Connect with us
Data: 27/04/2024
.

Sport

Juniorii din judeţ, în topul campionatului republican

Publicat

pe

Două din cele patru echipe de juniori republicani din judeţul Hunedoara ce participă în campionatul naţional au un start de sezon excelent. Astfel, juniorii B de la CFR Simeria (foto), antrenaţi de Dan Ardelean, sunt liderii seriei a V-a, fiind neînvinşi după primele trei etape. În ultima rundă, feroviarii au trecut pe teren propriu, scor 6-1, de LPS Sebeş, pentru gazde punctând Bustan (4), Matyus şi Tont. În etapa viitoare, CFR Simeria va juca în deplasare cu Centrul de Excelenţă Timişoara, dar rezultatul nu va conta în campionat, echipa jucătorilor selecţionaţi la acest centru participând la competiţiei doar pentru a avea meciuri în picioare. În seria a V-a a juniorilor A, FC Hunedoara, antrenată de Mircea Alic jr. ocupă locul 2, cu 6 puncte, în ultima rundă învingând cu 4-0, în deplasare, pe Frontiera Drobeta Turnu Severin, reuşitele aparţinând lui Scorobete (2), Mercurean şi Grigore. În etapa viitoare, FC Hunedoara va juca pe teren propriu cu CSŞ Lugoj. În ierarhia seriei a V-a a juniorilor A, CFR Simeria ocupă ultima poziţie iar în cea a juniorilor B, FC Hunedoara se clasează pe locul 7.

Advertisement

Sport

Schimbare de lider în Liga 5

Publicat

pe

Redactat de

Cele șase echipe care au terminat sezonul regular din Liga 5 de fotbal Hunedoara, au început play-off-ul, a șaptea participantă, CS Ghelari, retrăgându-se din campionat la începutul acestui an.

Se va juca un singur tur, conform tabelei Berger, iar echipele au intrat în acest play-off cu jumătate din puncte obținute în sezonul regular. În prima etapă, într-un derby al orgoliilor locale, ultima clasată la finele sezonului regular, Unirea General Berthelot, s-a impus, cu 1-0, pe terenul câștigătoarei sezonului regular, DMO Răchitova. De acest lucru a profitat echipa de pe poziția secundă, Real Sântandrei, care a trecut pe primul loc după victoria, cu 2-1, pe teren propriu, în fața celor de la Ponorul Vața. Într-un alt meci, Narcisa Sălașu de Sus a învins, acasă, cu 5-2, pe Zarandu Crișcior. Meciurile etapei a doua sunt programate duminică, 28 aprilie, de la ora 11:00, acestea fiind Vața (locul 5, cu 7 puncte) – Răchitova (2, 13p), Crișcior (6, 7p) – Sântandrei (1, 14 p) și Berthelot (4, 9p) – Sălaș (3, 12p).

Citeste mai mult ...

Sport

Cupa României la fotbal. Se cunosc semifinalistele fazei județene

Publicat

pe

Redactat de

Faza județeană a Cupei României la fotbal este în plină desfășurare. Miercuri seară s-au disputat meciurile din faza sferturilor de finală și, cu o singură excepție, acestea au fost extrem de echilibrate.

Deținătoarea trofeului, eliminată

Fără îndoială, cel mai așteptat meci al sferturilor a fost derby-ul local dintre Dacia Orăștie și Gloria Geoagiu, câștigătoarea ediției precedente. Conform așteptărilor, cele două echipe din Liga 4, între care există o mare rivalitate, au jucat cu multă ambiție, și, după 90 de minute, scorul era egal, de 2-2. Cum nici în prelungiri nu s-a mai înscris, calificata în semifinale a fost stabilită după executarea loviturilor de deparatajare. Aceasta este Dacia Orăștie care a învins, în final, cu 6-5, pe Gloria Geoagiu. În celălalt joc în care au fost implicate două echipe din Liga 4, Victoria Călan a primit vizita celor de la Aurul Brad. Conform așteptărilor, trupa din nordul județului, prima în ierarhie la finele sezonului regular, a obținut calificarea, dar la o diferență minimă, câștigând, cu 2-1, pe terenul penultimei clasate din campionat.

Fără echipe din Liga 5

În sferturile de finală ale Cupei României la fotbal au evoluat și două echipe din Liga 5, care au înfruntat formații din eșalonul superior. La Ciula Mare, câștigătoarea sezonului regular din Liga 5, DMO Răchitova, a dat o replică bună celor de la Șoimul Băița, locul 9 în Liga 4, dar nu a fost de-ajuns, echipa vizitatoare impunându-se, la limită, cu scorul de 2-1. Singurul meci în care s-a înregistrat o diferență mare de scor a fost cel de la Vața. Acolo gazdele de la Ponorul, penultimii în Liga 5 la finele sezonului regular, nu au putut face față jocului prestat de a doua clasată din Liga 4, Minerul Lupeni, și au pierdut cu 2-11.

Advertisement

Pe 8 și 15 mai

Astfel, în urma acestor rezultate se cunosc cele patru semifinaliste. În penultimul act al competiției se vor întâlni Dacia Orăștie cu Aurul Brad și Minerul Lupeni cu Șoimul Băița. Semifinalele se vor juca tur – retur, pe 8 mai, de la ora 18:00, și pe 15 mai, de la ora 17:30, ordinea meciurilor din semifinale urmând a fi decisă de Asociația Județeană de Fotbal (AJF) Hunedoara, organizatoarea competiției. Finala fazei județene a Cupei României la fotbal se va disputa pe 8 iunie, în manșă unică, ora și locația urmând a fi comunicate de către AJF Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Sport

Liga 4: Debut în play-off și play-out

Publicat

pe

Redactat de

În acest sfârșit de săptămână încep meciurile părții a doua din Liga 4 de fotbal Hunedoara, cu patru formații în play-off, câștigătoarea acestuia urmând a reprezenta județul în barajul de promovare cu reprezentanta Aradului, și cu opt în play-out.

În play-off se va juca tur – retur, adică șase etape, iar în play-out doar o singură manșă, respectiv șapte runde, pe baza tabelei Berger, toate formațiile intrând în faza secundă a campionatului cu jumătate din punctele obținute în sezonul regular. În play-off sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 11:00, se vor juca meciurile Gloria Geoagiu (23 de puncte) – Minerul Lupeni (29) și Aurul Brad (29) – CSC Sântămăria Orlea (22). În play-out trei meciuri se vor disputa tot sâmbătă, de la ora 11:00, fiind vorba despre întâlnirile Retezatul Hațeg (17) – Victoria Călan )7), Dacia Orăștie (16) – Inter Petrila (9) și CSM Vulcan (10) – Șoimul Băița (9), iar duminică, 28 aprilie, de la aceeași oră, va fi partida CSM 2 Deva (18) – Minerul Uricani (1).

Citeste mai mult ...

Actualitate