Home - Actualitate - Gunoaiele au reapărut la periferia Devei

Gunoaiele au reapărut la periferia Devei

joi, 31 Mar, 2016

Locatarii dintr-o zonă situată în cartierul Micro 15 din Deva au parte, din nou, de același peisaj sinistru de care au avut și luna trecută, din cauza gunoaielor care “dau pe afară” la propriu din tomberoane. Imaginile surprinse de reporterii „Servus Hunedoara”, în cursul zilei de ieri, pe Aleea Streiului, din municipiu, sunt mai mult decât grăitoare: containerele amplasate în acea zonă a orașului sunt iar pline până la refuz de pungi, cartoane, ambalaje, PET-uri scâlciate, dar și alte resturi menajere. Deșeurile sunt atât de multe încât au început „să se revarse” din tomberoane pe stradă, spre marea nemulțumire a locatarilor din acea zonă.

Cu aceeași problemă s-au confruntat oamenii de acolo și la mijlocul lunii februarie. Și atunci imaginea era la fel de dezolantă, tomberoanele din zona respectivă fiind pline „ochi” cu resturi menajere din cauză că acestea nu mai fuseseră ridicate. Operatorul de salubritate din municipiu a suspendat activitatea de colectare, transport și depozitare a deșeurilor în acea parte a orașului, din cauza datoriilor mult prea mari înregistrate de către asociațiile de proprietari din zona respectivă.

În urma unei întâlniri, mijlocită de Primăria Deva, reprezentanții firmei de salubritate au luat decizia de a ridica, totuși, gunoaiele, și de a mai păsui o vreme asociațiile de proprietari datoare. Acestea au avut răgaz până în 16 martie să achite o parte din restanțe. Operatorul de salubritate amenința la vremea respectivă, că, în situația în care înţelegerea încheiată nu va fi respectată, îşi rezervă dreptul de a nu mai ridica gunoiul de la platformele de colectare a deşeurilor aparţinând asociaţiilor rău-platnice, lucru care, cel mai probabil, s-a și întâmplat.

13 comments

 1. rusine!!!foarte urat ce se intampla….nesimtire

 2. Asa arata impotenta la primaria Deva!!!!!!!!!

 3. Felicitari domnule primar, va invit sa veniti sa locuiti dumneavostra printre gunoaiele care au luat locul frumusetii. Domnule primar la cum arata orasul asa este si gandul dumneavostra pentru orasul pe care doriti sa-l „pastoriti” Rusine domnule primar pentru ca nu va pasa de locuitorii din zona marginasa.

 4. La cum se poarta cu cetatenii din zonele marginase, mai trebuie sa va votam? La cum arata zonele in care si eu imi cresc copii, aici va invit sa veniti sa locuiti si dvs. Rusine pentru ca a-ti uitat de noi, de cei care locuim in aceste zone, sau noi nu platim impozite si taxe?

 5. de platit platesc toti dar nu exista interes,primarul este ocupat cu campania , ce naiba ….

 6. oare in cartierul in care locuieste primarul, sau pe drumul lui spre birou tot asa zace gunoiul??? doar intreb??????

 7. Dar voi cei care comentati v-ati mai duce la lucru daca nu ati fi platiti? Le fel si cei responsabili cu ridicarea gunoiului nu mai ard aiurea gazul.

 8. Primarul trebuie sa plece! Ajunge!

 9. Trebuie sa facem o schimbare, nu se poate sa continuam cu acest primar.

 10. Asta e oglinda reala a primarului din Municipiului Deva.

 11. asa stie primarul devei sa aibe grija de oras.

 12. Numai la periferie? Toata Deva este plina de gunoaie!!!