Connect with us
Data: 28/03/2024
.

Actualitate

Europarlamentarul hunedorean Iuliu Winkler, la congresul PPE

Publicat

pe

În această perioadă, la nivelul Uniunii Europene (UE), se derulează mai multe activități, de la adoptarea declarației de la Roma până la congrese de partide.

Partidul Popular European (PPE), cel care deține majoritatea în structurile politice ale UE, va avea, în aceste zile, un congres, la care vor particip și reprezentanți din România.

Pentru tinerii întreprinzători

Advertisement

Congresul are loc de astăzi și până joi, în capitala Maltei, la Valletta, iar la lucrări va fi prezent, printre alții, și europarlamentarul UDMR de Hunedoara Iuliu Winkler. “În cadrul congresului PPE, care nu este unul electoral, vom adopta o poziție comună privind viitorul Europei și vom discuta despre criza refugiaților și securitatea Uniunii, dar și despre amenințările venite din afara UE, mai ales despre cele din Federația Rusă, de acolo de unde ne sosesc noul tip de știri false sau alternative, cei care le distribuie în mediul virtual fiind plătiți, lucru bine știut, de către președintele Vladimir Putin. În plan personal, sper să adoptăm, în mod favorabil, o rezoluție privind programul ERASMUS pentru tinerii întreprinzători, la care am lucrat și eu. Acest program funcționează în UE, inclusiv în românia, dar ne dorim o finanțare cât mai mare de la Comisia Europeană. Îmi doresc să crească numărul de participanți din acest program, să ajungă la câteva zeci de mii”, a declarat, la Deva, europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler.

MCV este un eșec al UE”

În conferința de presă de luni, de la Deva, europarlamentarul Iuliu Winkler a atins și delicata problemă, pentru România, a Mecanismului de Colaborare și Verificare (MCV) pe justiție. „Trebuie să avem un stat de drept puternic, dar lupta anticorupție nu trebuie să îngrădească drepturile omului. Din punctul meu de vedere MCV, aplicat, de zece ani, doar României și Bulgariei, nu și-a produs rezultatele așteptate. Este ca în cazul unui medic care îi prescrie aceeași rețetă unui pacient, dar acesta nu dă randament. Deci nu bolnavul, în cazul nostru România, are probleme, ci medicul, adică MCV, prin UE. Mai mult, la aceste reguli alte state nu răspund, și, în plus, după aderarea României și Bulgariei la UE, a mai fost primită în Uniune și Croația, stat căruia nu i s-a aplicat MCV. Din punctul meu de vedere, MCV este un eșec al UE”, a afirmat Iuliu Winkler.

Voi face propuneri viabile doar pentru Deva, Hunedoara, Transilvania și România”

Europarlamentarul UDMR de Hunedoara a vorbit, ieri, la Deva, și despre conceptul unei Europe sociale. „În Parlamentul european suntem reprezentanți a 27 de state, după Brexit, care au diferite viziuni asupra Europei sociale. Eu, personal, voi face propuneri viabile doar pentru Deva, Hunedoara, Transilvania și România, care, de exemplu, nu vor fi pe placul colegilor din Suedia. Există numeroase dezbateri pe tema salariilor, cu stabilirea sau elimnarea unui salariu minim, dar și legate de asigurarea unui venit garantat. UE înseamnă libertate de mișcare, mai ales în ce privește piața muncii. În mod firesc, fiecare merge unde îi este mai bine. Există soluția gardurilor pentru limitarea libertății de mișcare, cu care nu sunt de acord, iar acest lucru ar face să ne întoarcem în comunism”, a spus Iuliu Winkler.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

DAS Deva: Au fost aprobate criteriile de repartizare a locuințelor ANL

Publicat

pe

Redactat de

Consiliul Local Deva a aprobat, joi, 28 martie 2024, forma finală a noilor criterii pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluționarea cererilor de locuințe și în reparatizarea locuințelor ANL aflate în administrarea Direcției de Asistență Socială Deva.

Principala noutate face referire la situațiile în care titularul cererii de locuință își desfășoară activitatea la domiciliu sau în regim de telemuncă. În astfel de cazuri, acesta trebuie să facă dovada adresei la care își desfășoară activitatea, cu respectarea prevederilor legislației care reglementează munca la domiciliu.

Cererea de locuință se efectuează doar individual și în nume propriu.

Advertisement

Criteriile de ierahizare a dosarelor de locuință sunt stabilite prin punctaj și au în vedere situația locativă și civilă a solicitanților, starea de sănătate a acestora, vechimea cererii, venitul realizat, nivelul de educație, dar și situațiile locative sau sociale deosebite.

În cazul în care mai mulți solicitanți au înregistrat același punctaj, departajarea acestora se realizează pe baza a trei criterii:

– situația locativă constatată la momentul repartizării locuinței; prioritate va avea solicitantul a cărui situație locativă este sau poate deveni gravă

Advertisement

– vechimea cererii; prioritate va avea cererea cu o vechime mai mare

– punctajul acordat în baza criteriilor cu caracter de protecție socială (starea civilă și starea de sănătate)

Criteriile de acces la locuințe ANL:

Advertisement

-titularul cererii de locuință trebuie să fie major, în vârstă de până la 35 de ani, la data depunerii cererii, și care poate primi repartiție până la împlinirea vârstei de 40 de ani

-titlularul cererii de locuință și membrii familiei sale trebuie să nu dețină și să nu fi deținut o locuință în proprietate și, de asemenea, să nu fie chiriași într-o altă locuință proprietate de stat, proprietate a unității administrativ-teritoriale sau a instituției în care își desfășoară activitatea, în municipiul Deva și localitățile aparținătoare.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE cu privire la locuințele pentru tineri, destinate închirierii se pot obține la numerele de telefon 0737.036.001 și 0755.878.451 (Serviciul Fond Locativ – Locuințe ANL), de luni până joi – între orele 8:00-16:30 și vineri – între orele 8:00-14:00.

Advertisement

În prezent, Direcția de Asistență Socială Deva administrează un număr total de 137 de locuințe ANL, situate în trei imobile.

Direcția de Asistență Socială Deva

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Jandarmi hunedoreni au donat sânge pentru semenii lor

Publicat

pe

Redactat de

Jandarmi, din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, au participat la o acțiune de donare de sânge. Angajați ai IJJ Hunedoara au răspuns apelului și au donat, la Centrul de Transfuzie Sanguină, lichid vital. Acțiunea la care s-au alăturat jandarmii hunedoreni face parte din campania intitulată „Donează Sânge! Salvează o viață!”, derulată la nivel național.

“Anul acesta, pe data de 3 aprilie, se împlinesc 174 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. Pentru a marca acest moment aniversar, jandarmii hunedoreni au demarat activitățile dedicate sărbătoririi „Zilei Jandarmeriei Române”, prin participarea în cursul zilei de 27 martie, la o activitate de donare de sânge în cadrul campaniei naționale ,,Donează sânge! Salvează o viață!”. Prin fiecare donare de sânge, jandarmii hunedoreni încearcă să devină salvatori ai celor care luptă pentru viața lor. Gestul simplu, dar nobil, completează spiritul civic al fiecăruia dintre noi, dovedind empatia, dăruirea și respectul față de semenii noștri”, au transmis reprezentanții IJJ Hunedoara.

Sursa foto: IJJ Hunedoara

Jandarmii hunedoreni îndeamnă cât mai mulți oameni să facă acest gest umanitar. “Le mulțumim colegilor care și-au arătat disponibilitatea pentru a se implica în această inițiativă, precum și cadrelor medicale din cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină Deva pentru amabilitatea și căldura cu care ne întâmpină la fiecare activitate de donare. Totodată, dorim să lansăm un îndemn pentru toţi membrii comunităţii, să se alăture prin voluntariat acestor acţiuni umanitare, în scopul acordării unui real ajutor persoanelor aflate în dificultate”, au mai transmis reprezentanții IJJ Hunedoara.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

VIDEO|Lebădă, în pericol pe A1

Publicat

pe

Redactat de

O lebădă era în pericol de a fi lovită pe autostrada A1.

La data de 27 martie 2024, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Hunedoara au fost sesizați telefonic de către un participant la trafic despre faptul că, în zona autostrăzii A1, pe raza comunei Șoimuș se afla un exemplar de pasăre de talie mare în pericol de a fi lovit de mașini. Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au constatat faptul că este vorba despre o lebădă care, după examinarea medicală de specialitate nu prezenta leziuni, motiv pentru care a fost ridicată din zona carosabilului și eliberată în mediul natural din zona râului Mureș, transmite IPJ Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate