Home - Ultima ora - Filmările pentru pelicula americană „Călugărița”, în toi la Castelul Corvinilor. Imagini din timpul înregistrărilor (FOTO)

Filmările pentru pelicula americană „Călugărița”, în toi la Castelul Corvinilor. Imagini din timpul înregistrărilor (FOTO)

luni, 8 Mai, 2017

Filmările pentru pelicula americană „The Nun” – „Călugărița” au început, de astăzi la Castelul Corvinilor. O echipă impresionantă de producție, formată din peste 100 de oameni, atât români, cât și foarte mulți americani, a ajuns la Hunedoara. Aceștia și-au instalat „jucăriileîn împrejurimile și în interiorul celebrului edificiu istoric din municipiul de pe Cerna. Primele secvențe ale lungmetrajului horror, cu cunoscutul actor mexican Demián Bichir în rolul principal, prezent și el la Hunedoara, au fost „turnate” astăzi. Filmările se vor desfășura pe parcursul acestei săptămâni, atât în afara, cât și în interiorul monumentului istoric. Accesul vizitatorilor în incinta castelului nu este interzis, însă e restricționat în zona în care se desfășoară înregistrările.

Zona din jurul castelului medieval de la Hunedoara a fost transformată, din nou, într-un adevărat platou de filmare. În împrejurimile monumentului istoric, e plin de rulote, în care se regăsesc recuzita, garderoba, dar și birourile producătorilor și ale întreg staff-ului.

Pentru înregistrarea cadrelor de la Castelul Corvinilor au fost aduse și montate mai multe decoruri. La poalele edificiului istoric, pe ambele maluri ale pârâului Zlaști, a fost amenajat un adevărat cimitir, cu zeci de cruci din lemn. Acesta poate fi văzut de sus, de pe podul de la intrarea în castel, de către turiștii care vizitează castelul. De asemenea, și în curtea interioară a castelului au fost montate mai multe decoruri „de groază”, între care lumânări, o statuetă, dar și mai mulți bolovani aranjați în formă de cruci. În plus, în spatele castelului, a fost construită o poartă din lemn, lipită de zid.

 

Potrivit celor de la Castel Film, studiou cinematografic care a mai avut reprezentanți prezenți la Hunedoara și în anul 2010, când, tot la Castel Corvinilor, s-au filmat secvențe din „Ghost Rider 2 –Spirit of Vengeance”, cu Nicholas Cage în rolul principal, filmările pentru „The Nun” se vor desfășura pe perioada a cinci zile, atât pe timp de zi, cât și noaptea. Înregistrările vor avea loc și în curtea interioară a castelului, dar și în spate, precum și în Sala Dietei.

Adrian Conerth, directorul de film, a declarat, în exclusivitate pentru „Servus Hunedoara”, că producătorii americani s-au arătat foarte încântați de Castelul Corvinilor pentru că este o locație „plină de mister”, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care l-au ales pentru realizarea filmărilor.

De la Hunedoara, echipa de producție va pleca la Sighișoara pentru a continua filmările pentru peliculă. Alte scene din film vor fi înregistrate în studiourile Castel Film din București, dar și în incinta Palatului Parlamentului din Capitală, spațiile necesare desfășurării înregistrărilor fiind tarifate cu 5.000 de euro pe oră. Înregistrările lungmetrajului „The Nun”, realizate în România, se vor încheie până pe 24 iunie.

Premiera filmului, în 2018, în America

Filmul „The Nun” este regizat de Corin Hardy, un cineast pasionat de efecte speciale şi de lungmetraje horror, produs de New Line Cinema, Atomic Monster şi The Safran Company, și distribuit de Warner Bros. Scenariul peliculei, scris de Gary Dauberman and James Wan, are la bază un personaj demonic, sub înfăţişarea unei călugăriţe. Actorul Demián Bichir interpretează rolul unui preot trimis de Vatican să investigheze moartea misterioasă a unei călugăriţe.

Filmul „The Nun” va avea premiera anul viitor, în iulie, în Statele Unite ale Americii.