Home - Actualitate - Ce evenimente vor avea loc, la Deva, în minivacanța de Paști? Spectacol medieval pe Cetate și un concert susținut de Paula Seling

Ce evenimente vor avea loc, la Deva, în minivacanța de Paști? Spectacol medieval pe Cetate și un concert susținut de Paula Seling

joi, 13 Apr, 2017

În minivacanța de Paști, locuitorii Devei sunt invitați la un concert extraordinar, susținut de cunoscuta cântăreață Paula Seling, iar iubitorii de spectacole medievale vor putea urca pe Cetate, unde va avea loc o manifestare cu cavaleri și domnițe. „Servus Hunedoara” vă prezintă, săptămânal, cele mai importante evenimente ce au loc în diverse locații din județ, ca alternative de petrecere a timpului liber.

Cetatea Devei va prinde viață, luni, 17 aprilie, în a doua zi de Paști. Fortăreața va fi animată, începând cu ora 12:00, de cavaleri și domnițe, iar cei care vor urca în fortăreață vor putea asista și la spectacole de lupte sau de teatru.

Evenimentul, intitulat „Deva Medievală” va cuprinde și o paradă a cavalerilor, prezentări de arme din timpuri demult apuse. Nu vor lipsi dansurile medievale și un spectacol de foc, iar doritorii vor putea fi inițiați în tainele cavalerești. Manifestarea este organizată de Primăria Deva și Serviciul Public Administrare Cetate și la ea au fost invitate să ia parte mai multe ordine cavalerești din țară, între care „Lupii de foc”, „Stegarii de Mureș”, „Ordinul Cavalerilor din Carpați”, „Garda de Mureș”, „Scutierii de Muhlbach”, „Ordinul Cavalerilor Lup” sau „Frăția Lupilor Draw”. Alături de aceștia se vor mai afla cei de la „Teatrul Scena”, Asociația Culturală „Nomen est Omen” și, bineînțeles, Garda Cetății Deva”.

Concert pascal la „Immaculata”

Îndrăgita interpretă Paula Seling va susține, în a treia zi de Paști, un concert pascal la Biserica Greco-Catolică „Immaculata” din Deva. Evenimentul este organizat de Primăria Deva, în parteneriat cu Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din municipiu și va avea loc marți, 18 aprilie, începând cu ora 19:00. Concertul pascal, intitulat „Hristos a Înviat!”, se va bucura și de participarea Coralei „Sargeția”, dirijor profesor Nicolae Icobescu, solist Gheorghe Pop. Devenii sunt așteptați în număr cât mai mare, mai ales că intrarea la eveniment este liberă.

 

Târg de produse tradiționale la Simeria

În săptămâna premergătoare Învierii Domnului, Parcul de Afaceri Simeria și Agenția de Dezvoltare Economico-Sociala a județului Hunedoara (ADEH) invită locuitorii județului la „Târgul de Paști”, manifestare ce are ca scop promovarea produselor tradiționale românești pe piaţa internă, dar și sprijinirea micilor producători şi promovarea tradiţiilor autentice româneşti. Astfel, începând de ieri, 12 aprilie, și până astăzi, inclusiv, pe platoul Parcului de Afaceri din Simeria vor fi expuse produse tradiționale, dulciuri de sărbătoare, decorațiuni și ouă de Paști, dar și aranajamente florale sau cadouri inedite. Târgul este deschis între orele 12:00 și 20:00.

Fata fără zestre”, în avanpremieră, în această seară, la Teatrul de Artă

Iubitorii de cultură sunt invitați, în această seară, de la ora 19:00, la Teatrul de Artă din Deva, la avanpremiera spectacolului „Fata fără zestre”, de Constantin Podu. Acesta spune o poveste de dragoste într-o lume a bărbaților unde femeia este considerată cel mai frumos obiect. Managerul teatrului, Mihai Panaitescu, este cel care semnează scenografia spectacolului, iar asistent regie este Teodora Voineagu. Din distribuţie fac parte actorii Ada Dumitru, Mihai Panaitescu, Mircea Rotaru, Rodica Panu, Paul Sebastian Popa, Vlad Ianuș, Oana Cristiana Bănuță, Ionuț Ghiorghe, Petrișor Diamantu, Alex Hîncu și Theodore Coresi.

Premiera spectacolului va avea loc în luna mai.