Home - Actualitate - Grup de proxeneți, destructurat. Apartamente din Deva, folosite pentru întâlnirile amoroase cu clienții

Grup de proxeneți, destructurat. Apartamente din Deva, folosite pentru întâlnirile amoroase cu clienții

joi, 18 Mai, 2017

Un grup infracțional specializat în comiterea infracțiunii de proxenetism a fost destructurat ieri. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Hunedoara împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara au efectuat număr de 5 percheziţii domiciliare în județ.

Procurorii DIICOT și ofiţeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Hunedoara au efectuat număr de cinci percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de proxenetism. În cauză, există suspiciunea rezonabilă că de la începutul anului acesta, un număr de trei suspecţi au constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunii de proxenetism, la acest grup infracţional aderând şi un alt suspect.

S-a reţinut că liderul grupului infracţional, prin activitatea desfăşurată, a coordonat acţiunile celorlalţi membri ai grupului, în sensul că îi însărcina pe suspecţi cu supravegherea tinerelor, le indica magazinele de unde să cumpere mâncare pentru a fi mai ieftin, se preocupa de închirierea de apartamente, de transportul dintr-o locaţie în alta precum şi racolarea de clienţi prin promovarea pe site-uri de publicitate a unor anunţuri cu oferte sexuale”, se arată în comunicatul emis de DIICOT.

Închiriau apartamente pe raza a patru județe

În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că membrii grupului au închiriat diferite apartamente pe raza judeţelor Hunedoara, Alba, Vâlcea şi Caraş-Severin, de regulă pe numele persoanelor de sex feminin. Făceau acest lucru pentru a nu atrage atenţia asupra acestora şi pentru a nu se putea stabili o legătură între suspecţi şi persoanele vătămate, dar şi în funcţie de „veniturile” pe care acestea le obţineau (respectiv, dacă o perioadă erau mai puţini clienţi, acestea erau mutate într-o altă localitate). „În urma cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că membrii grupului foloseau un limbaj codat, respectiv: apartamentele în care se practica prostituţia erau denumite „sală de forţă” sau „seră”, persoanele de sex feminin care se prostituau erau numite „antrenori” sau „muncitori”, atribuindu-li-se totodată nume de bărbaţi. Până în prezent au fost identificate un număr de 5 locaţii în municipiul Deva unde persoanele de sex feminin practicau relaţii sexuale contra cost, un apartament în municipiul Alba-Iulia, două apartamente în municipiul Reşiţa şi o locaţie în Râmnicu-Vâlcea”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Suspecţii au fost conduşi, ieri, la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Hunedoara pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.