreme ce Universitatea, indiferent de rezultat, va rămâne pe poziția a cincea în clasament.

Etapă în Liga a V-a

Duminică, de la ora 11.00, se vor disputa meciurile din etapa a XVII-a, a doua a returului, din Liga a V-a de fotbal Hunedoara. Din cele opt meciuri programate inițial se vor disputa doar șase, deoarece Dacia Boșorod și Mureșul Pricaz s-au retras din campionat, întrecerea fiind continuată de 14 din cele 16 echipe înscrise inițial în competiție. Rezultatele celor de la Boșorod au fost anulate, deoarece s-a considerat, conform regulamentului, că echipa a fost exclusă din campionat în urma a doua neprezentări în tur, astfel încât adversarii lor de duminică, Berianul Beriu, nu vor mai face deplasarea și vor sta. În schimb, însă, Mureșul Pricaz, campioana ultimelor trei ediții, s-a retras înainte de începerea returuluiși va pierde, tot conform regulamentului, întâlnirile din partea a dua a campionatului, cu 3-0, beneficiara din această rundă a forfait-ulului fiind CS Ghelari, jocul fiind programat a se disputa în comuna Ținutul Pădurenilor. Revenind la meciurile propriu – zise, trebuie spus că liderul Măgura Pui este mare favorită în jocul de acasă cu „lanterna roșie”, Santos Boz și, printr-o așteptată victorie la scor, își va mai șterge din păcate după surprinzătoarea înfrângere din prima etapă din retur, de la Sargeția Bretea Română. Cei de la Bretea vor evolua, în derby-ul etapei, după ultimele rezultate, la Zarandul Crișcior, fiind posibilorice rezultat în acest joc. În celelalte partide, însă, par a fi doar favoriți cerți la prima vedere. Urmăritoarea liderului, Dacia Orăștie, aflată la douăpuncte de primul loc, pare a avea prima șansă în deplasarea de la Victoria Dobra, dar echipa din mediul rural a reușit câteva rezultate surprinzătoare în campionat. Și Comunal Ilia, a treia clasată, pare favorită în deplasarea de la Cerna Lunca Cernii, dar în echipa de pe podium s-au petrecut multe modificări în vacanța competițională, iar în Pădurenime s-au mai văzut surprize. În schimb, însă, ar fi una dintre cele mai mari surprize ale campionatului dacă AS Sântămăria Orlea nu se va impune în deplasarea de la Agrocompany Băcia, gazdele partidei de duminică, nu cu mult timp în urmă câștigătoare ale campionatului, dacă echipa din Boz nu ar fi avut nouă puncte de penalizare, trebuind să fie pe ultimul loc. De asemenea, și CSM Vulcan este mare favorită în jocul de pe teren propriu cu Ponorul Vața, dar mingea e rotundă și în Liga a V-a de forbal Hunedoara se poate înregistra orice rezultat.