Home - Ultima ora - Ce se întâmplă la locul tragediei feroviare de la Merișor? Circulația, în continuare, blocată, iar pasagerii sunt transbordați

Ce se întâmplă la locul tragediei feroviare de la Merișor? Circulația, în continuare, blocată, iar pasagerii sunt transbordați

duminică, 9 Apr, 2017

Circulația feroviară pe secția CF Petroșani și Simeria era, în continuare, închisă, duminică dimineață, în jurul orei 09:30, în urma deraierii, cu o zi înainte, a unui tren de marfă, format din 16 vagoane, 14 dintre acestea fiind răsturnate. O comisie mixtă Procuratură/AGIFER anchetează accidentul.

În jurul orei 11:30, două vagoane rămase pe șină au fost retrase în stația Bănița, iar în zonă s-a intervenit cu o drezină pantograf pentru demontarea firului de contact, astfel încât să se permită accesul și fixarea pe sol a trenurilor-macara, au anunțat reprezentanții CFR Infrastructură.

Din datele centralizate, a rezultat că infrastructura feroviară a fost distrusă pe ambele fire, pe o distanță de aproximativ 200 de metri. După finalizarea anchetei, se vor retrage ultimele două vagoane, rămase pe șină, în stația Petroșani, iar personalul feroviar va consolida linia de cale ferată pentru a permite intrarea în zonă a utilajelor de intervenție. Pentru ridicarea vagoanelor răsturnate se va acționa cu 3 trenuri-macara ( 2 de 250 tone și una de 125 tone) și cu un tren cu vinciuri.

Continuitatea în traficul feroviar pe zona respectivă este asigurată prin transbordarea pasagerilor cu mijloace auto – microbuze și autobuze – între stațiile Petroșani și Pui (și retur), călătorii fiind preluați din aceste stații de alte trenuri care circulă pe aceleași rute.

De asemeanea, pentru trenurile de lung parcurs (IR), care circulă spre Arad, traficul este redirecționat pe relația Filiași – Orșova – Timișoara – Arad, iar cele spre Simeria vor circula până la Petroșani, cu transbordare auto Petroșani – Pui, călătorii fiind apoi preluați de alte trenuri care au traseu comun.

În cursul acestei zile se va asigura transbordare cu mijloace auto pentru călătorii din cinci trenuri (IR 1835, IR 1836, IR 1824, R 2023, R 2024), iar două trenuri IR vor circula pe rută deviată prin Orșova (IR 1821 și IR 1822), au mai informat cei de la CFR Infrastructură.

Pe de altă parte, CFR Călători a transmis un mesaj de condoleanțe către familiile celor doi mecanici de locomotivă care au decedat în urma evenimentului de pe calea ferată din Valea Jiului.