Home - Actualitate - Cetatea Devei va fi promovată pe piața turistică bulgară

Cetatea Devei va fi promovată pe piața turistică bulgară

luni, 20 Mar, 2017

Bulgarii se îndreaptă spre Cetatea Devei, după ce ani de zile au vizitat cel mai atractiv obiectiv turistic din România. De anul acesta, monumentul-simbol al Devei va fi inclus în pachetele turistice promovate pe piața din țara vecină. Decizia a fost luată luni, 20 martie, după ce președintele Uniunii Ghizilor de Turism din Bulgaria, Valery Gochev, s-a aflat la Deva, la invitația administrației locale, cu scopul de a pune la punct o strategie menită să atragă în zonă cât mai mulți turiști străini. În timpul vizitei în reședința județului, Gochev a făcut și o excursie de „recunoaștere” în teren. Impresionat de istoria Cetății, oaspetele bulgar a apreciat Deva ca fiind o destinație turistică la fel de atractivă ca și Sinaia sau Castelul Bran. Potrivit acestuia, monumentele din zona Hunedoarei sunt poziționate favorabil pe o hartă a circuitelor turistice și, în plus, au avantajul de a fi prea puțin cunoscute străinilor.

Bulgarii vizitează România de ani de zile. În general, vin în zona Sinaia-Brașov, mai ales pentru Castelul Bran. Acum însă dorim să le oferim și alte destinații, la fel de atractive”, a declarat Valery Gochev, în timpul vizitei de la Deva.

Am stabilit deja un pachet pentru turiștii din Bulgaria. Oferta include 3 zile și 2 nopți de cazare în județ, cu vizitarea celor mai competitive atracții turistice. Cetatea Devei va fi unul dintre acestea. Sejurul se va încheia la AquaLand, cu o seară românească, în care vom promova tradițiile locale”, a explicat directorul Serviciului Public Administrare Cetate Deva, Alin Suciu.

La începutul lunii iunie, Valery Gochev va reveni la Deva cu principalii touroperatori din Bulgaria, într-un infotrip pentru „testarea” destinațiilor locale care vor fi recomandate turiștilor din țara vecină.