Home - Actualitate - „Femeile au venit să voteze, dar bărbaţii au condus şedinţa”

„Femeile au venit să voteze, dar bărbaţii au condus şedinţa”

miercuri, 7 Aug, 2013

Bianca Farcaş reclamă modul de desfăşurare al alegerilor de la PSD Hunedoara

Consilierul local susţine că „greii” partidului, deşi erau doar invitaţi, s-au comportat nestatutar 

Adunarea generală de alegeri din cadrul organizaţiei locale de femei a PSD din municipiul Hunedoara s-a lăsat ieri cu scandal. Deşi a fost o întrunire a doamnelor şi domnişoarelor social-democrate, multe dintre ale au fost intrigate de faptul că şedinţa a fost condusă, în mod nestatutar, de către bărbaţii din PSD.

Consilierul local PSD, Bianca Farcaş (foto), una dintre candidatele pentru postul de preşedinte, a părăsit şedinţa, reclamând manevrele făcute de liderii judeţeni ai partidului pentru ca la alegeri „să iasă cine trebuie”.

„Au venit să le influenţeze pe femei”

La adunarea generală de alegeri au participat 53 de membre PSD Hunedoara care au avut de ales între două candidate pentru postul de preşedinte: medicul Bianca Farcaş, cea care a condus organizaţia de femei social-democrate în ultimii trei ani, şi Claudia Andraş. La eveniment au participat în calitate de invitaţi deputaţii Natalia Intotero şi Cristian Resmeriţă, preşedintele executiv al PSD Hunedoara, Dan Bobouţanu, viceprimarul municipiului de pe Cerna, Ioan Rus, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ), dar şi Lililana Ţolaş, lidera femeilor pesediste din judeţ. Deşi statutul partidului spune clar că lucrările în acest caz trebuie conduse de o doamnă, în speţă Liliana Ţolaş, care nu era în nicuun fel implicată în procesul electoral, lucrurile au stat altfel la Hunedoara, unde „greii” bărbaţi din PSD, prezenţi la eveniment, au preluat frâiele şedinţei. „Doamna Ţolaş nici nu a fost lăsată să vorbească. Şedinţa a fost condusă când de Cristian Resmeriţă, când de Dan Bobouţanu, ceea ce este total împotriva statutului. Eu nu pot să spun decât că ei au venit la şedinţă, nu în calitate de invitaţi, ci pentru a se asigura că alegerile vor fi câştigate de cine trebuie, deci pentru a le influenţa pe femeile prezente să voteze”, a declarat Bianca Farcaş, consilier local PSD la Hunedoara. Supărată, aceasta a părăsit şedinţa înainte ca aceasta să se termine. Influenţate sau nu de prezenţa „greilor” din PSD, femeile social democrate din municipiul Hunedoara au ales-o pe Claudia Andraş ca viitoare preşedintă, aceasta obţinând 37 de voturi, iar Bianca Farcaş, 16.

„Era o stare de tensiune şi am luat cuvântul. Pe cine am influenţat?”

Contactat de Servus Hunedoara, deputatul PSD Cristian Resmeriţă (foto mic) susţine că şedinţa de alegeri a fost în conformitate cu statutul şi că nu a influenţat votul nimănui, nici el, nici ceilalţi bărbaţi prezenţi. „Nu ştiu de ce face doamna Bianca astfel de acuzaţii nefondate. E drept ca înainte de alegeri eu am luat cuvântul în faţa doamnelor şi am făcut un bilanţ al activităţii fostei preşedinte, dar asta nu înseamnă că le-am influenţat. Am sesizat că la începutul şedinţei era o stare de tensiune şi tocmai de aceea am şi luat cuvântul. În primul rând, eu nici măcar nu o cunoşteam pe cealaltă candidată. Atunci, am văzut-o prima oară. Dar sunt sigur ca, în final, doamnele se vor calma şi vor putea lucra împreună”, a declarat Resmeriţă.

 

10 comments

 1. PSD Hunedoara e un fel de PDL de conjunctura ! Vezi si comportarea la alegeri ! 🙁

 2. Doamna doctor, ce naiba nu stiti sa si pierdeti. Si asa ocupati un loc nemeritat pt. cat ati muncit la partid. Luati-o si pe madam Tolas si lasati libere locurile pe care nu le meritati. Si invatati sa si pierdeti pt. ca functiile sunt efemere.

 3. Domnul Resmerita nu a influentat alegerile , el a amenintat ca daca mai vorbeste cineva in afara de el, vorbeste pentru ultima data
  Bun politician, sa-l mai votam si data viitoare!!!!!!!!!!

 4. O credeam pe dna dr.cu coloana vertebrala . Ceea ce denota inca o data ca la pret de cinste se afla functia. Starea de tensiune a fost creeata de dna Tolas, avand o atitudine mult prea agresiva la adresa tuturor celor prezente si in special a celeilalte candidate, incercand sa intimideze. Sedinta au parasit-o la aflarea numelui dnei castigatoare, dand dovada ca nu stiu sa piarda. Diferenta dintre voturi fiind graitoare.

 5. Am fost in sala la acea sedinta.”Doamna” Tolas a demonstrat din startul sedintei ca era interesata doar de candidata Farcas.Pe cealalta candidata a jignit o amenintand intreaga sala ca nu isi amintesc ce buna sefa este doctorita Farcas.Initial, am stat pe ganduri pe cine sa votez dar vazand iesirea isterica a lui Tolas am optat sa votez cu cealalta candidata fara a fi infuentata decat de istericalale lui Tolas s Farcas.Rusine sa le fie ca pretind ca doar ele muncesc in acest partid, iar noi celeleate zeci de femei suntem doar o masa de manevra atunci cand Tolas si farcas considera ca au nevoie de noi.O sustin din toata inima pe Natalia care a dovedit si la Hunedoara ca este un politician serios si cu respect fata de simplele membrePSD.

 6. Impresionanta decizia votului,scorul acestuia consfinteste victoria candidatului nesprijinit de d-naTolas,ca astfel nu se explica nervozitatea sau disparitia dupa decizia electorala.a distinsei doamne.Pe undeva,acest lucru arata chiar lipsa de profesionalism politic si tradeaza munca liderei de a-si impune candidatul si partenerul de drum de pana atunci.

 7. cam putini ati comentat, dar nu va necajiti, tot ce sa intampla din cauza voastra se intampla ca doar nu m-am bagat eu in politica ci voi ( eu fiind prost nu m-am bagat si as fi avut pretentia ca toti prostii sa procedeze ca si mine, dar se vede treaba ca nu sa intamplat asa si constat ca tara asta este condusa de o gramada de oameni ( a se intelege multi), unul mai prost ca altul. Pai sa va fie rusine prostilor ca va bagati unde nu va pricepeti

 8. Nu mai platiti articole prin ziare Dna Bianca Farcas pentru ca este evident , nu mai aveti sanse fiti in frunte , pentru ca iata adevarata dumnevoastra fata a iesit la iveala , femeile s-au prins si v-au dat un vot de blam , asta este acceptati esecul si nu mai fiti penibila !
  Dna Tolas ajunge , asta este , mai lasati si pe alti ,ati pierdut !

 9. …Doamne iarta-ma …da ce a votat domnul Rasmerita ??? Care-i problema daca a luat cuvantul…e clar ca la un moment dat complexul asta de superioritate si limbajurl asta „sefesc” trebuie sa inceteze….a patit-o si ceausescu…apai voi…Lumea a ales …si cu asta basta . Uneori…schimbarile sunt necesare si ajuta anumite organizatii sa se reorganizeze si sa devina mai potente . Spor la treaba Hunedoara !

 10. Lipsa de respect unii chiar nu stiu sa piarda si la fel si doamna Tolas nu trebuie sa se agite atata.In viata mai trebuie uneori sa taci si sa asculti.Dar unii nu pot si se injunghie pe la spate.Rusine din partea lor.