Home - Actualitate - Eveniment științific la muzeul din Deva

Eveniment științific la muzeul din Deva

joi, 27 Apr, 2017

Prestigioși oameni de cultură, din mai multe orașe ale țării, dar și din străinătate, vor fi prezenți, săptămâna viitoare, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane (MCDR) din Deva, unde va avea loc a doua ediție a Conferinței Internaționale „Istorie, Cultură și Cercetare”.

Evenimentul științific se va desfășura în perioada 4-5 mai și va reuni, în cadrul a două secțiuni, specialiști renumiți în domeniul istoriei, filozofiei, antropologiei, etnografiei, muzeologiei, economiei și relațiilor internaționale, de la instituții de învățământ superior și muzeale din Oradea, Timișoara, Târgu-Jiu, Craiova, București, Cluj-Napoca, Sibiu, Târgu-Mureș, Alba Iulia, Mediaș, Chișinău și Quebec-Canada. „Paleta largă a domeniilor științifice abordate urmărește difuzarea rezultatelor celor mai noi cercetări ale specialiștilor participanți la eveniment și propunere dezbateri incitante și stimulante pentru noi abordări și cercetări viitoare”, au anunțat reprezentanții MCDR Deva.

În plenul evenimentului științific vor conferenția Andrei Marga, Sorin Liviu Damean, Sorin Domițian Șipoș, precum și istoricul hunedoarean Ioachim Lazăr.

Deschiderea festivă a evenimentului va avea loc joi, 4 mai, începând cu ora 09:30, în Sala Șemineului de la Palatul Magna Curia. Aceasta va fi urmată de o secțiune de lansare de carte în cadrul căreia o parte dintre specialiștii prezenți la conferință vor aduce în atenție un număr de 10 dintre cele mai noi tipărituri. Volumul omagial „In honorem – Ioachim Lazăr la 75 de ani” și volumul II al conferinței, „Istorie, Cultură și Cercetare” vor deschide această secțiune.

Evenimentul este organizat de MCDR Deva în colaborare cu Consiliul Județean (CJ) Hunedoara.