Home - Actualitate - Cristian Buşoi, prezent la Deva: „PNL are ca obiectiv esenţial câştigarea alegerilor prezidenţiale din 2019”

Cristian Buşoi, prezent la Deva: „PNL are ca obiectiv esenţial câştigarea alegerilor prezidenţiale din 2019”

luni, 20 Mar, 2017

Secretarul general interimar al Partidului Naţional Liberal (PNL), Cristian Buşoi, a fost prezent, la sfârşitul săptămânii trecute, la Deva, unde a participat la o întâlnire cu aleşii din Biroul Politic Teritorial al acestei formaţiuni politice, dar şi cu primarii şi consilierii locali şi judeţeni. Acesta a vorbit, în cadrul unei conferinţe de presă, despre principalul obiect pe care îl are PNL, şi anume câştigarea alegerilor prezidenţiale din 2019.

„Nu există obiectiv mai important pentru noi decât acesta. Ne dorim ca PNL să reconfirme rezultatul din 2014 şi dacă actualul preşedinte al României, domnul Klaus Iohannis, va dori să candideze, în numele partidului sau susţinut de PNL, cel mai important lucru pentru noi este să îi asigurăm suportul politic şi organizatoric pentru a câştiga al doilea mandat”, a declarat, vineri, la Deva, Cristian Buşoi.

Acesta a afirmat că, pentru a atinge acest ţel formaţiunea politică din conducerea căreia face parte are nevoie de o reconstrucţie „după duşul rece de la alegerile parlamentare”. „ Ca să atingem acest obiectiv, avem nevoie de reconstrucţie, de unirea tuturor forţelor. Cred că putem să strângem rândurile şi să face opoziţie PSD”, a mai spus Buşoi.

Nici nu vreau să îmi imaginez cum ar arăta România, în 2019, dacă…”

El a criticat dur politica PSD şi „deciziile haotice” luate de liderii acestuia, în domeniul economic şi bugetar. În opinia sa, România a început să se îndepărteze de la modelul european. „Nici nu vreau să îmi imaginez cum ar arăta România, în 2019, dacă şi preşedintele ţării ar proveni din PSD. Din păcate, începem, încet -încet, să ne îndepărtăm de modelul european, cu iniţiative gen Ordonanţa 13, un lucru foarte grav pentru imaginea României, sau cu tot felul de decizii haotice în domeniul economic şi bugetar care, cu siguranţă, anul acesta ne vor duce peste ţinta de deficit discutată şi acceptată de Comisia Europeană”, a adăugat Cristian Buşoi.

Liderul PNL a acuzat PSD că a venit la putere printr-o „fraudă de încredere” şi că a promis lucruri pe care nu ar avea cum să le ducă la îndeplinire. „Nu trebuie să uităm nicio clipă: PSD a venit la putere printr-o fraudă de încredere. (…) Deja, la o parte din promisiuni au renunţat sau îşi caută justificări să renunţe, altele încearcă să le implementeze. Dar, sunt foarte conştienţi că bugetul României nu va permite să ducă la îndeplinire toate aceste lucruri, dacă nu iau măsuri şi de creşterea veniturilor”, a arătat secretarul general interimar al PNL.

Cea mai mare ţeapă dată României, de la Bancorex încoace”

Cristian Buşoi „a arătat cu degetulşi înspre intenţia Guvernului de a aloca 30 de miliarde de lei credite de angajamente, din fondurile Ministerului Dezvoltării, lucru care, în opinia sa, este „cea mai mare ţeapă dată bugetului României de la Bancorex încoace”.

Secretarul general interimar al PNL a participat, vineri, la o întâlnire cu aleşii din Biroul Politic Teritorial, cu primarii, consilieri locali şi judeţeni liberali, discuţiile fiind axate pe pregătirea procesului de alegeri interne din partid.