Home - Ultima ora - În ce condiții sunt tratați pacienții în Secția de Pneumologie? Imagini din alt secol, surprinse la Spitalul Județean din Deva (FOTO)

În ce condiții sunt tratați pacienții în Secția de Pneumologie? Imagini din alt secol, surprinse la Spitalul Județean din Deva (FOTO)

marți, 16 Mai, 2017

Imagini dezolante, desprinse parcă din alt secol, au fost surprinse în Secția de Pneumologie a Spitalului Județean din Deva, de un pacient care a fost internat acolo. Grupuri sanitare „invadate” de mizerie, pereți cu igrasie și de pe care cade tencuiala, mobilier ca în Evul Mediu, cu vopseaua scorojită și cu mucegai, toate acestea fac parte din „peisajul” sumbru de care au parte bolnavii care sunt internați în acea secție.

Condițiile mizere pe care trebuie să le suporte bolnavii ce ajung în Secția de Pneumologie a Spitalului Județean de Urgență din Deva se pot vedea în câteva fotografii, realizate de un pacient ce a fost internat acolo și care le-a publicat pe Internet.

Imaginile de groază, care nu fac deloc cinste unui spital, sunt însoțite și de un mesaj adresat șefilor județului. „Problemele de sănătate m-au dus la Spitalul Județean de Urgență Deva, Secția Pneumologie. Până aici e ceva obișnuit. Am fost internat 11 zile. Domnilor (n.red. cu referire la președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Mircea Bobora, și cei doi vicepreședinți Sorin Vasilescu și Daniel Andronache), în acest stabilament medical condițiile sunt din alt secol. Oare, dacă unul dintre dumneavoastră, ar fi necesar (Doamne ferește!) să vă internați în această secție, cu siguranță, ați lua câteva măsuri elementare de igienă/renovare sau, pur și simplu, de închidere a saloanelor deteriorate. Ce dezastru este aici, nici nu vă puteți închipui. Nu cred că, în ultimii 25 de ani, s-a investit ceva”, spune Gheorghe Miron, cel care a făcut publice condițiile mizere din Secția de Pneumologie a spitalului județean.

După spusele sale, în Secția de Pneumologie a Spitalului Județean din Deva există un singur grup sanitar pe un palier, la șapte saloane, iar acela este mizerabil.

În plus, nu este apă caldă și niciun geam nu se închide. Deveanul i-a invitat pe mai marii județului să facă o vizită la fața locului și să vadă „cu ochii lor” situația groaznică.

E bătaie de joc!”

Contactat de „Servus Hunedoara”, Gheorghe Miron a declarat că a vrut să îl invite, în salonul său, și pe Laurențiu Nistor, fost președinte al CJ Hunedoara, actualmente deputat, și cu care spune că a fost coleg de școală în tinerețe, să vadă și acesta în ce condiții sunt tratați pacienții în respectiva secție, însă acesta nu i-ar fi răspuns la telefon. „E bătaie de joc! Condițiile sunt din secolul 19 . Nu vorbim de personalul medical, ci doar de clădirea în sine. Îi invit pe domnii Bobora, Vasilescu și Andronache să facă o vizită la fața locului. Vă spun sincer, am fost internat cu o problemă medicală și am ieșit cu două, din care una, „câștigată” în acest stabilament, m-a dus la Secția de Boli Infecțioase cu un <clostridium difficile>”, a declarat deveanul.

Postarea sa, de pe Facebook, nu a rămas fără reacții din partea mai multor deveni, care au ținut să își exprime punctul de vedere cu privire la situația dezastruoasă prezentată. „Oribil! Nu se poate numi spital”, a comentat cineva, plin de mâhnire.

Sursa foto: Facebook-Gheorghe Miron