Connect with us
Data: 28/03/2024
.

Actualitate - Eveniment

Etapa în care Măgura Pui poate câștiga Liga a V-a

Publicat

pe

Și în acest sfârșit de săptămână, ca și în majoritatea celor anterioare, vom avea meciuri de fotbal doar sâmbătă și duminică.

Așadar, astăzi, mâine și poimâine iubitorii de fotbal din județul Hunedoara sunt așteptați pe stadioane pentru a vedea meciuri din trei divizii.

Meci tare la Deva

Advertisement

CNS Cetate Deva va juca vineri, într-o partidă contând pentru etapa a XXVIII-a, antepenultima, din seria a IV-a a Ligii a III-a de fotbal. Astăzi, cu începere de la ora 18.00, pe stadionul “Cetate”, devenii vor întâlni pe CSM Lugoj, într-unul din meciurile consideate drept tari ale rundei. Cei de la CNS Cetate Deva, o echipă capricioasă, cu evoluții inconstante, sunt acum pe locul 9, cu 31 de puncte și au un final de campionat liniștit, dar această poziție pe care o ocupă în prezent, una destul de mosdestă, se datorează, în principal, evoluțiilor slabe împotriva echipelor mai slabn cotate. Pe de altă parte, cei de la Deva au pus probleme formațiilor cu pretenții, cu care s-au descurcat chiar foarte bine. Cei de la Lugoj vin la poalele Cetății din postura de ocupanți ai poziției a treia, la zece puncte de lider, ACS Șirineasa, însă mai speră la depunctarea echipei din Valea Jiului, lucru care, dacă s-ar întâmpla, ar încurca foarte mult ițele în partea superioară a clasamentului. Și, date fiind cele prezentate mai sus, meciul de pe stadionul “Cetate” din Deva se anunță a fi unul extrem de interesant.

Șirineasa, mare favorită

Cealaltă echipă din județ, liderul ACS Șirineasa, care își dispută partidele de pe teren propriu pe stadionul “Jiul” din Petroșani, va juca tot acasă, dar mâine, de la aceeași oră, 18.00. Echipa din Vale are un adversar relativ ușor, Centrul Național de Pregătire Timișoara, echipe ale cărei rezultate nu vor fi luate în considerare la finele campionatului, și este mare favorită. Cu siguranță, însă, trupa din Petroșani va forța victoria pentru a-și păstra ecartul față de urmăritoare, dar și pentru a evita orice fel de surpriză posibilă, cum ar fi penalizarea cu nouă puncte sau, de ce nu, contabilizarea rezultatelor cu CNP Timișoara. În afară de cei de la Lugoj, Național Sebiș, a doua clasată, cu 53 de puncte, ca și timișenii, are meci lejer acasă, cu Hermannstadt 2 Sibiu. A patra clasată, Școlar Reșița, la 11 puncte în spatele Șirinesei, echipă care insistă cu depunctarea celor din Valea Jiului, are meci ceva mai greu, la CSU 2 Craiova.

Advertisement

Hunedoara se poate distanța decisiv

Tot sâmbătă, dar cu începere de la ora 11.30, se vor disputa și majoritatea meciurilor din etapa a XXVI-a a Ligii a IV-a, rundă în care Inter Petrila, ocupanta poziției secunde, va sta. De acest lucru vor încerca să profite, cu siguranță, cei de la CS Hunedoara, liderii întrecerii, pentru a se detașa la șapte puncte, cvasidecisiv, de Petrila, ținând cont că au un meci ușor, chiar dacă joacă în deplasare, la Retezatul Hațeg. Două meciuri ale rundei par echilibrate, respectiv Aurul Certej – Jiul Petroșani și Hercules Lupeni – Dacia Orăștie, iar alte două au favorite certe. În jocul Minerul Uricani – Șoimul Băița prima șansă o au oaspeții, iar în partida Aurul Brad – CNS Cetate II Deva echipa gazdă este considerată favorită. Partida Victoria Călan – CSM Vulcan, în care gazdele au prima șansă, se va disputa duminică, de la ora 11.30, iar jocul Gloria Geoagiu – Universitatea Petroșani, cu echipa organizatoare ca mare favorită, a fost amânat pentru 23 mai. Despre Liga a Iv-a maio trebuie spus că, după același program cu al seniorilor, dar de la ora 9.30, se joacă partidele de juniori, campionat care a fost câștigat deja de CS Hunedoara.

Cu titlul pe masă

Advertisement

În Liga a V-a, a cărei etapă a XXII-a se dispută duminică, de la ora 11.00, cea mai interesantă partidă, derby-ul rundei, se va disputa Ținutul Pădurenilor, unde CS Ghelari, a treia în ierahie, va întâlni liderul competiției, Măgura Pui. Printr-o conjunctură favorabilă a rezultatelor, cei de la Pui pot deveni campioni, chiar cu cinci etape înainte de sfârțitul competiției, însă trebuie să cîștige la Ghelari, iar a doua clasatăî, Zarandul Crișcior, să piardă jocul de acasă cu mai slab cotata Victoria Dobra, lucru mai greu de crezut, însă, dar în Liga a V-a orice rezultat este posibil. Etapa, în care Ponorul Vața stă, mai programează jocurile CSC Ilia – Foresta Lunca Cernii, Agrocompany Băcia – Santos Boz, AS Sântămăria Orlea – Unirea General Berthelot și Sargeția Bretea Română – Metalul Crișcior, gazdele părând favorite în primele două jocuri, iar oaspeții în celelalte, dar la acest nivel este posibil orice.

Liga a III-a de fotbal

Seria a IV-a, rezultate

Advertisement

AFC Hermannstadt 2 – ACSO Filiaşi    1-1
Andrei Pop (69) / Cătălin Borneci (82)
Gloria Lunca Teuz Cermei – Naţional Sebiş   1-2
Sergiu Ianc (27) / Ionuţ Petculescu (35), Dragoş Săulescu (84)
CSM Lugoj – Internaţional Băleşti     2-0
Bogdan Bozian (40), Sergiu Precupanu (78)
Centrul Naţional de Pregătire Timişoara – CNS Cetate Deva    2-1
Florin Burghele (62) , Vlad Chera (75) / Robert Cristian (21)
Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – ACS Şirineasa   0-5
Lucian Iordache (16), Marius Cioiu (34, 38), Andrei Dragu (41), Gueye Mansour (83)
CSM Şcolar Reşita – Şoimii Lipova   2-2
Daniel Ene (12), Ionuţ Puţanu (71) / Andrei Vasinc (19), Cristian Poiană (68)
ACS Ghiroda – CS U Craiova 2    2-4
Constantin Popa (87), Alexandru Baranyi (90+1) / Jovan Markovic (12, 54), Remus Trancă (49), Vasile Constantin (78)
Millenium Giarmata a stat

Clasament

1

Advertisement
ACS Şirineasa

25

19

6

Advertisement

0

63

13

Advertisement

50

63

2

Advertisement
Naţional Sebiş

25

16

5

Advertisement

4

68

24

Advertisement

44

53

3

Advertisement
CSM Lugoj

25

16

5

Advertisement

4

60

29

Advertisement

31

53

4

Advertisement
CSM Şcolar Reşiţa

25

15

7

Advertisement

3

60

18

Advertisement

42

52

5

Advertisement
CS U Craiova 2

26

14

3

Advertisement

9

58

34

Advertisement

24

45

6

Advertisement
ACSO Filiaşi

25

8

10

Advertisement

7

37

29

Advertisement

8

34

7

Advertisement
Şoimii Lipova

26

9

7

Advertisement

10

38

40

Advertisement

-2

34

8

Advertisement
ACS Ghiroda

26

9

5

Advertisement

12

42

43

Advertisement

-1

32

9

Advertisement
Cetate Deva

25

8

7

Advertisement

10

45

36

Advertisement

9

31

10

Advertisement
AFC Hermannstadt 2

25

8

6

Advertisement

11

40

58

Advertisement

-18

30

11

Advertisement
Gloria Cermei

25

8

5

Advertisement

12

47

53

Advertisement

-6

29

12

Advertisement
CN Preg. Timişoara

25

9

2

Advertisement

14

29

49

Advertisement

-20

29

13

Advertisement
Millenium Giarmata

25

7

5

Advertisement

13

43

56

Advertisement

-13

26

14

Advertisement
Internaţional Băleşti

25

4

3

Advertisement

18

21

55

Advertisement

-34

15

15

Advertisement
Becicherecu Mic

25

0

2

Advertisement

23

7

121

Advertisement

-114

-14

Etapa viitoare

Advertisement

ACSO Filiaşi – ACS Ghiroda

CSU Craiova II – CSM Şcolar Reşiţa

CS Millenium Giarmata – NMM Becicherecu Mic

Advertisement

ACS Şirineasa – CN Pregătire Timişoara

CNS Cetate Deva – CSM Lugoj

CS Internaţional Băleşti – Gloria Lunca Teuz Cermei

Advertisement

CS Naţional Sebiş – AFC Hermannstadt II

CS Şoimii Lipova stă

Advertisement
Advertisement

Actualitate - Eveniment

Maestrul Tudor Gheorghe a concertat la Hunedoara. Aplauze furtunoase, la finalul spectacolului

Publicat

pe

Redactat de

Maestrul Tudor Gheorghe a concertat, aseară, la Hunedoara, la Centrul Cultural „Corviniana” din municipiu.

Maestrul Tudor Gheorghe, alături de Corul și Orchestra „Concertino”, a prezentat „Altfel, Romanța”, pe scena Centrului Cultural „Corviniana” din Hunedoara, spectacol ce s-a desfășurat în fața unei săli pline.

Maestrul Tudor Gheorghe (…) împreună cu orchestra „Concertino” ne-a oferit două ore memorabile. Îi mulţumim! A promis că se mai întoarce. Abia aşteptăm!”, a scris, pe rețeaua de socializare, Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara, prezent la spectacol.

Advertisement

Publicul a apreciat formidabila prestație a marelui artist și a Corului și Orchestrei „Concertino”.

Spectacolul s-a încheiat în aplauze furtunoase.

Sursa foto: Primăria Hunedoara

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate - Eveniment

Antrenamentele la sală: cum le structurezi corect

Publicat

pe

Redactat de

Ca să te bucuri de cele mai bune rezultate în sala de fitness, ai nevoie de antrenamente corect structurate. Pentru a face acest lucru, contează foarte mult să îţi evaluezi nivelul, dar şi să foloseşti o agendă sau telefonul pentru a-ţi nota cum decurge fiecare antrenament. Stabileşte de la început de câte ori te vei antrena, dar şi cât timp poţi dedica fiecărei sesiuni de sport.

Citeşte mai jos cum poţi structura corect şi pas cu pas antrenamentele de fitness:

Evaluează-ţi nivelul

Ca să îţi pregăteşti corect un plan de antrenament de fitness este absolut necesar să îţi evaluezi nivelul. Ai mai făcut sport? Cât de des? Ce tip de sport şi cât de des ai luat pauze? La astfel de întrebări trebuie să îţi răspunzi pentru a descoperi ce fel de antrenamente ţi s-ar potrivi.

Advertisement

Dacă ai nevoie de ajutor, există siteuri online ce oferă evaluări gratuite sau poţi chiar să ceri sfatul unui antrenor din sală.

Setează obiectivele

Pentru ce te antrenezi? Vrei să alergi la maraton, să slăbeşti, să pui masă musculară, să ai mai multă anduranţă sau să îţi îmbunătăţeşti stilul de viaţă? Ca să ai un plan de antrenament bine pus la punct este bine să setezi obiective realiste. Bineînţeles, în timp, obiectivele se pot schimba, mai ales când începi să bifezi mai multe reuşite.

Obiectivele trebuie adaptate în funcţie de condiţia ta fizică. Spre exemplu, dacă nu ai mai făcut sport de ceva vreme sau niciodată, nu vei putea alerga la un maraton în 4-6 săptămâni. Mai degrabă, îţi poţi seta obiectivul de a alerga 500 de metri sau 1km fără întreruperi în primele două luni.

Advertisement

Începe cu câteva exerciţii

Este bine să începi planul de antrenament cu câteva exerciţii, ca să observi ce ţi se potriveşte şi să poţi face schimbări pe parcurs. Nu te grăbi să îţi creezi un plan de antrenament încărcat sau foarte dificil. Mai degrabă, porneşte cu 3-5 exerciţii în fiecare zi de antrenament, iar ulterior poţi face modificări în funcţie de cum merg lucrurile în sală.

Nu te axa doar pe exerciţii, ci şi pe zile de repaus, sesiuni de stretching sau poate chiar clase de Yoga ori Pilates.

Dacă nu ai idei de exerciţii, foloseşte internetul pentru inspiraţie. Poţi folosi YouTube pe televizor sau telefon ca să urmăreşti o mulţime de antrenamente. Dacă optezi pentru televizor, poţi chiar să încerci exerciţiile acasă înainte, urmărind paşii exemplificaţi în clipuri.

Advertisement

Vorbeşte cu un antrenor

În cazul în care nu ştii de unde să porneşti, este întotdeauna o idee bună să discuţi cu un antrenor de fitness. Acesta îţi poate oferi sfaturi personalizare, în funcţie de condiţia ta fizică şi de obiectivele pe care la ai în plan. Dacă nu îţi doreşti să te antrenezi zi de zi cu un antrenor, nu îţi face griji. O mulţime de specialişti oferă sesiuni de consultanţă, fără să fie necesar să achiziţionezi sesiuni de antrenament lunare sau săptămânale.

Descoperă ce antrenamente ţi se potrivesc

Planul de antrenament trebuie neapărat să fie pe placul tău ca să reuşeşti să îl incluzi în rutina ta. În ziua de azi, ai o mulţime de variante din care să alegi, de la antrenamente de forţă, la Yoga, Pilates, Barre sau box. În cazul în care nu te simţi hotărât/ă, încearcă mai multe tipuri de antrenamente, până când găseşti varianta care funcţionează pentru tine. Poţi folosi televizorul sau telefonul ca să descoperi mai multe de tipuri de mişcare, cu ajutorul aplicațiilor dedicate sportului.

Mai mult, dacă vrei să testezi anumite antrenamente acasă, precum Yoga sau antrenamentele cu greutatea corpului, poţi să foloseşti televizorul. Ai nevoie de o aplicaţie precum YouTube pentru a găsi clase şi exerciţii de toate felurile, oferite de antrenori şi studiouri din întreaga lume.

Advertisement

Structura corectă a antrenamentelor la sală reprezintă unul dintre primii paşi către rezultate excelente. Decide ce tip de mişcare ţi se potriveşte, setează-ţi obiective realiste şi cere sfatul unui antrenor atunci când simţi nevoia.

Citeste mai mult ...

Actualitate - Eveniment

Antrenament demonstrativ de Taekwon-do ITF, în Parcul “Cetate” din Deva

Publicat

pe

Redactat de

Un antrenament demonstrativ de taekwon-do va avea loc sâmbătă, 30 martie, în Parcul „Cetate” din Deva. Iubitorii acestui sport sunt aşteptaţi între orele 11:00 – 12:00, să îi vadă pe sportivii de la Clubul Știința Lupii Deva Taekwon-Do ITF.

“Luptătorii de arte maţiale sunt antrenaţi de Mihai Bumbu. Printre sportivii acestui club se află şi campioni naționali și internaționali, medaliaţi la diferite competiţii de gen. Cei care vor asista la demonstraţii vor putea vedea tehnici folosite în această artă marţială coreeană, caracterizată în special prin lovituri înalte cu piciorul şi cu pumnul”, arată reprezentanții Primăriei Deva.

Ca și alte arte marțiale, Taekwon-do ITF promovează valori precum respectul, disciplina, auto-controlul și integritatea, ajutând practicanții să-și dezvolte nu doar abilitățile fizice, ci și caracterul moral.

Evenimentul sportiv din Parcul “Cetate din Deva este organizat de Primăria Municipiului Deva și Știința Lupii Deva Taekwon-Do ITF, iar participarea este liberă.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate