Connect with us
Data: 16/05/2024
.

Actualitate - Eveniment

Judeţul Hunedoara – din nou sub cod galben de ploi şi vijelii

Publicat

pe

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 22 de judeţe din jumătatea de vest a ţării, unde începând din această seară şi până mâine dimineaţă vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi căderi de grindină.

Codul galben a fost emis pentru judeţele Hunedoara, Olt, Dolj, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Sibiu, Braşov, Alba, Bihor, Cluj, Mureş, Harghita, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Sălaj, Satu Mare şi pentru o zonă restrânsă din Dâmboviţa.

Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de luni, ora 20:00, până marţi, la ora 09:00, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Oltenia, Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi în nord-vestul Munteniei. „Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 40 – 50 l/mp”, se arată în avertizarea ANM.

 

Advertisement

Actualitate

De 50 de ani, împreună la bine și la greu! Cuplurile de aur din Deva, premiate de administrația locală

Publicat

pe

Redactat de

Ceremonie emoționantă la Restaurantul „Casina” din Deva. Cuplurile de seniori care au împlinit cinci decenii de căsătorie, atât din oraș, cât și din localitățile aparținătoare municipiului, au fost premiate de administrația publică locală, cu bani, diplome aniversare și flori. Festivitatea de premiere a avut loc ieri, chiar de „Ziua Internațională a Familiei”, sărbătorită, în fiecare an, pe data de 15 mai.

Un număr de 104 perechi de seniori, din municipiul Deva, dar și din localitățile aparținătoare, care au împlinit cinci decenii de căsătorie, au fost premiate de Primăria şi Consiliul Local Deva, în cadrul festivității organizată ieri.

Îmbrăcați eleganți, doamne și domni, cu tâmplele albite și cu o vastă experiență de viață, au asistat la momente pline de emoție. Fiecare a „scris” o poveste de viață. Au reușit să își respecte jurămintele rostite împreună, în urmă cu jumătate de veac. Cu dragoste, înțelegere, răbdare și respect au împărțit și bune și rele pe drumul vieții. Au găsit maturitatea de a iubi, de a experimenta și de a învăța să trăiască în doi.

Primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, a înmânat premiile pregătite cuplurilor cu vârste respectabile. Fiecare pereche de seniori a primit, din partea Primăriei Municipiului Deva și a Consiliului Local, o diplomă de fidelitate, un premiu simbolic de 500 de lei și flori pentru doamne, edilul -șef al reședinței de județ felicitându-i pe fiecare în parte. S-au oferit strângeri calde de mână și s-au făcut fotografii.

Primarul Nicolae-Florin Oancea: ,,Este frumos și emoționant să sărbătoreşti o jumătate de secol de viaţă trăită împreună”

,,Este frumos și emoționant să sărbătoreşti o jumătate de secol de viaţă trăită împreună. Se spune că abia la 50 de ani, căsnicia îşi dovedeşte cu adevărat rezistenţa în timp şi, tocmai de aceea, se sărbătoreşte cu aur. Le doresc încă o dată sărbătoriţilor noștri, mulţi şi fericiţi ani împreună, în armonie şi sănătate. Să ne revedem bucuroşi la ,,Nunta de Diamant”!”, a declarat primarul muncipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea.

Advertisement

La eveniment a participat și prefectul județului Hunedoara, Florina Doris Visirin, care, la rândul său, a felicitat perechile de seniori, urându-le viață lungă și un sincer și călduros „La mulți ani!”. „Celebrăm „Ziua Internațională a Familiei”, o ocazie specială pentru a reflecta asupra importanței pe care familia o are în viața noastră și în societate. Familia este nucleul de bază al oricărei comunități, oferindu-ne sprijin, iubire și un sentiment de apartenență. În această zi deosebită, doresc să îmi exprim recunoștința față de toate familiile care, prin solidaritate și înțelegere, contribuie la dezvoltarea și bunăstarea societății noastre. Fiecare familie este unică și valoroasă, iar diversitatea lor reprezintă o forță ce ne îmbogățește comunitatea. La mulți ani tuturor familiilor!”, a transmis prefectul județului Hunedoara, Florina Doris Visirin.

Familiile premiate au domiciliul în municipiul Deva şi în localităţile aparţinătoare (Archia, Bârcea Mică, Cristur, Sântuhalm) şi au depus cerere înregistrată la Compartimentul Stare Civilă Deva.

Administraţia locală deveană acordă premii şi diplome de fidelitate cuplurilor care sărbătoresc „Nunta de Aur” începând din anul 2000. Fondurile destinate premierii sunt alocate de la bugetul local, prin hotărâre de CL.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Să se știe-n toată țara: Cupa e la Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Corvinul Hunedoara a obținut cea mai mare performanță din istoria sa de peste un secol. Jucând la Sibiu, în finala Cupei României, Corvinul, divizionară secundă, a învins, după un meci dramatic, decis la lovituri de departajare, pe Oțelul Galați, din primul eșalon, cu scorul de 5-4!

Gălățenii au deschis scorul în minutul 27, prin Rusevic, cu un gol în vinclu, din marginea careului mare, dintr-o lovitură liberă ușor acordată. Corvinul nu resimte șocul și egalează, în minutul 39, când, la o centrare a lui Pîrvulescu, Zivulic are un semiluft iar Coman, cu un șut puternic, înscrie din 8 metri, 1-1 fiins scorul cu care s-a intrat la pauză.

În repriza a doua tot cei de la Oțelul înscriu primii, prin același Rusevic, care a transformat un penalty discutabil acordat de arbitrul Marcel Bîrsan. Hunedorenii revin, și de această dată, și în minutul 74, Manolache egalează cu un „lat” precis de la 16 metri și, în ciuda unei dominări toate a Corvinului pe final, la sfârșitul timpului regulamentar de joc tabela arăta 2-2 și s-a intrat în prelungiri.

În cele două reprize de prelungiri nu s-a mai înscris și, astfel, s-a ajuns la lovituri de departajare. Iar loteria nu a început deloc bine pentru hunedoreni, întrucât gălățeanul Cisotti transformă, iar șutul lui Coman este respins de Pap, portarul Oțelului.

Vine rândul lui Lefter, portarul Corvinului să se evidențieze, scoțând șutul lui Gaitan, pentru ca Manolache să restabilească egalitatea.

Lefter continuă minunile în poartă și respinge și șutul Lameira, iar Bradu aduce Corvinul în avantaj! Ghiocel trage pe lângă, iar Pîrvulescu poate aduce trofeul la Hunedoara, dar șutul său este respins de Pap!

Advertisement

Înscrie Silva și restabilește egalitatea, dar execuția lui Hergheligiu aduce, în premieră, Cupa României la Hunedoara, iar Corvinul va evolua în UEFA Europa League!!!

Citeste mai mult ...

Actualitate

Cuiburi artificiale pentru păsări, în Parcul Natural Lunca Mureșului

Publicat

pe

Redactat de

Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului, sub egida R.N.P. ROMSILVA, a inițiat un proiect ambițios în cadrul căruia au fost montate 120 de cuiburi artificiale pentru păsări, într-o încercare de a sprijini conservarea biodiversității locale. Acest demers a fost posibil cu ajutorul finanțării europene, subliniind importanța colaborării internaționale în protejarea mediului înconjurător.

„Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului a montat în aria naturală protejată 120 de cuiburi artificiale pentru păsări, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană.

Cele mai multe dintre ele, este vorba despre 100 de cuiburi, au fost montate pentru păsări insectivore, iar 20 de cuiburi au fost montate pentru păsări răpitoare de zi: 10 pentru Acvila țipătoare mică (Aquila pomarina) și 10 pentru Codalb (Haliaeetus albicilla).
De remarcat, că perimetrele în care au fost montate cuiburile au fost marcate corespunzător, cu vopsea și plăcuțe de avertizare”, arată Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului.

Un aspect important al proiectului îl constituie marcarea corespunzătoare a perimetrelor în care au fost instalate cuiburile artificiale. Prin utilizarea vopselei și plăcuțelor de avertizare, s-a asigurat atât protecția habitatului păsărilor, cât și siguranța vizitatorilor umani în acele zone.

FOTO: Parcul Natural Lunca Mureșului

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate