Home - Actualitate - Eveniment - La Beriu se modernizează rețeaua de infrastructură

La Beriu se modernizează rețeaua de infrastructură

luni, 22 Mai, 2017

În comuna hunedoreană Beriu administraţia locală depune toate eforturile pentru modernizarea localităţii, apelând, pentru acest lucru, la orice sursă de finanţare.

În această perioadă de criză financiară care, din păcate, pare a nu se mai termina, fondurile europene, precum și cele guvernamentale par a fi cele mai potrivite soluţie pentru implementarea unor proiecte ce vizează dezvoltarea comunităţilor din mediul rural.

Pe fonduri europene și guvernamentale

Reprezentanții administrației publice locale din comuna hunedoreană Beriu cunosc acest aspect și nu ratează nicio oportunitate care le permite să acceseze finanțări europene și guvernamentale penttru dezvoltarea așezării pe care o conduc, punând un accent deosebit pe modernizarea rețelei de infrastructură. „Pe fonduri guvernamentale, de la Ministerul Dezvoltării continuă lucrările de modernizare pe două drumuri comunale (DC), respectiv pe DC 54A Cucuiș – Căstău și pe DC 54C, în satul Poieni. Tot pe finanțare guvernamentală, dar prin administrația Fondurilor de Mediu, se lucrează la introducerea reței de canalizare în mai multe sate din comună, în cadrul acestui proiect fiind, deja, finalizată montarea stației de epurare. Trecând la proiectele care sunt finanțate pe fonduri europene, la unul dintre acestea, depus pe măsura 7.2, în valoare de un milion de euro, lucrările au început. Este vorba despre modernizarea de străzi interioare, lucrările începând în Căstău și urmând a continua și în celelalte sate ale comunei. De asemenea, sunt în stadiu de licitație două proiecte depuse Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale de la Timișoara. Primul vizează înființarea unei grădinițe cu program prelungit în Beriu, iar cel de-al doilea deschiderea, tot în centrul de comună, a unui Centru After School, valoarea acestor proiecte fiind de circa 500.000 de euro. Acestea vor funcționa pe lângă Școala Gimnazială „Constantin Daicoviciu” din satul de reședință”, a declarat Emil Moise Bîc, primarul comunei Beriu.