Home - Actualitate - CJ Hunedoara contestă cele 2 milioane de lei imputate pentru drumul de la Sarmizegetusa Regia

CJ Hunedoara contestă cele 2 milioane de lei imputate pentru drumul de la Sarmizegetusa Regia

vineri, 14 Apr, 2017

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a efectuat, în aceste zile, un control la obiectivul de investiții ,,Modernizare drumuri de acces pentru integrarea în circuitul turistic european a cetăților dacice din Munții Orăștiei”.

Controlul de la MDRAPFE a vizat calitatea lucrărilor executate la drumul județean (DJ) 705A, Costești – Sarmizegetusa Regia.

Pentru folosirea pietrei de râu

În urma acestui control, a fost întocmit un proces verbal prin care se constată o corecție a cheltuielilor bugetare de 2.016.150,94 lei, pentru lucrări la gabioane, considerate neeligibile. Sau, mai pe înțelesul tuturor, Consiliului Județean (CJ) Hunedoara i se impută acea sumă de aproximativ două milioane de lei pentru faptul că la gabioane nu s-a folosit piatră concasată, conform proiectului tehnic, ci piatră de râu, iar lucrările nu au rezistat viiturilor din vara anului trecut. „La DJ 705A am cerut o expertiză de la Universitatea Politethnică Timișoara, care a constatat că deteriorările, întradevăr, s-au datorat viiturilor, dar că proiectul tehnic a fost gândit pentru situația de acolo, nu și pentru calamități. Noi am contestat în instanță această decizie de corecție de aproximativ două milioane de lei. Pe viitor, însă, vom stabili alte proceduri, cu probe-martor asupra materialelor folosite, pentru a nu mai exista diferențe de genul piatră concasată și piatră de râu. Proiectul inițial a fost gândit să coste 41 de milioane de lei și, în cele din urmă, a costat doar 21 de milioane de lei. Oricum, această corecție reprezintă un procent destul de mic din economia care s-a făcut”, a declarat Mircea Bobora, președintele CJ Hunedoara.