Home - Actualitate - Eveniment - „Fabrica de medalii” de la Deva revine în marile întreceri internaționale

„Fabrica de medalii” de la Deva revine în marile întreceri internaționale

joi, 20 Apr, 2017

Joi, de la ora 10.00, la Sala Polivalentă din Cluj Napoca, vor debuta întrecerile competiției feminine de la Campionatele Europene (CE) de gimnastică, după ce competiția masculină a început de miercuri.

CE de gimnastică artistică de la Cluj Napoca este un concurs individual, iar la startul întrecerii ți-au anunțat prezența sute de sportivi de pe Bătrânul Continent.

Antrenorul Nicolae Forminte este realist

Lotul feminin, după rezultatele nesatisfăcătoare din ultima perioadă, România fiind una dintre țările de top ale gimnasticii europene și mondiale, s-a întors, de anul trecut, în mod firesc, acolo unde îi este locul, adică la Deva, iar antrenor coordonator a revenit profesorul Nicolae Forminte. Deși așteptările sunt mari, din partea suporterilor, mai ales că „fabrica de medalii” de la Deva revine în marile competiții internaționale, antrenorul Nicolae Forminte a făcut o analiză realistă a situației actuale din gimnastica românească. „Acest campionat nu ne prinde în cea mai bună perioadă. Eu nu acuz pe nimeni, ci doar constat că, în vreme ce alte țări au progresat, gimnastica din România a bătut pasul pe loc. Suntem la începutul unui nou ciclu olimpic, iar principalul obiectiv este prezența, cu echipa, la Tokyo, în 2020. CE de la Cluj este un prim pas în acest sens. Rămân consecvent principiului meu de a antrena sportive ce au ca obiectiv câștigarea aurului, dar, la ora actuală, va fi greu să cucerim medalii la Cluj. Vor veni Campionate Mondiale în acest an, în toamnă, unde ne propunem rezultate cât mai bune. Suntem în reconstrucție și trebuie să avem răbdare, căci rezultatele nu vin peste noapte, ci doar cu multă, foarte multă muncă”, a declarat profesorul Nicolae Forminte.

Două titulare sunt de la CNS Cetate

Echipa feminină a României va fi compusă, după toate probabilitățile, din titratele Cătălina Ponor (Farul Constanța) și Larisa Iordache (Steaua București), precum și din mai tinerele lor colege Olivia Cîmpian și Ioana Crișan, ambele de la CNS Cetate Deva, aflate la primul concurs de mare anvergură ca și senioare. Din păcate, o altă gimnastă de la Deva, Anamaria Ocolișan, revenită după o convalescență și aflată într-o formă ascendentă, fiind dată ca și titulară, s-a accidentat din nou și ratează competiția de la Cluj. Rezerva lotului României va fi aleasă dintre Laura Jurca, și ea revenită după o accidentare, și Carmen Ghiciuc, și acestea fiind legitimate la CNS Cetate. Iordache, Crișan și Cîmpian vor evolua la toate cele patru aparate, iar Ponor va face doar solulși bârna. Vineri, de la ora 17.30, va avea loc finala feminină la individual compus, iar sâmbătă și duminică, de la ora 13.30, vor fi atribuite medaliile la sărituri și paralele, în prima zi menționată, și, respectiv, la bârnă și sol.