Home - Actualitate - La plimbare cu calul prin „capitala” județului. Deva nu duce lipsă nici de oi sau capre

La plimbare cu calul prin „capitala” județului. Deva nu duce lipsă nici de oi sau capre

marți, 21 Mar, 2017

Imagini care nu fac deloc cinste unui oraș civilizat, cu atât mai mult a unei capitale de județ, așa cum este Deva, au apărut, zilele trecute, pe rețelele de socializare. Mai multe capre și oi, care se plimbau nestingherite pe străduțe, la limita orașului, printre case, au fost surprinse și postate pe Internet. Ba mai mult, într-o altă zonă a orașului, un proprietar de cal a ieșit la plimbare în șaua animalului. Și nu oriunde, ci chiar pe una dintre principalele străzi care traversează municipiul, printre mașini și trecători.

Fotografiile au fost postate pe Facebook și în câteva dintre ele apare o turmă de capre și oi, lăsată nesupravegheată pe o străduță de la marginea Devei.

În altele, se poate vedea cum proprietarul unui cal se plimbă „bine-mersi”, cu animalul prins de căpăstru, pe strada Mihai Eminescu, aproape pe mijlocul drumului, printre mașini, acesta fiind fotografiat duminica trecută, în jur de ora 11:00.

Reacția devenilor care au văzut aceste imagini, ce fac reclamă proastă urbei, sunt pe măsură. Oamenii arată cu degetul înspre reprezentanții Poliției Locale, care, zic ei, ar trebui să sancționeze astfel de abateri. „Deva concurează pentru titlul suprem de <Cea mai frumoasă comună din țară>?”, s-a întrebat, intrigat, un cetățean. „Nu este o premieră! Și nu e vina călărețului care-și permite aceste încălcări ale legii!”, a scris altcineva. „Deva are Poliție Locală, sistem de supraveghere ulta performant, în timp real. În plus, acest „haiduc” a călărit prin fața sediului județean de poliție. Pentru ei, poate, a fost invizibil”, a comentat un alt cetățean la vederea pozelor în care apare călărețul, ce se plimbă senin, parcă, fără să-i pese de cei din jur, pe mijlocul străzii Mihai Eminescu din municipiu.

Într-o altă imagine, publicată tot pe aceeași rețea de socializare, apar capre care pasc nesupravegheate la poalele Cetății, „turme care mai coboară și în parc sau pe străduțele din împrejurimi, lăsând în urma lor un iz de comună”, după spusele cetățeanului care a postat imaginea respectivă.

Sursa foto: Facebook

 

2 comments

  1. Și mai zilele trecute poliția locală se lăuda cu câte amenzi au aplicat ei! Unde? La coadă la covrigăria „Gigi”, poate.

  2. care e problema ta Ramona Stefan ?esti adepta doar a mediului online si virtual? tot nemul tau s-a nascut la oras intre betoane?te aprovizionezi doar cu lapte pasteurizat UHT, cancerigen?ai uitat ce sanatos e laptele de capra?