Home - Actualitate - Eveniment - (FOTO – VIDEO) Zeci de vagoane încărcate cu tehnică militară au tranzitat județul Hunedoara

(FOTO – VIDEO) Zeci de vagoane încărcate cu tehnică militară au tranzitat județul Hunedoara

vineri, 13 Mar, 2015


O garnitură feroviară cu o încărcătură neobișnuită a tranzitat în această dimineață gara din Deva. Este vorba de câteva zeci de vagoane încărcate cu tehnică militară, de la tancuri, mașini de salvare sau blindate, toate au putut fi admirate de călătorii care se aflau în această dimineață pe peronul gării din municipiul reședință de județ.

Potrivit unor surse, transportul de tehnică militară pe calea ferată nu este singura în ultimele zile, astfel de garnituri au mai tranzitat județul Hunedoara.

Trenul este format din 23 de vagoane, iar încărcătura formată din tehnică militară cântărește aproximativ 468 de tone. Granitura feroviară a intrat în România prin vama Curtici în jurul orei 06:00 iar destinația este localitatea Nicolae Bălcescu din județul Constanța.

Reamintim că, în acestă săptămână mai mult nave de război ale NATO au început manevre militare de rutină în Marea Neagră. La exercițiu participă curcișătorul american USS Vicksburg, patru fregate – NCSM Fredericton din Canada, TCG Turgutreis (Turcia, ROS Regina Maria (România), ITS Aliseo (Italia), o navă de alimentare germanp FGS Spessart și un submarin turc.