Home - Actualitate - Hunedorean, prins la Vama Borș cu o mașină ce era căutată pentru confiscare

Hunedorean, prins la Vama Borș cu o mașină ce era căutată pentru confiscare

luni, 17 Iul, 2017

Un tânâr în vârstă de 19 ani, din Hunedoara, a fost prins de polițiști, la Frontiera Borș, având un autoturism în valoare de aproximativ 2.500 de euro, care era semnalat ca fiind un bun căutat pentru confiscare. Mașina era căutată de autoritățile din Germania.

La finele săptămânii trecute, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților specifice un cetățean polonez, în vârstă de 43 de ani, cu domiciliul în Polonia, conducând autoutilitara marca Peugeot și platforma pe care transporta un autoturism marca Opel Astra Wagon, an de fabricație 2010, înmatriculat în Germania. „Împreună cu acesta călătorea cetățeanul român Flavian S., în vârstă de 19 ani, cu domiciliul în Hunedoara, proprietarul autoturismului. În urma verificărilor suplimentare efectuate în baza de date, polițiștii de frontieră au constatat că autovehiculul figura ca ‘bun căutat pentru confiscare’, alertă introdusă de autoritățile din Germania în data de 09.03.2017”, spun reprezentanții PTF Borș.

Conducătorul auto a declarat că nu are cunoștință de alerta implementată de autorități și că, în calitate de șofer, trebuia să transporte autoturismul în România. Proprietarul autoturismului a declarat că acesta fusese achiziționat de pe un site de profil polonez, plătind suma de 1.700 euro și nu avea cunoștință că este căutat de autorități.

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire pentru hunedorean, iar mijlocul de transport, în valoare de aproximativ 2.500 de euro, a fost indisponibilizat la sediul I.T.P.F Oradea până la finalizarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *