Connect with us
Data: 26/04/2024
.

Actualitate

Cinematograful din Deva se redeschide astăzi cu “Fast and Furious 8”

Publicat

pe

Iubitorii de film din reședința de județ vor avea, astăzi, un mare motiv de bucurie: se redeschide cinematograful „Patria”.

Astăzi, de la ora 14.00, va avea loc inaugurarea noii aparaturi cu care a fost dotat, în această perioadă, cinematograful „Patria” din Deva.

Film de senzație

Cinefilii sunt invitați, așadar, să participe la redeschiderea cinematografului, putând urmări proiecții pe aparatură digitală, de ultimă generație, care îmbunătățesc atât calitatea imaginii, cât și cea a sunetului. Cinematograful „Patria”din Deva are o capacitate de 400 de locuri și beneficiază de centrală termică proprie, iar modernizările la acest așezământ vor continua și în viitorul apropiat, sala urmând a fi dotată și cu instalație de aer condiționat și, mai ales, cu un ecran 3D. Iar inaugurarea noii aparaturi va fi una cu ștaif, de la ora 14.30 fiind programată o proiecție de gală, respectiv filmul “Fast and Furious 8”. Costul unui bilet este de 10 lei, ca și pentru orice alt film, iar de sâmbătă la cinematograful „Patria” din Deva vor fi trei proiecții zilnice, cu începere de la orele 15.00, 17.30 și 20.00.

La „Patria”, la nici zece zile de la lansarea oficială

Advertisement

Producția „The Fate of the Furious”, al optulea episod al seriei de acțiune și curse de mașini „Fast and Furious”, s-a lansat pe ecrane la 12 aprilie, în China, deci săptămâna trecută și este prezent la cinematograful din Deva la nici zece zile de la eveniment, a obținut primul său record în acceași zi, cu încasări de 60 de milioane de yuani (8,7 milioane de dolari), depășind precedentul, de la „Fast & Furious 7”, care, în aprilie 2015, a avut încasări de 52 de milioane de yuani (7,5 milioane de dolari). De asemenera, episodul a avut un extraordinar debut la sfârșitul săptămânii trecute în cinematografele din SUA, cu încasări de 100,2 milioane de dolari. Este vorba de cel mai bun al doilea debut în SUA pentru un film al unei francize, după cifrele obținute de Fast & Furious 7”, care a atins suma de 147,2 de milioane de dolari la lansarea sa pe marile ecrane. The Fate of the Furious” a avut în total încasări de 432,3 de milioane de dolari în întreaga lume, astfel încât devine cel mai bun debut global din istoria filmului. În filmul regizat de F. Gary Gray, principala noutate o reprezintă Charlize Theron, o enigmatică femeie care îl seduce pe Dom, interpretat de Vin Diesel, eroul principal al seriei, și îl atrage în lumea crimei, trădându-și astfel colegii de echipă, personaje întruchipate pe ecran de Michelle Rodríguez și Dwayne Johnson.

Advertisement

Actualitate

Bărbatul dispărut în canalul lacului de acumulare de la Sântămărie Orlea, găsit fără viață

Publicat

pe

Redactat de

Bărbatul de 41 de ani căutat, în această după-amiază, de pompieri și scafandri în canalul lacului de acumulare de la Sântămărie Orlea, a fost găsit fără viață.

“Persoana de sex masculin a fost găsită decedată și extrasă din apă”, a informat, vineri seară, ISU Hunedoara.

Din primele informații, bărbatul ar fi încercat să scoată din apă o bucată de lemn ce aparținea fiului său, în vârstă de 13 ani, moment în care s-a dezechilibrat și a căzut în apă. Totul s-a întâmplat în această după-amiază, puțin după ora 15:30.

Pompierii militari scafandri din cadrul ISU Hunedoara şi un echipaj de scafandri ai Serviciului Public Judeţean „Salvamont” au intervenit, la fața locului, pentru căutarea bărbatului. Alături de aceștia s-au aflat și pompierii Detaşamentului Hunedoara – Punctul de Lucru Toteşti, care au intervenit cu o autospecială de intervenţie, o barcă, o ambulanţă SMURD și cu o Autospecială de Primă Intervenție și Comandă (APIC).

Citeste mai mult ...

Actualitate

Un bărbat care a căzut în canalul barajului Hațeg – zona Sântămărie Orlea, căutat de pompieri și scafandri

Publicat

pe

Redactat de

Un bărbat, în vârstă de 41 de ani, este căutat de pompieri și scafandri după ce a căzut în canalul barajului Hațeg – zona Sântămărie Orlea.

Bărbatul ar fi încercat să scoată din apă o bucată de lemn ce aparținea fiului său, în vârstă de 13 ani, moment în care s-a dezechilibrat și a căzut în apă. Totul s-a întâmplat în această după-amiază, puțin după ora 15:30.

O echipă de intervenție, inclusiv, scafandri, intervine la fața locului și îl caută pe bărbat.

„Acțiune în derulare a salvamontiștilor hunedoreni din echipa de scafandrii ai Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Hunedoara, pentru căutarea unei persoane dată dispărută în zona canalului de fugă adiacent lacului de acumulare de la Hațeg. Este o acțiune de suport a ISU Hunedoara, în colaborare cu organele de poliție”, a informat Salvamont Hunedoara.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara, la acțiunea de căutarea a persoanei căzută în apă în canalul barajului Hațeg – zona Sântămăria Orlea participă pompierii militari scafandri din cadrul ISU Hunedoara și un echipaj de scafandri ai Serviciului Public Județean „Salvamont”. „Pompierii Detașamentului Hunedoara – Punctul de Lucru Totești intervin cu o autospecială de intervenție, o barcă, o ambulanță SMURD și cu o Autospecială de Primă Intervenție și Comandă (APIC). Dispeceratul Integrat a anunțat Hidroelectrica – Sucursala Hațeg și a solicitat să fie luate toate măsurile tehnice referitoare la turbionarea apei, astfel încât misiunea de căutare a echipajelor de intervenție să se desfășoare în condiții lipsite de pericole. Intervenție în derulare!”, a transmis ISU Hunedoara.

Advertisement

Sursa: ISU Hunedoara

„Poliția Orașului Hațeg a fost sesizată cu privire la faptul că un bărbat a căzut în barajul de acumulare CHS Hațeg pe canalul din Sântămăria-Orlea. Echipa de intervenție deplasată la fața locului a constat că, în data de 26 aprilie 2024, în jurul orei 15:40, un bărbat în vârstă de 41 ani, ce asigura paza ovinelor pe malul stâng al canalului, a încercat să recupereze o bucată de lemn, ce aparține fiului său în vârstă de 13 ani, moment în care s-a dezechilibrat și a căzut în apă. La fața locului intervin pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Hunedoara-Punct de lucru Totești”, a transmis și Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Bărbatul dispărut în canalul lacului de acumulare de la Sântămărie Orlea, găsit fără viață

Citeste mai mult ...

Actualitate

Polițiștii hunedoreni au venit în ajutorul unei mame cu doi copii

Publicat

pe

Redactat de

 

Poliţiştii hunedoreni au venit în ajutorul unei mame cu doi copii, victimă a violenţei domestice, nevoită să fugă din calea unui soț violent.

În preajma sărbătorii creștine a Învierii Domnului, poliţiştii hunedoreni au avut iniţiativa de a sprijini material şi spiritual o familie monoparentală – victimă a violenţei domestice.

Cei doi micuţi, Alex și Denisa, în vârstă de 12 şi 14 ani, care trăiesc împreună cu mama lor într-o locuinţă protejată din judeţul Hunedoara, au fugit din calea unui tată violent în toiul iernii, în urmă cu mai bine de trei ani.

Impresionaţi de drama acestei familii monoparentale, poliţiştii Biroului Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara au organizat o colectă benevolă, în urma căreia au cumpărat alimente de primă necesitate, dulciuri și haine, pe care le-au oferit, în prag de sărbători, celor doi frăţiori şi mamei lor (nu a fost uitată nici pisica familiei). La plecare, oamenii legii au promis că vor oferi şi pe viitor sprijin material familiei respective, astfel încât cei mici să îşi poată continua studiile şi, poate, într-o zi, să opteze pentru o carieră în Poliția Română.

Advertisement

Acesta este deja al treilea an consecutiv în care polițiștii sunt alături de familia greu-încercată, uniți în dorința de a le face celor doi frățiori și mamei lor, sărbătorile mai frumoase. Gestul umanitar al poliţiştilor hunedoreni îşi propune să atragă atenţia asupra urmărilor dramatice ale violenţei în familie, dar şi asupra conştientizării victimelor acestui gen de infracţiuni cu privire la necesitatea de a sesiza Poliţia şi de a solicita emiterea ordinului de protecţie provizoriu, atunci când situaţia o impune.


“Ca în fiecare an, în preajma marilor sărbători creștine, polițiștii s-au gândit și la cei care au de suferit din diferite motive, de această dată vorbim despre un motiv care, din păcate, ne afectează pe toți, violența în familie. Vorbim despre o familie monoparentală, practic doar mama se ocupă de ccreșterea și îngrijirea celor doi minori cu care noi avem deja o legătură de prietenie de câțiva ani. Și de această dată, în preajma sărbătorilor pascale, ne-am gândit să fim alături de această familie, să-i aducem o rază de speranță și, bineînțeles, bucatele tradiționale necesare pentru masa de Paște”, a declarat comisar șef de poliție Bogdan Nițu, purtător de cuvânt la IPJ Hunedoara. 

 

 


 

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate