Home - Actualitate - Eveniment - Investiții utile în comuna Băița

Investiții utile în comuna Băița

luni, 22 Mai, 2017

Băiţa este una dintre cele mai mari localităţi rurale ale judeţului Hunedoara, fiind, în acelaşi timp, şi o importantă aşezare din Ţara Zarandului.

Cu o populaţie de peste 3.700 de locuitori, comuna Băiţa, care are în componenţă, pe lângă reşedinţa omonimă, satele Barbura, Căinelu de Sus, Crăciuneşti, Fizeş, Hărţăgani, Lunca, Ormindea, Sălişte şi Trestia, a fost, ca și alte localități hunedorene, și nu numai cele din Țara Zarandului, un puternic centru minier.

În mai multe domenii

Acele vremuri au trecut, iar acum în comuna Băița se derulează, în mod firesc, alte activități.Din minerit am rămas numai cu amintirea. Asta este situația, trebuie să mergem mai departe. Pe noi, ca administrație publică, ne interesează dezvoltarea localității. În acest sens, în această perioadă se fac reparații la școala din Hărțăgani, cel mai mare sat al comunei noastre. Aici se înlocuiește întreg acoperișul,iar în curtea interioară a unității de învățământ se amenajează un teren de sport multifuncțional, cu gazon sintetic. De asemenea, se fac lucrări de modernizare și la căminul cultural din satul aparținător Lunca. Aici, după modernizările și dotărtile făcute, atât la partea de interior, cât și la cea de exterior, se lucrează, în aceste zile, la schimbarea învelitorii acoperișului. Totodată, în alt sat aparținător, Săliște, se fac operațiuni de decolmatare pe valea pârâului omonim. Suntem în așteptarea începerii, și în comuna noastră, a lucrărilor de cadastrare a terenurilor agricole ale populației, operațiune care se execută gratuit pentru persoanele fizice aflate în această situație, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene, în baza unei ordonanțe guvernamentale. Avem o suprafață destul de mare de măsurat și am considerat că este cel mai bine să ne punem cu documentația la punct și, tocmai de aceea, nu am intrat în prima tranșă de astfel de lucrări, cea din 2016, și am optat pentru demararea operațiunilor în acest an”, a declarat Damian Diniș, primarul comunei hunedorene Băița.