Home - Actualitate - Elevii Colegiului „Decebal” au adunat peste cinci tone de deșeuri de la Pădurea Bejan (FOTO)

Elevii Colegiului „Decebal” au adunat peste cinci tone de deșeuri de la Pădurea Bejan (FOTO)

luni, 13 Mar, 2017

Colegiul Naţional „Decebal” a dat startul curăţeniei de primăvară, organizată de Primăria Municipiului Deva şi S.C. Salubritate S.A. Deva. Campania se numește „Haideți să curățăm împreună Deva!”. Peste 150 de elevi din clasele a IX-a, împreună cu profesorii lor, au ecologizat zona de agrement Bejan. La acţiune a participat inclusiv directorul colegiului, Florin Ilieş. „Cea mai mare responsabilitate pentru poluarea mediului o purtăm noi, oamenii. Noi, adulții – cadre didactice și voluntari ai ONG, dar și tinerii – elevii și membrii ONG, trebuie să fim mai atenți și mai responsabili pentru a trăi într-un mediu curat, a respira aer curat, a bea apă curată și a ne bucura de lucrurile pe care ni le oferă natura. Observând faptul că semenii noștri tratează cu neglijență natura, astfel procesul de poluare și distrugere a mediului agravându-se, am decis să răspundem solicitării Primăriei Municipiului Deva, să luăm măsuri și să participăm la proiectul de ecologizare al Devei, proiect care conștientizează, prin acțiuni practice, consecințele acțiunilor oamenilor asupra mediului”, a declarat profesor Florin Ilieș, directorul Colegiului Național „Decebal” din Deva. Timp de două ore, decebaliştii au reuşit să strângă 5.120 de kilograme de deşeuri.

Campania se desfășoară până în 19 martie

Campania de curăţenie se desfăşoară în tot oraşul, în săptămâna 13-19 martie. Toți cei care doresc au posibilitatea de a se alătura acestei campanii, respectiv voluntari, grupuri de elevi, organizaţii, companii, angajaţi ai instituţiilor publice, asociaţii de proprietari/locatari, jurnalişti, rude, prieteni, vecini, cunoscuţi sau orice simplu cetăţean care vrea să trăiască într-un oraş curat. Organizatorii pun la dispoziţie saci pentru gunoi, mănuşi şi utilaje pentru colectarea deşeurilor. Toţi cei care doresc să participe la campanie sunt rugaţi să se înscrie pe adresa relatii.presa@primariadeva.ro sau la numărul de telefon 0720.885.468. Întreaga acţiune va fi surprinsă în fotografii. Cei mai harnici participanţi vor fi premiaţi.

2 comments

  1. Din nou Ilies. Mereu prezent… Cine dracu il sustine si pe asta ??

  2. Regret ca tinerii nostri trebuie sa-i transformam constant in „gunoieri”. Cred ca e nevoie ca fiecare sa devina constient ca ARE OBLUGATIA DE-A PASTRA MEDIUL CURAT SI DE A-SI FACE CURAT DUPA EL. Sper ca cel putin nepotii lor sa nu fie nevoiti sa mai deruleze astfel de activitato