Home - Actualitate - Cinematograful din Deva se redeschide astăzi cu “Fast and Furious 8”

Cinematograful din Deva se redeschide astăzi cu “Fast and Furious 8”

vineri, 21 Apr, 2017

Iubitorii de film din reședința de județ vor avea, astăzi, un mare motiv de bucurie: se redeschide cinematograful „Patria”.

Astăzi, de la ora 14.00, va avea loc inaugurarea noii aparaturi cu care a fost dotat, în această perioadă, cinematograful „Patria” din Deva.

Film de senzație

Cinefilii sunt invitați, așadar, să participe la redeschiderea cinematografului, putând urmări proiecții pe aparatură digitală, de ultimă generație, care îmbunătățesc atât calitatea imaginii, cât și cea a sunetului. Cinematograful „Patria”din Deva are o capacitate de 400 de locuri și beneficiază de centrală termică proprie, iar modernizările la acest așezământ vor continua și în viitorul apropiat, sala urmând a fi dotată și cu instalație de aer condiționat și, mai ales, cu un ecran 3D. Iar inaugurarea noii aparaturi va fi una cu ștaif, de la ora 14.30 fiind programată o proiecție de gală, respectiv filmul “Fast and Furious 8”. Costul unui bilet este de 10 lei, ca și pentru orice alt film, iar de sâmbătă la cinematograful „Patria” din Deva vor fi trei proiecții zilnice, cu începere de la orele 15.00, 17.30 și 20.00.

La „Patria”, la nici zece zile de la lansarea oficială

Producția „The Fate of the Furious”, al optulea episod al seriei de acțiune și curse de mașini „Fast and Furious”, s-a lansat pe ecrane la 12 aprilie, în China, deci săptămâna trecută și este prezent la cinematograful din Deva la nici zece zile de la eveniment, a obținut primul său record în acceași zi, cu încasări de 60 de milioane de yuani (8,7 milioane de dolari), depășind precedentul, de la „Fast & Furious 7”, care, în aprilie 2015, a avut încasări de 52 de milioane de yuani (7,5 milioane de dolari). De asemenera, episodul a avut un extraordinar debut la sfârșitul săptămânii trecute în cinematografele din SUA, cu încasări de 100,2 milioane de dolari. Este vorba de cel mai bun al doilea debut în SUA pentru un film al unei francize, după cifrele obținute de Fast & Furious 7”, care a atins suma de 147,2 de milioane de dolari la lansarea sa pe marile ecrane. The Fate of the Furious” a avut în total încasări de 432,3 de milioane de dolari în întreaga lume, astfel încât devine cel mai bun debut global din istoria filmului. În filmul regizat de F. Gary Gray, principala noutate o reprezintă Charlize Theron, o enigmatică femeie care îl seduce pe Dom, interpretat de Vin Diesel, eroul principal al seriei, și îl atrage în lumea crimei, trădându-și astfel colegii de echipă, personaje întruchipate pe ecran de Michelle Rodríguez și Dwayne Johnson.