Home - Actualitate - Convoaie militare americane, în trecere prin județul Hunedoara (FOTO)

Convoaie militare americane, în trecere prin județul Hunedoara (FOTO)

joi, 13 Iul, 2017

Convoaie cu tehnică militară, aflată în dotarea forțelor armate din Statele Unite ale Americii (SUA) și din România, vor trece, până sâmbătă, 14 iulie, prin mai multe localități ale județului Hunedoara. Tancuri, camioane, blindate, dar și alte vehicule, însoțite de militari, vor putea fi văzute pe Drumul Național (DN) 7 și pe autostradă. Vor fi coloane succesive de vehicule de luptă, iar cetățenii care le vor vedea nu trebuie să se sperie, fiindcă acestea se vor îndrepta spre locațiile din țară unde va avea loc cel mai mare exercițiu multinațional „Saber Guardian 2017″ (SG 17).

Militarii americani și români s-au întâlnit cu reprezentanții autorităților publice locale și județene. Aceștia au fost primiți de prefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely, și primarul municipiului Deva, Ovidiu Moș. „Sarcina noastră este de a obține reacții și opinii, precum și de a afla părerea populației din orașele prin care trecem, cu privire la activitatea noastră. Prin vizita efectuată, încercăm să aflăm reacțiile pozitive și negative ale cetățenilor față de NATO și să ne creăm o imagine generală asupra situației”, au spus americanii. La rândul său, contactat, ieri, de „Servus Hunedoara”, prefectul județului a declarat că „este vorba despre un marș al forțelor aliate americane, care se va desfășura până în 14 iulie”. „Din Germania și până la destinație, vor trece și prin localități ale județului Hunedoara”, a precizat Fabius Kiszely.

Primul convoi cu tehnică militară a trecut, miercuri, pe lângă Deva.

Cu participarea a 25.000 de militari, din 22 de țări

„Saber Guardian 2017” (SG17) este cel mai mare exerciţiu desfăşurat în regiunea ţării noastre, la acesta urmând să participe 25.000 de militari, din 22 de ţări aliate şi partenere, potrivit reprezentanților Ministerului Apărării Naţionale. Exercițiul, planificat de Comandamentul Forțelor Armate ale SUA din Europa (USEUCOM) și condus de Forțele Armate ale SUA din Europa (USAREUR), este organizat anual, începând din 2013 și până în prezent, prin rotație, pe teritoriile naționale ale Ungariei, României și Bulgariei.

Coloanele de vehicule de luptă vor trece nu numai prin Hunedoara, ci și prin alte opt județe ale țării, SG 17 desfășurându-se în peste 20 de poligoane și raioane de dislocare, de pe teritoriul României, inclusiv Marea Neagră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *