Home - Actualitate - Eveniment - Etapă liniștită în fotbalul din județ

Etapă liniștită în fotbalul din județ

vineri, 21 Apr, 2017

De vineri și până duminică microbiștii hunedoreni vor avea parte de mult fotbal pe stadioanele din județ, putând urmări partide atât de seniori, cât și de juniori.

În acest sfârșit de săptămână pe stadioanele din județ se vor disputa meciuri din Ligile III, IV și V, precum și primele partide din turneele finale ale juniorilor.

Reșița vine la Deva

Week-end-ul fotbalistic va începe vineri după masă, la ora 17.00, pe stadionul „Cetate” din Deva, cu o partidă contând pentru etapa a XXI-a a seriei a IV-a din Liga a III-a. Așadar, CNS Cetate Deva, care mai are șanse infime de a promova înn Liga a II-a, întâlnește, pe teren propriu, pe Școlar Reșița, cărășenii având oportunități maimari, și chiar reale, de a accede în eșalonul superior. Pentru a mai spera la promovare, Deva trebuie să învingă și să spere într-un joc extrem de favorabil al rezultatelor, foarte greu de realizat, dar nu imposibil, în această rundă, precum și în celelalte cinci etape rămase până la sfârșitul campionatului. Meciul mai este interesant și prin prisma faptului că Ousmane N’Doye va debuta ca antrenor interimar la Deva. De asemenea, un alt punct de interes îl va reprezenta șiprezența lui Dorinel Munteanu în staff-ul lui Școlar Reșița, fostul campion cu Oțelul și recordman al selecțiilor în echipa națională fiind director tehnic la clubul din Valea Domanului, semn că reșițenii se gândesc serios la Liga a II-a. Și, deși era așteptată cu interes, nu se va produce întâlnirea dintre Dorinel Munteanu și Viorel Tănase, cei doi lucrând împreună la Galați, când Oțelul cucerea campionatul, primul ca principalși al doilea ca secund, „Tase” reziliindu-și contractul cu gruparea deveană în această săptămână.

Meci de văzut la Hunedoara

Sâmbătă, de la ora 11.30, se vor disputa primele meciuri din etapa a XVI-a a Ligii a IV-a, una liniștită, la fel cum este și cea din eșalonul inferior. Totuși, un meci interesant se anunță a fi cel de pe stasdionul „Michael Klein”, dintre CS Hunedoara și Hercules Lupeni. La o victorie a gazdelor, oaspeții, pe locul doi în clasament, putând pierde contactul cu liderul, Inter Petrila care, deși joacă în deplasare, are un meci ceva mai ușor la vecinii de la Universitatea Petroșani și, în caz de succes, corobarat cu înfrângerea Lupeniului la Hunedoara, își vor face un avans de cinci puncte în fruntea ierarhiei, aproape imposibil de remontat până la finele campionatului, se va apropia foarte mult de Liga a III-a. Un meci echilibrat se anunță și cel dintre Aurul Brad și Retezatul Hațeg, o înfrângere a oaspeților scoțându-i definitiv pe aceștia din lupta pentru titlu. Echilibrat se anunță și jocul dintre Jiul Petroșani și Victoria Călan, oaspețiiavând, totuși, parcă mai multe șanse de a se impune, în vreme ce Aurul Certej pornește ca mare favorită în jocul de pe terenul ultimei clasate, Minerul Uricani. Etapa se încheie duminică, cu începere tot de la 11.30, când se va disputa ultimul joc al rundei, cel dintre Șoimul Băița și Metalul Crișcior Brad, gazdele fiind favorite certe. În deschiderea partidelor de seniori, de la ora 9.30, după același program, se vor disputa și partidele juniorilor, competiție în care conduce Jiul Petroșani.

Turnee finale ale juniorilor

Sâmbătă după masă încep și turneele finale ale juniorilor din județ. Juniorii D, cei născuți în anii 2004 – 2005, își vor disputa meciurile din prima etapă a turneului final, la care participă șase echipe, pe stadionul din Călan, care va găzdui, de altfel, întreaga competiție, cu runde săptămânale. În primul meci, de la ora 15.30, se vor întâlni ACS Școala Jiul Petroșani cu CS Hanzi Deva, celelalte meciuri ale zilei fiind, în ordine, Sorii Juniors Lupeni – CS Hunedoara II și, respectiv, Universitatea Petroșani – CS CFR Simeria, etapa următoare urmând a se juca sâmbăta viitoare. Duminică, pe noul stadion din Sântămăria Orlea, se va disputa prima etapă a turneului final al juniorilor C, cei născuți în anii 2002 – 2003, și la această competiție participând tot șase echipe din județ. Meciul de debut al rundei inaugurale, care va începe la ora 15.00, va opune pe ACS Școala Jiul Petroșani și CS Hunedoara, celelalte partide ale zilei fiind, în ordine, ACS Universitatea Petroșani – CNS Cetate Deva și ACS Fair Play Vulcan – CS CFR Simeria.

Orăștia își păstrează avansul în Liga a V-a

Duminică, de la ora 11.00, se vor disputa și meciurile etapei a XXI-a din Liga a V-a, competiția revenind dupăpauza de Paște, în week-end-ul trecut disputându-se doar jocul restant Cerna Lunca Cernii – Comunal Ilia, încheiat cu victoria gazdelor cu scorul de 7-3. Etapa se anunță una liniștită, fără implicații majore la vârful clasamentului, și asta deoarece liderul Dacia Orăștie și va păstra poziția și avansul de minim patru puncte deoarece va câștiga, la „masa verde”, cu 3-0, partida considerată în deplasare la retrasa Mureșul Pricaz. A doua clasată, Măgura Pui, are meci ușor, în deplasare, la Agrocompany Băcia, penultima în ierarhie, și se va menține în spatele celor de la Orăștie. As Sântămăria Orlea va rămâne pe poziția a treia, indiferent de rezultatul din deplasarea de la Ponorul Vața, unde este favorită. Mare favorită este și Cerna Lunca Cernii în jocul de acasă cu Santos Boz, ultima clasată, în vreme ce jocurile CSM Vulcan – Berianul Beriu, CS Ghelari – Comunal Ilia și Victoria Dobra – Sargeția Bretea Română se anunță a fi echilibrată, cu un ușor avantaj, totuși, pentru formațiile gazdă. Zarandul Crișcior stă în această etapă, deoarece adversara pe care trebuia să o întâlnească în deplasare, Dacia Boșorod, a fost exclusă din campionat.