Home - Actualitate - Eveniment - Investiții de 500.000 de euro la Sarmizegetusa

Investiții de 500.000 de euro la Sarmizegetusa

joi, 18 Mai, 2017

Comuna Sarmizegetusa, situată în Ţara Haţegului, la limita cu judeţul Caraş – Severin, are o populaţie de aproximativ 1.200 de locuitori, care locuiesc în cinci sate, acestea fiind localitatea de reşedinţă omonimă şi aşezările aparţinătoare Breazova, Hobiţa – Grădişte, Păucineşţi şi Zeicani.

Toată lumea ştie că localitatea hunedoreană Sarmizegetusa a fost capitala Daciei Romane, de aici plecând, practic, formarea poporului român, iar așezarea este, cu siguranță, una dintre cele mai cunoscute comune din țara noastră.

Pentru căminele culturale

Revenind la zilele, trebuie spus că reprezentanții administrației publice locale din comuna hunedoreană Sarmizegetusa au depus proiecte cu finanțare europeană, în valoare de 500.000 de euro, pe măsura 7.6, în vederea modernizării a trei cămine culturale. Căminele culturale propuse pentru modernizare sunt cele din Păucinești, Sarmizegetusa și Zeicani. La Păucinești se va face anveloparea exterioară, va fi refăcut acoperișul, se va monta o centrală termică, se va amenaja curtea exterioară, iar clădirea va fi extinsă prin construirea unei anexe care va găzdui un grup social. La Zeicani, unde construcția este una veche, se vor face reabilitări de la fundație până la acoperiș, care va fi înlocuit. Aici se vor mai face anveloparea exterioară, montarea unei centrale termice și amenajarea unui grup social în interiorul clădirii, precum și realizarea împrejmuirii și modernizarea curții interioare. La Sarmizegetusa, deși este un cămin nou, nu corespunde noilor norme ale ISU. Astfel, va fi montat un tavan nou, din material ignifug, vor fi înlocuiți hidranții și va și crește numărul acestora, se vor monta protecții antifum, iar geamurile vor fi automatizate. Trebuie să facem aceste lucrări la căminul din satul de reședință până la 1 iulie, după acea dată funcționarea instituției făcându-se pe riscul meu, însă eu doresc să fim în legalitate”, a declarat Adrian Claudiu Mihai Cordoș, primarul comunei Sarmizegetusa.