Home - Actualitate - Sensul giratoriu „lego” de lângă liceul pedagogic din Deva se va finaliza, până la urmă. Ce spun reprezentanții administrației publice locale?

Sensul giratoriu „lego” de lângă liceul pedagogic din Deva se va finaliza, până la urmă. Ce spun reprezentanții administrației publice locale?

vineri, 14 Iul, 2017

Reprezentanții municipalității devene susțin că sensul giratoriu „lego”, din intersecția aflată în apropierea Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria” din Deva, se va construi, până la urmă, în ciuda valului de controverse iscate pe această temă. Imediat după ce constructorul va intra în posesia avizului de care are nevoie pentru continuarea lucrărilor, un document emis de Poliția Rutieră, acesta își va continua treaba, spune conducerea Primăriei Deva.

Giratoriul se finalizează! Acolo a fost următoarea problemă: constructorul a depus hârtia, dar nu a așteptat eliberarea acelei autorizații de la Poliție. Au fost, deja, efectuate trasările, acel cerc care a fost pus pentru delimitarea marcajelor. În momentul în care se primește hârtia de la Poliție, se va finaliza”, a declarat, ieri, viceprimarul Devei, Răzvan Mareș, în cadrul unei conferințe de presă, în momentul în care a fost întrebat de către reprezentanții presei cu privire la „soarta” acestui sens giratoriu din „buricul” urbei, care a stârnit un val de discuții, unele pline de ironii din partea unor cetățenii ai orașului.

Prețul de 21.000 de lei este, de fapt… 14.000 de lei

Răzvan Mareș a dorit să aducă și câteva lămuriri în privința costurilor acestei lucrări, considerate mult prea mari de către locuitori. „. În privința prețului, cel de 21.000 de lei, acesta este, de fapt, 14.000 de lei, plus TVA. Această sumă cuprinde realizarea marcajelor, a proiectării, inclusiv a acelor „lego-uri” (n.red. balizele din plastic, roșii și albe). Costul inițial a fost prevăzut în studiul de fezabilitate, dar în urma licitației, a scăzut. La întocmirea proiectului, se stabilește o valoare estimativă a lucrării, ca să știi cam de unde să pornești cu lucrarea respecitvă. Dar, această valoare se diminuează în urma licitației”, a explicat viceprimarul Devei.

La rândul său, Ciprian Răchită, directorul tehnic al Primăriei Deva a precizat că, în cadrul contractului, acele bucăți de „lego”, cum le-au denumit cetățenii, au costat fiecare 220 de lei, sumă în care este inclus, printre altele, montajul, dar și umplerea lor cu nisip.

Reamintim că, sensul giratoriu despre care este vorba a fost subiectul unei intense dezbateri, în mediul online, la care au participat mai mulți cetățeni ai orașului. Oamenii s-au arătat nemulțumiți de „minunăția”, realizată din parapeți din plastic, dar mai ales de faptul că realizarea acestei lucrări presupune cheltuierea unei sume mult prea mari. Lucrările au fost sistate, în urma unei vizite, la începutul acestei săptămâni, a polițiștilor de la Biroul Rutier, care au constatat că, constructorul se apucase de treabă, deși nu avea un aviz de lucru din partea lor, fapt pentru care, în acest caz, a fost întocmit un dosar penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *