Home - Actualitate - Eveniment - Dacia Orăștie s-a distanțat în fruntea Ligii a V-a de fotbal

Dacia Orăștie s-a distanțat în fruntea Ligii a V-a de fotbal

joi, 13 Apr, 2017

Liga a V-a de fotbal Hunedoara a ajuns să își dispute cea de-a XX-a etapă de campionat, o rundă cu de toate pentru toți.

Cum o echipă, Dacia Boșorod, a fost exclusă din campionat, iar o alta, Mureșul Pricaz, s-as retras din competiție, ultima rundă din Liga a V-a a programat doar șase jocuri.

Sântămăria Orlea își consolidează poziția de pe podium

Santos Boz, care are nouă puncte de penalizare, și este pe ultimul loc, a reușit să treacă pe plus în clasament, câștigînd cu 3-0, la „masa verde”, jocul considerat acasă cu Mureșul Pricaz, echipă care, deși retrasă din campionat, este pe locul al cincilea, iar a doua clasată, Măgura Pui, a stat, nedisputând meciul de pe teren propriu cu Boșorodul. În atare condiții,liderul competiției, Dacia Orăștie, nu a ratat ocazia de a se desprinde, la patru puncte, față de cei de la Măgura Pui, în urma victoriei, așteptate, de pe teren propriu, cu Ponorul Vața, echipa de pe locul 12, cu 5-1 (3-1). Sorin Nicolescu (minutul 4) și Darius Dreptate (11) au adus avantaj Orăștiei, dar golul lui Andrei Toc (18), de la Vața, lăsa loc de surprize. Până la pauză, însă, gazdele au punctat prin Victor Sav (30), iar lucrurile au fost lămurite definitiv în prima jumătate a mitanului secund, când Dacia a beneficiat de autogolul lui Darius Mursa (65), tabela fiind închisă de Sorin Nicolescu (67). AS Sântămăria Orlea și-a consolidat poziția a treia, având șase puncte față de următoarea clasată, după victoria de acasă, cu 5-2 (1-1), în fața celor de la CSM Vulcan, locul nouă. Gazdele au deschis scorul repede, prin Darius Dăncescu (6), dar oaspeții au egalat până la pauză prin Florin Palade (29) și chiar au preluat conducerea imediat după începerea reprizei secunde, prin Andrei Pârvulescu (48) și se întrevedea o surpriză. Suspansul s-a păstrat până către final, cei de la Sântămăria Orlea egalând prin Dan Mariș (55) și apoi, în ultimele zece minute, s-au dezlănțuit, mai punctând de trei ori, prin Marian Tomoni (81 și 83) și Alexandru Jurmoni (88), eliminarea lui Robert Vas (89), de la Vulcan, contând doar pentru statistici.

Meci încins la Beriu

Pe locul patru rămâne Comunal Ilia, echipă mult întinerită în retur, care suferă la capitolul experiență, chiar dacă a pierdut, acasă, derby-ul cu vecinii de la Victoria Dobra, care a urcat pe opt, la limită, scor 0-1 (0-0), unicul gol al partidei fiind înscris de către Marius Avădanei (75). Pe poziția a șasea rămâne Berianul Beriu, care s-a impus, după un joc cu final incandescent, pe teren propriu, cu 2-1 (0-1), cu CS Ghelari, ocupanta poziției a unsprezecea. Oaspeții au condus la pauză, grației reușitei lui Andrei Radu (7), pentru ca gazdele să egaleze prin Marin Diplaș (51). Apoi a venit eliminarea lui Daniel Oltean (69), de la Berianul, și chiar dacă au evoluat aproape o jumătate de repriză în inferioritate numerică, amfitrionii au reușit să câștige, pe final de joc, golul victoriei aparținând lui Sorin Paul (90).

Ploaie de goluri

Zarandul Crișcior rămâne pe poziția a șaptea, după succesul clar, cu 6-1 (6-0), de pe teren propriu, în fața penultimei clasate, Cerna Lunca Cernii. Soarta jocului a fost tranșată în prima repriză, prin două hatt-trick-uri, semnate de Robert Deoancă (8, 34 și 40) și Alexandru Breda (18, 32 și 37), golul de onoare al oaspeților fiind reușit în ultima fază a meciului de Raul Preda (90+2), mai fiind de menționat că jucătorul gazdelor Dorin Ștefan a fost eliminat după încheierea partidei. Un alt meci în care s-a înregistrat o ploaie de goluri, dar și o evoluție a scorului interesantă, a fost cel dintre Sargeția Bretea Română, locul zece, și penultima clasată, Agrocompany Băcia, gazdele câștigând cu 5-3 (2-1). Cei de la Băcia au deschis scorul prin Eduard Petraru (9), dar Bretea a întors rezultatulpână la pauză prin reușitele lui Marius Lungu (17) și Ovidiu Gergely (38). În partea secundă gazdele au mai punctat de două ori, prin Remus Plic (48) și Daniel Miclăuș (60), dar „dubla” lui Sergiu Ileasă (76 și 80) să ducă scorul la 4-3, însă liniștea în tabăra celor de la Srageția a fost adusă de Eduard Căldărușe (88), reușita acestuia stabilind și rezultatul final. În acest week-end nu va fi etapă de Liga a V-a, dar se va disputa, sâmbătă, un meci restant, între Lunca Cernii și Ilia.