Home - Actualitate - Incendii la o casă și la aproximativ 60 de hectare de vegetație uscată

Incendii la o casă și la aproximativ 60 de hectare de vegetație uscată

vineri, 17 Mar, 2017

Pompierii hunedoreni au intervenit, miercuri, la lichidarea a 16 incendii de vegetație uscată, ce s-a manifestat pe aproximativ 60 de hectare de teren. De asemenea, pompierii au fost solicitați și pentru a stinge un incendiu ce s-a produs la o casă particulară din Petroșani.

Echipajele de pompieri, descarcerare şi prim-ajutor ale detaşamentelor din judeţul Hunedoara şi subunităţile aflate în subordine au intervenit, în 15 martie, la un incendiu la o locuință și la 16 arderi necontrolate de vegetație. „Trei echipaje ale Detașamentului Petroșani, alcătuite din 13 subofițeri, au intervenit, în municipiu, pe strada Mândra, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă particulară. Urgent s-au deplasat la locul indicat trei autospeciale, echipele de pompieri reușind limitarea propagării incendiului, la aproximativ 36 de metri pătrați din acoperișul casei și la două anexe gospodărești din vecinătate. Cel mai probabil incendiul a fost generat de coșul de fum deteriorat”, a declarat maior Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al Isu Hunedoara. Totodată, echipaje ale Detașamentelor Hunedoara, Deva, Petroșani, Orăștie ai Secției Ilia și Stației Brad precum și ai Gărzilor Baru, Geoagiu și Bretea Română, alcătuite din aproximativ 70 de pompieri, au acționat cu 17 mijloace tehnice pentru stingerea a 16 incendii de vegetație uscată. Incendiile s-au manifestat pe aproximativ 60 de hectare de teren pe raza localităților Dealu Mic, Cozia, Josani, Bretea Strei, Geoagiu, Romoșel, Bănița, Leșnic, Pui, Sântuhalm, Petroșani, Birtin, Vălișoara, Valea Seacă și Rușor.

În 15 martie, pompierii care acţionează în vederea acordării ajutorului medical de urgenţă au asistat medical 30 persoane.