Home - Actualitate - Eveniment - Castelul Corvinilor din Hunedoara, în topul celor mai frumoase din lume

Castelul Corvinilor din Hunedoara, în topul celor mai frumoase din lume

duminică, 27 Iul, 2014

Fosta reşedinţă al lui Iancu de Hunedoara a fost inclusă într-un clasament al celor mai frumoase castele din lume. Topul a fost realizat de un site de specialitate în urma voturilor obţinute de la sute de mii de internauţi. Pe primele 20 de poziţii ale clasamentului se regăseşte un alt monument istoric din România, este vorba de Castelul Bran, cunoscut ca şi „casa lui Dracula”. Aceasta este o altă recunoaşte internaţională după ce monumentul din Hunedoara a fost inclus, anul trecut, în „top 10 destinaţii de basm din Europa”.

 

O nouă recunoaştere internaţională

 

În ultimii ani, Castelul Corvinilor din Hunedoara se bucură de o largă apreciere mai ales printre turiştii străini. Asta şi pentru că a fost ales ca şi decor pentru mai multe filme sau reclame care l-au făcut cunoscut la nivel internaţional. Astfel, un top realizat de site-ul boredpanda.com, şi dat publicităţii la sfârşitul săptămânii trecute, clasează fosta reşedinţă a lui Iancu de Hunedoara în primele 20 cele mai frumoase castele din lume. Asta după ce sute de mii de internauţi au apreciat atât arhitectura, cât şi legendele legate de monumentul istoric de pe Cerna.

Un loc fruntaş în acest top este ocupat şi de Castelul Bran din judeţul Braşov. Alături de cele două monumente istorice din România, în top au mai fost incluse şi Castelul Bled din Slovenia, Neuschwanstein din Germania şi Mont – Saint Michel din Franţa. Toate acestea se bucură de o largă promovare turistică la nivel internaţional spre deosebire de monumentul de la Hunedoara.