Home - Actualitate - Eveniment - Lucrări în diverse domenii în comuna Băița

Lucrări în diverse domenii în comuna Băița

vineri, 14 Apr, 2017

Odată cu alocarea bugetelor locale, primarii din comunele hunedorene știu, cu exactitate, ce pot face, în ce privește investițiile, în acest an.

Alocarea bugetelor locale oferă reprezentanților administrațiilor publice posibilitatea de a ști, cu exactitate, de ce sume dispun și pentru cote de cofinanțare la diferite proiecte pe care doresc să le implementeze.

Drumuri, școli, sală de sport și cadastrare

Printre comunele hunedorene unde lucrurile au început să prindă contur este și Băița. Am depus, pe Ordonanța de Urgență a Guvernului (OUG) 28 din 2013, privind Programul Național de Dezvoltare Locală, un proiect ce modernizarea drumului dintre Băița și Hărțăgani, cele mai mari sate componente ale comunei noastre. Tot pe OUG 28/2013 am mai depus un proiect care vizează reabilitarea școlilor primare și gimnaziale din localitatea de reședință, aflate una lângă cealaltă. De asemenea, la Compania Națională de Investiții am depus un proiect pentru construirea unei săli de sport în satul Băița, lângă cele douășcoli la care făceam referință anterior. Totodată, în acest an vom intra și noi în programul de cadastrare gratuită a terenurilor. Nu am început acest lucru anul trecut, deoarece era riscul să nu putem respecta termenii și puteram fi puși să plătim noi lucrările. Întocmirea actelor de proprietate ale populației pe terenuri este destul de complicată, la noi existând doar un singur sat, Săliște, din cele unsprezece aparținătoare care a fost colectivizat. Noi, ca administrație locală, am întăbulat cam tot ce trebuia, mai rămânând de rezolvat, în curând, situația de la căminul cultural din Săliște”, a declarat Damian Diniș, primarul comunei Băița.