Connect with us
Data: 29/04/2024
.

Sport

Ex-jiulistul Bicfalvi forţează prezenţa la EURO

Publicat

pe

Fotbalul hunedorean trăieşte doar din amintiri. Din fericire, însă, foşti jucători sau antrenori care s-au afirmat aici obţin performanţe.

Ultimul care a reieşit la rampă este mijlocaşul ofensiv Eric Bicfalvi, care a debutat în Liga I la Jiul Petroşani, în sezonul 2006 – 2007. Ex-petroşăneanul şi-a reziliat, recent, înţelegerea cu chinezii de la Liaoning Whowin, şi a semnat cu Dinamo, unde s-a făcut deja remarcat, înscriind golul echipei sale din marele derby cu Steaua, disputat duminică seara şi încheiat la egalitate, scor 1-1. Jucătorul de 28 de ani, până a ajunge la Dinamo, unde este antrenat de hunedoreanul Mircea Rednic, a mai jucat, în ţară, la Steaua şi Gloria Buzău, evoluând, apoi, în Ucraina, la Volyn Luţk, devenind, sezonul trecut, golgheter al acestui campionat, după care, pentru şase luni, a jucat în China. Bicfalvi a spus că doreşte să joace la Campionatul European din vară şi unul dintre motivele plecării sale din China este faptul că selecţionerul Anghel Iordănescu nu a convocat la naţională. niciun jucător care a jucat în respectivul campionat. El are o singură selecţie în echipa naţională a României, la sfârşitul lui 2014, într-un meci amical. Conform regulamentelor FIFA, Bicfalvi poate fi bun de joc pentru Ungaria, şi ea calificată la turneul final din Franţa, mama sa fiind de origine maghiară, discuţii pe această temă mai având loc anii trecuţi.

Advertisement

Actualitate

O nouă victorie pentru Corvinul Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Divizionara secundă de fotbal Corvinul Hunedoara își continuă parcursul foarte bun, atât în campionat, cât și în Cupa României. Deși au un program încărcat, băieții pregătiți de Florin Maxim au reușit o nouă victorie în campionat.

Egal la pauză

Luni după masă, în ultimul meci al etapei a șaptea din play-off-ul Ligii 2 , într-un derby pentru podium, Corvinul Hunedoara a întâlnit, pe teren propriu, pe CSC Șelimbăr. Deși niciuna dintre echipe nu are drept de promovare, din motive relativ obscure, ținând cont că hunedorenii sunt aproape de a obține licența de a participa în Europa League, dacă vor câștiga Cupa României, partida a fost una extrem de interesantă și de disputată. Trupa sibiană a început mai bine jocul și, lucru rar întâlnit la Hunedoara, de când echipa este pregătită de Florin Maxim, a reușit deschiderea scorului în minutul 8, prin Găț, care a înscris, cu capul, din 10 metri, în urma unei centrări a lui Panos. Hunedorenii revin în joc și egalarea vine, logic, în minutul 34, când, după o excelentă lansare în adâncime a lui Pop, Câmpan îl depășește în viteză pe Gîț, unul dintre stoperii adverși și, cu toată opoziția lui Roșca, portarul de la Șelimbăr, tânărul atacant al Corvinului înscrie, cu un lob elegant, pentru 1-1, scor cu care s-a și intrat la vestiare.

Succes clar

Mitanul secund debutează tot cu Corvinul în atac, iar acest lucru s-a concretizat, repede, și pe tabela de marcaj, mai exact în minutul 51. Atunci Ion, unul din juniorii Corvinului, centrează excelent pentru Lupu, care reia cu capul spre buturile adverse, lovitura acestuia, respinsă de portarul echipei din județul Sibiu fiind, apoi, reluată, în plasă, de Coman, tot cu capul, din margine careului mic. Apoi Corvinul a fost în control total, având și un gol anulat, în minutul 56, la Iacob, după un călcâi de efect a lui lui Coman, reușita fiind, însă, anulată, pentru un offside la limită. Pe acest fond hunedorenii reușesc să își concretizeze superioritatea pe tabelă în minutul 85, prin Bradu, intrat la pauză, care a finalizat o excelentă acțiune personală a lui Pop, cu un șut plasat din 10 metri, consfințind, astfel, un succes mult mai clar decât o arată scorul, de 3-1 pentru Corvinul.

Advertisement

Cu gândul la Cupă

Hunedorenii sunt pe poziția secundă și pregătesc, în continuare, finala Cupei, cu Oțelul Galați, din 15 mai, de la Sibiu. Până atunci, însă, Corvinul mai are de jucat trei meciuri în campionat, primul dintre ele fiind sâmbătă, 4 mai, de la ora 12:00, pe terenul promovatei Unirea Slobozia.

Vă vom ține la curent cu evoluțiile celor de la Corvinul Hunedoara pe site-ul www.servuspress.ro, cât și pe pagina de Facebook a ziarului SERVUS HUNEDOARA.

Citeste mai mult ...

Sport

După egalul de la Buzău. Corvinul joacă, astăzi, cu Șelimbărul

Publicat

pe

Redactat de

Divizionara secundă de fotbal Corvinul Hunedoara, calificată în finala Cupei României, are un program infernal în această perioadă. Cu toate acestea, trupa pregătită de Florin Maxim nu dezamăgește.

2-2 la Buzău

Într-un meci contând pentru etapa a VI-a, prima a returului din play-off-ul Ligii 2, Corvinul Hunedoara a jucat pe terenul celor de la Gloria Buzău și puțin a lipsit ca formația de pe malurile Cernei să nu se întoarcă acasă cu toate puncte puse în joc. După două acțiuni ofensiva ale gazdelor, fără a pune, însă, în mare pericol poareta lui Lefter, hunedorenii intră în joc. Și, după două șarje de “control”, Corvinul reușește deschiderea scorului, în minutul 17, prin Neacșa, care a speculat o greșeală a defensivei celor de la Gloria. Gazdele încreacă să revină, dar sunt imprecise în două rânduri, și tot hunedorenii, după ce irosesc, și ei, o oprtunitate, sunt cei care înscriu, în minutul 37, prin Lupu, din careul mic, după o centrare a lui Velisar. Ambele echipe mai au, apoi, câte o ocazie de a înscrie, dar la cabine se intră cu 2-0 pentru Corvinul. În partea secundă Corvinul începe mai bine, are două faze frumoase, dar de înscris o fac cei de la Buzău, aceștia având, și ei, anterior, o ocazie de a reduce din handicap. Golul gazdelor vine în minutul 62 și este marcat de Rădulescu, cu un șut de pe linia careului mare. Buzăul forțează egalare, dar nu are decât o singură ocazie ceva mai răsărită, iar jocul se îndreaptă spre final. În minutul 90, însă, Hunedoara este penalizată cu un puenalty, la un fault al lui Lefter asupra lui Rădulescu, iar lovitura de pedeapsă este transformată de Dumitru. Minutele de prelungire sunt incanescente, ambele combatante trecând, în două rânduri, pe lângă lovitura decisivă, dar ,meciul, cel cu numărul 100 pe banca hunedorenilor pentru Florin Maxim, se încheie la egalitate, scor 2-2.

De la ora 15:00

În etapa a VII-a, Corvinul, care nu are drept de promovare în SuperLigă, va juca pe teren propriu. Hunedorenii vor întâlni, pe stadionul „Michael Klein”, cealaltă echipă din play-off fără drept de promovare, CSC Șelimbăr, meciul urmând a se disputa luni, 29 aprilie, de la ora 15:00. Cele două echipe sunt la egalitate de puncte și se așteaptă un meci frumos, care să fie un nou prilej de pregătire pentru Coorvinul în vederea finalei Cupei României, de pe 15 mai, de la Sibiu, în care vor juca cu Oțelul Galați.

Advertisement

În așteptarea unei decizii de la UEFA

Cei de la Corvinul așteaptă și un verdict de la UEFa în ce privește licența lor de participare în Europa League, întrucât FRF și-a declinat competența în această cauză, deși, inițial, transmitrea că nu sunt probleme cu dosarul Hunedorenilor. Până atunci, însă, a început războiul psihologic cu Galațiul, primul subiect fiind biletele puse în vânzare, online, tot de FRF, Oțelul acuzându-i, mai direct, mai voalat, pe cei de la Hunedoara, că ar fi cumpărat mai multe tichete decât le erau destinate, deși clubul de pe Cerna nu avea nicio implicare în acest proces.

Citeste mai mult ...

Actualitate

O nouă ediție a “Cupei Cetății” la gimnastică aerobică

Publicat

pe

Redactat de

Sala Sporturilor din Deva a găzduit cea de-a XXVI-a ediție a „Cupei Cetății” la gimnastică aerobică. La competiția desfășurată sub egida Federației Română de Gimnastică și organizată de LPS Cetate Deva au luat startul sportivi de la peste 20 de cluburi din țară și din Republica Moldova, la care s-au adăugat și componenții lotului național.

Două victorii și încă două medalii

Pe lângă sportivii de la clubul organizator, din județul Hunedoara au mai participat, la „Cupa Cetății”, și gimnaști legitimați la CSM Deva și CSȘ Petroșani, care au avut evoluții apreciate. De departe, cele mai bune evoluții le-a avut Daniel Anton, de la CSM Deva care s-a impus în două probe. Acesta a câștigat concursul individual, la categoria I și, alături de Bianca Voicu, de la CSȘ 1 Constanța, s-a impus la perechi mixte, categoria II. Două clasări pe podium a avut și Alessia Chiriac, de la CSȘ Petroșani, ambele la categoria II. Astfel, gimnasta din Valea Jiului a fost a doua la individual și a treia în proba de grup, alături de colegele sale de club Alexandra Breda, Delia Gonciulea, Raisa Murgilă și Cristina Pîrva.

Alte comportări meritorii

Gimnaștii hunedoreni au înregistrat și ale rezultate meritorii. Astfel, la perechi mixte, categoria III, Anastasia Bucur și Sebastian Pîrva, de la CSȘ Petroșani, au ocupat locul al patrulea. Bianca Cîmpan, de la CSM Deva, a fost a cincea la individual, categoria I, iar Siana Căliman, de la LPS Cetate, a noua în aceeași probă. Cele două, alături de Anca Groza, de la LPS Cetate, au fost pe cinci și la trio categoria I. Darius Nistor, de la LPS Cetate a fost pe șase la individual categoria II, același loc fiind ocupat și Alexandra Breda, de la CSȘ Petroșani, la categoria III, colega sa de club Anastasia Bucur fiind a opta. La individual Sebastian Pîrva (III) a fost pe opt, Delia Gonciulea (II) pe zece, iar Adina Istrate (I) pe 12, toți trei fiind de la CSȘ Petroșani. Tot de la Petroșani, Raisa Murgilă și Cristina Pîrva au fost pe locurile 15 și, respectiv, 40, la individual cat. II, iar la cât. III Sofia Dubleș, Evelyn Neda și Natașa Mihalca au fost pe 29, 30 și 33. La individual feminin, cat I, Larisa Dumitriu a fost pe 19 și Luissiana Budică pe 21, iar la cât III Sarah Hărăstășan pe 39, toate rei fiind de la LPS Cetate Deva. La trio, cat III, CSȘ Petroșani a participat cu două echipe, cea compusă din Alexandra Breda, Anastasia Bucur și Evelyn Neda fiind pe 13, iar Delia Buză, Sofia Dubleș și Natașa Mihalca pe 15. În fine, la grup, cât. III, Anastasia Buză, Delia Buză, Sofia Dubleș, Natașa Mihalca și Evelyn Neda, tot de la Petroșani, s-au clasat pe locul 11.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate