Home - Actualitate - Cimitirul de la Bejan din Deva, administrat de Urban Construct, pregătit pentru sărbătorile pascale

Cimitirul de la Bejan din Deva, administrat de Urban Construct, pregătit pentru sărbătorile pascale

vineri, 14 Apr, 2017

Alei betonate, curățenie, băncuțe și coșuri de gunoi, asta pot găsi devenii care se duc în Cimitirul „Buna Vestire” de la Bejan, pentru a aprinde o lumânare la căpătâiul celor dragi, trecuți la cele veșnice. Firma Urban Construct, cea care administrează cimitirul, a derulat ample lucrări de modernizare și igienizare, pentru ca locul să arate impecabil. S-a lucrat de zor pentru ca întreg perimetrul pe care administrația îl are în gospodărire să arate cât mai bine de sărbătorile pascale.

În perioada Paștelui, cimitirul devine un loc aglomerat deoarece creștinii vin să-i comemoreze pe cei trecuți în neființă. Astfel, ca în fiecare an, conducerea societății Urban Construct, în administrarea căreia se află Cimitirul „Buna Vestire”, de la Bejan, s-a străduit pentru ca locul să fie cât mai frumos amenajat. Drept urmare, s-au făcut mai multe investiții și s-au derulat lucrări de igienizare și modernizare. În plus, există personal care se ocupă cu întreținerea locului.

Singurul din oraș cu camere video și grup sanitar

Mai mult, pentru siguranța locului și a concesionarilor, acolo a fost montat și un sistem de monitorizare video. Astfel, la ora actuală, tot perimetrul cimitirului este monitorizat de camere video de supraveghere. Acestea au fost amplasate în diferite puncte, pentru o vizibilitate cât mai largă, sistemul fiind conectat la post operat de Poliția Locală. Firma Urban Construct, care are o colaborare foarte bună cu municipalitatea deveană, a luat hotărârea de a monta un astfel de sistem video de supraveghere în cimitirul pe care îl administrează, pe cheltuiala proprie, pentru ca cetățenii, de obicei persoane vârstnice, care merg să aprindă acolo o lumânare la căpătâiul celor dragi, ce își dorm somnul de veci în acel cimitir, să se simtă mult mai în siguranță.

Cimitirul „Buna Vestire” de la Bejan este unicul din oraș păzit de „ochi electronici”. În plus, este și singurul cimitir dotat cu grup sanitar, cu apă curentă.