Connect with us
Data: 19/05/2024
.

Actualitate

După decizia definitivă a Curţii de Apel Alba Iulia, Ion Hobeanu, hunedoreanul învinuit că şi-a transformat propria fiică în sclavă, a fost pus în libertate

Publicat

pe

„Nu recunosc acuzaţiile!”, a declarat el

Bărbatul de 59 de ani a fost scos, ieri, din arest, unde a stat trei zile. Acest lucru s-a întâmplat după ce magistraţii instanţei superioare din judeţul vecin au dat un verdict în favoarea sa

Instanţa de la Curtea de Apel Alba Iulia a decis ca bărbatul să fie pus de îndată în libertate

Instanţa de la Curtea de Apel Alba Iulia a decis ca bărbatul să fie pus de îndată în libertate

După ce a stat închis trei zile în arestul poliţiei, sub acuzaţia că şi-ar fi violat propria fiică, ar fi maltratat-o şi ar fi înfometat-o, pe perioada cât a stat cu ea în Cipru, Ion Hobeanu, bărbatul de 59 de ani, din Hunedoara, a fost pus în libertate ieri. Decizia a fost luată de instanţa de la Curtea de Apel Alba Iulia şi este definitivă.

La Curtea de Apel de la Alba Iulia s-a judecat ieri recursul pe care bărbatul l-a formulat împotriva deciziei luată, sâmbăta trecută, de magistraţii Tribunalului Hunedoara, prin care a fost băgat după gratii. Instanţa din judeţul vecin i-a dat un verdict favorabil bărbatului. „Recursul formulat de inculpat a fost admis”, a precizat, ieri după-amiază, Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Mai mult decât atât, instanţa de la Alba Iulia a decis să caseze hotărârea Tribunalului Hunedoara şi a dispus ca Ion Hobeanu să fie pus de îndată în libertate. „Hotărârea este definitivă, iar considerentele care au stat la baza luării acestei decizii vor fi făcute publice în zilele următoare”, a mai spus Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Procurorii nu s-au lăsat şi au mai făcut o încercare ca bărbatul să nu fie pus în libertate, însă propunerea lor de arestare preventivă a fost respinsă de judecătorii de la Curte. Aşadar, Ion Hobeanu a fost scos din arest. El va fi în continuare cercetat pentru infracţiunile de care este acuzat, viol, incest şi rele tratamente aplicate unui minor, însă în stare de libertate.

Advertisement

Susţine că nu e vinovat

Bărbatul a declarat în faţa jurnaliştilor că este nevinovat. „Nu recunosc acuzaţiile ce mi-au fost aduse”, a susţinut acesta. Nu de aceeaşi părere sunt şi procurorii care îl acuză căşi-a terorizat propria fiică minoră pe perioada cât a stat împreună cu ea în străinătate. Anchetatorii spun că, faptele s-au petrecut în 2009, după ce fata, pe atunci în vârstă de 11 ani, i-a fost încredinţată prin ordonanţă preşedinţială, în urma divorţului de fosta soţie. Imediat după ce a obţinut custodia copilei, bărbatul a plecat la muncă în Cipru, luând-o cu el şi pe fată, pe care ar fi supus-o unor abuzuri grave. Potrivit procurorilor, bărbatul a violat-o pe copilăşi o silea să facă de mâncare şi curăţenie în casă, iar dacă se opunea era bătută cu pumnii şi picioarele sau lăsată înfometată. „S-a stabilit că, pe timpul şederii în Cipru, inculpatul a întreţinut cu fiica lui minoră raporturi sexuale, împotriva voinţei ei, o obliga să facă mâncare, şi curăţenie, o bătea cu pumnii şi picioarele, o lăsa fără mâncare şi o supunea la o serie de alte violenţe şi abuzuri. Din expertiza medico – legală psihiatrică efectuată asupra minorei a rezultat faptul că aceasta este un copil abuzat fizic, emoţional şi sexual”, declara procurorul Adina Velescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Toată povestea a ieşit la iveală, după ce, la întoarcerea în ţară, fata, care acum are 15 ani, i-a povestit mamei sale şi unei profesoare tot coşmarul prin care a trecut din cauza tatălui ei. Bărbatul a fost reţinut, iar sâmbăta trecută, Tribunalul Hunedoara a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă. Nemulţumit, Ion Hobeanu s-a adresat Curţii de Apel Alba Iulia, atacând hotărârea judecătorilor hunedoreni cu recurs, care fost admis ieri.

Actualitate

Atmosferă de poveste la Castelul Corvinilor, de “Noaptea Muzeelor”. Spectacol de video-mapping pe zidurile edificiului medieval

Publicat

pe

Redactat de

Un public numeros a fost prezent, sâmbătă seară, la Castelul Corvinilor, la Noaptea Muzeelor” 2024, iar cei de faţă au avut prilejul să admire feeria de lumini în care a fost învăluit impunătorul monument istoric.

Miile de hunedoreni prezenți la eveniment au putut afla povestea neamului Corvinilor prin intermediul unor sesiuni de video-mapping, care au început după lăsarea întunericului. Proiecţiile video pe zidurile exterioare ale spectaculosului monument medieval de la Hunedoara au impresionat numeroasele persoane prezente la eveniment.

Ducu Bertzi, Constantin Neculae au susținut un concert folk, iar atmosfera a fost întreținută, până spre miezul nopții, de DJ Thomann Baxx și MC Liviu. În aceeași seară, curtea exterioară a impunătorului monument istoric a fost animată și de gulguţele aprinse de cercetaşi, în cadrul „Festivalul Luminii”.

De la ora 21:00, accesul vizitatorilor în incinta Muzeului Castelul Corvinilor, Muzeul Casa Breslelor și la Expoziţia permanentă de arheologie Pre şi Protoistoria Hunedoarei a fost gratuit.

Sursa foto: Muzeul Castelul Corvinilor/Primăria Hunedoara
Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Sărbătoarea corviniștilor. Corbul cu inel a adus Cupa la Castel!

Publicat

pe

Redactat de

 

Sărbătoarea Hunedoarei fotbalistice continuă. Miile de fani ai Corvinului au putut admira Cupa României, pe care Corvinul a câștigat-o pe 15 mai, într-o atmosferă fantastică.

Momente unice

Corvinul Hunedoara a câștigat, în premieră, Cupa României la fotbal, iar fiesta declanșată imediat după meciul de miercurea trecută a continuat, pentru mai multe zile, în urbea de pe malurile Cernei. Astfel, visul suporterilor corviniști, transmis prin banner amplat în stadionul din Sibiu, cu mesajul „Corbul cu inel aduce Cupa la Castel”, a devenit realitate, și la propriu, și la figurat. Fanii Corvinului au putut admira Cupa României, adjudecată de „corbii alb – albaștri” în fața celor de la Oțelul Galați, după un thriller finalizat cu loteria penalty-urilor, în holul Casei de Cultură din Hunedoara, unde, timp de două zile, doritorii au putut să facă poze cu mult râvitul trofeu, iar doritori nu au fost deloc puțini.

Sursa foto: Primăria Hunedoara

Parada campionilor

Momentul culminant a fost atins, însă, sâmbătă seara, odată cu „Parada campionilor”. Eroii Hunedoarei fotbalistice, jucătorii, staff-ul tehnic și toți ceilalți care au contribuit la câștigarea trofeului, au venit, în fața miilor de fani adunați la stadionul „Michael Klein”, într-un autocar cu etaj descoperit, așa cum fac marile campioane, prezentând Cupa României. Apoi parada s-a desfășurat pe principalele bulevarde ale Hunedoarei, punctul terminus fiind Castelul Corvinilor, unde sărbătoarea a continuat într-o atmosferă de vis.

Trofeul este expus și astăzi, dumincă, 19 mai, la Casa de Cultură din Hunedoara, datorită numeroaselor cereri venite din partea fanilor corviniști.

Advertisement

Încep marile provocări

Bucuria câștigării Cupei României, în premieră, de către Corvinul, este una imensă în Hunedoara. Însă marile provocări pentru oficialii clubului de pe malurile Cernei abia sunt la început. Astfel, mai sunt ceva emoții cu primirea licenței de la UEFA, dar lucrurile par să fie favorabile Corvinului, care a anunțat că va juca, în cupele Europene, la Sfântu Gheorghe, stadionul din Hunedoara nefiind omologat pentru astfel de competiții. Corvinul, care va intra în primul tur preliminar al Europa League, va juca cel puțin două runde în cupele europene întrucât, chiar dacă va fi eliminată, își va continua parcursul în Conference League, meciurile fiind programate pe 11, 18 și 25 iulie și pe 1 august, însă emoțiile vor începe mult mai repede, pe 18 și 19 iunie, când vor fi tragerile la sorți. Până atunci, însă, va fi, pe 6 iulie, Supercupa României, cu FCSB, pe terenul câștigătoarei SuperLigii, care va anunța și locația de desfășurare a întâlnirii, iar pe 3 august va începe Liga 2, Corvinul pornind competiția cu gândul de promovare în primul eșalon, în 2024 neavând acest drept.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Ziua Europeană a Parcurilor, în Parcul Național Retezat

Publicat

pe

Redactat de

Administrația Parcului Național Retezat sărbătorește Ziua Europeană a Parcurilor pe 18-19 mai cu echipa Junior Ranger APNR.

Activitățile includ ateliere educative pe teme de conservare și sustenabilitate, plimbări ghidate în natură și participarea la Noaptea Muzeelor 2024. Pe 19 mai, între orele 08:00 – 13:00, vizitatorii sunt invitați la Centrul de Vizitare APNR din Nucșoara pentru prezentări despre Parcul Național Retezat, parte din Festivalul Narciselor la Primăria comunei Sălașu de Sus – Hunedoara.

”Administrația Parcul Național Retezat National Park celebrează Ziua Europeană a Parcurilor din acest an împreună cu echipa Junior Ranger APNR în perioada 18 – 19 mai. Pe parcursul acestor două zile, echipa Junior Ranger APNR va participa la diverse ateliere educative axate pe conservare și sustenabilitate, plimbări ghidate în natură și vizite la Noaptea Muzeelor 2024. În data de 19 Mai, între 08:00 – 13:00 vizitatorii sunt așteptați la Centrul de Vizitare APNR din Nucșoara, unde vom susține prezentări despre Parcul Național Retezat în cadrul Festivalului Narciselor la Primăria comunei Sălașu de Sus – Hunedoara! Parcul Național Retezat, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva este situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara”, arată reprezentanții Parcului Național Retezat.

FOTO: FACEBOOK PARCUL NAȚIONAL RETEZAT

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 23240001

Vând apartament

Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate