Home - Actualitate - „Festivalul luminii”, la o nouă ediţie – Mii de gulguţe aprinse au animat Parcul Cetăţii din Deva

„Festivalul luminii”, la o nouă ediţie – Mii de gulguţe aprinse au animat Parcul Cetăţii din Deva

luni, 17 Iul, 2017

Peste 5.000 de gulguţe aprinse au animat sâmbătă seară, Parcul Cetăţii din Deva, în cadrul unei noi ediţii a „Festivalului Luminii”. Aşezate pe alei, dar şi suspendate pe spirale şi plase din sârmă, gulguţele (cutiuţe confecţionate din hârtie, prin pliere manuală, cu lumânări în ele), albe sau colorate, au încântat privirea celor care au avut drum prin parcul de la poalele Cetăţii.

Atmosfera a fost creată de 30 de cercetaşi şi cam tot atâţia voluntari, devenii fiind invitaţi, începând cu ora 18:00, să redescopere frumuseţea lucrurilor mărunte. Cei mai bucuroși au fost copiii care au putut lua parte la jocuri şi ateliere de face-painting, de vise şi gânduri bune, de „pălmuţe” (micuții, dar și tineri sau adulţi având posibilitatea de a-și imprima palmele pe o pânză imensă), precum şi la un atelier de colorat mandale creative (cercuri care au un centru, dar sunt alcătuite şi din forme geometrice, care simbolizează geometria întregului Univers).

Festivalul Luminii” a ajuns, la Deva, la ediţia cu numărul şapte, evenimentul fiind organizat de Cercetaşii României – Centrul Local Deva cu sprijinul primăriei. Acesta a fost organizat pentru prima dată în anul 2004, la Cluj-Napoca, de un grup de cercetaşi care au dorit să le ofere tinerilor implicaţi o educaţie non-formală, prin responsabilizarea acestora şi dezvoltarea abilităţilor. Astăzi, evenimentul este organizat în toată ţara, sub sloganul „Redescoperă bucuria lucrurilor mărunte!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *