Connect with us
Data: 28/03/2024
.

Actualitate

Oancea „taie-n carne vie”. Vrea reduceri de personal

Publicat

pe

Ieri a avut loc o ședință de îndată a Consiliului Local (CL) al municipiului Deva, în cadrul căreia au fost adoptate trei proiecte de hotărâre urgente pentru localitatea de reședință a județului Hunedoara.

Ședința de îndată de ieri a CL a fost prima la care noul primar Florin Oancea a participat în calitatea de edil-șef al Devei.

Riscau să piardă 1,9 milioane de lei

Advertisement

Ședința a început, conform procedurilor în vigoare, cu intonarea Imnului de Stat al României, după care s-a ținut un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai I. Pe ordinea de zi a ședinței de CL au fost doar trei puncte pe ordinea de zi, toate aprobate în unanimitate. A fost nevoie de organizarea acestei ședințe deoarece bugetul local risca să piardă 1,9 milioane de lei. În ședință au fost aprobate echilibrări financiare ale bugetului, acordarea unor sume excedentare, provenite de la Guvern, pentru activitățile din învățământ, precum și alocarea de ajutoare la încălzirea cu lemne celor ce au dreptul de a beneficia de acest lucru. Am fost emoționat la revenirea, după șapte ani, la prezidiul unei ședințe de CL din Deva, dar am venit la această întrunire cu un tonus bun și foarte motivat. Iar consilierii locali, după cum se vede, vor să lucreze pentru comunitatea locală”, a declarat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Nimic despre consilierii excluși din partide

La ședința de îndată de ieri a CL Deva au fost prezenți 18 dintre cei 21 de consilieri locali din reședința de județ. Printre cei absenți a fost și Vasile Țonea, exclus din PSD, care ar fi trebuit să fie președinte de ședință, acesta fiind internat în spital, lucrările fiind conduse de Ferdinand Pogocsan, de la UDMR. În schimb, a fost prezent la ședință Mihai Mica, care a fost exclus din rândurile ALDE. „Am aflat, și eu, din presă, despre aceste excluderi. Pe adresa noastră nu a sosit nimic oficial în acest sens. Dacă se va primi ceva, se vor lua deciziile care se impun”, a menționat Florin Oancea, fără a face alte comentarii legate de prevederea legală care spune că un consilier local dat afară din partidul din care face parte își pierde statutul de ales.

Advertisement

În februarie, o nouă organigramă

Tot la ședința de ieri, noul edil-șef al Devei a mai făcut câteva precizări legate de organigrama din Primărie. „Acum, este clar, ne aflăm într-o perioadă de analiză a activității de până acum, pe care o vom finaliza în luna februarie a anului viitor. Atunci, cu siguranță, va fi o nouă organigramă, care va eficientiza activitatea și va asigura o mai bună relație cu devenii. În concluzie, vor fi mai puține posturi. Din taxele și impozitele plătite de deveni, anual se duc zece milioane de euro pe salariile funcționarilor din Primărie, iar o parte din acești bani, prin reducerea posturilor, intenționăm să îi redirecționăm spre investiții. În plus, pierdem și 1,5 miloane de euro din reducerea cotei de impozit de la 16% la 10%, care tot de la investiții dispar. Vom face o prioritizare a investițiilor în această situație”, a mai spus Oancea.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Licitația pentru modernizarea DN 7 A Brezoi-Transalpina-Petroșani, anulată

Publicat

pe

Redactat de

CNAIR a anulat licitația de 100 de milioane de lei pentru modernizarea DN 7 A Brezoi-Transalpina-Petroșani, care leagă DN 7 Valea Oltului de DN 66 Defileul Jiului.

Singura ofertă, depusă de constructorul IMFALT din Turcia, a fost declarată neconformă și procedura va fi reluată la CNAIR, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova. Oferta IMFALT a fost depusă pe 26 februarie și a fost respinsă pe 20 martie.

Contractul vizează modernizarea în zona montană de la Vidra până la limita dintre județele Vâlcea și Hunedoara. Constructorul turc a lucrat la proiecte precum Autostrada Izmir-Aydin și Ankara-Nigde. Proiectul, cu o durată de 20 de luni, prevede execuția a șapte noi poduri peste Lotru sau afluenți ai Lotrului. Studiul geotehnic, realizat în 2020, prezintă starea de degradare a DN 7 A.

FOTO: ARHIVĂ

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Percheziții la posesorii de arme. Au fost ridicate mai multe trofee

Publicat

pe

Redactat de

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au desfășurat activități procedurale într-un dosar penal ce vizează săvârșirea unor infracțiuni la regimul armelor și al munițiilor.

Activități procedurale desfășurate de polițiști, într-un dosar penal ce vizează săvârșirea unor infracțiuni la regimul armelor și al munițiilor

„La data de 27 martie 2024, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară (pe raza municipiului Lupeni și a orașului Uricani) emise de Judecătoria Petroșani, în cadrul unui dosar penal ce privește săvârșirea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor, braconaj, uz de armă letală fără drept și orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Cu ocazia celor două percheziții, la locuința unui bărbat din Lupeni, polițiștii au găsit două arme de vânătoare și muniția eferentă, toate deținute legal, în baza permisului de armă, precum și două articole pirotehnice, tip baterie de artificii, din categoria F2, deținute fără drept, un trofeu (craniu de lup) deținut fără drept și un căprior mascul, ținut în captivitate, fără drept”, transmite IPJ Hunedoara.

Advertisement

De asemenea, de la imobilul unui bărbat din Uricani polițiștii au ridicat mai multe trofee de vânat (cranii de cerb, de lup, busturi de căpriori și de capră neagră, blană de lup etc.) – toate fiind deținute fără drept.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj, uz de armă letală fără drept și orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Foto: IPJ Hunedoara

Advertisement

 

 

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Petrila: Pași pentru finalizarea Muzeului Momârlanului

Publicat

pe

Redactat de

Lucrările la Muzeul Momârlanului din orașul Petrila sunt aproape finalizate. Pentru partea de construcție stadiul este de 99%. În acest moment  se efectuază lucrări la partea exterioară a muzeului și la iluminatul ornamental.

Vasile Jurca, primarul orașului Petrila, este optimist și spune că obiectivul de investiții poate fid at în folosință în apripierea lunii iunie.

”La Muzeul Momârlanului lucrările sunt realizate în proporție de 90-95%, cel puțin partea de construcție este finalizată în proporție de 99%. Acum se lucrează la amenajarea terenului, la panourile informative și la iluminatul ornamental. Undeva în luna iunie sau mai repede, obiectivul de investiții poate fi dat în folosință. în acest moment chiar dacă au rămas sume mai mici, noi am etapizat acel proiect iar în acest moment nici nu a fost finalizat ghidul de finanțare pentru acea parte de etapizare. În momentul în care va fi finanțat ghidul vom continua cu restul de execuție”, a declarat Vasile Jurca primarul orașului Petrila.

FOTO: FACEBOOK  DAN GAVRILĂ

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate