Home - Ultima ora - Castelul Corvinilor apare pe un timbru, pus în circulație de Romfilatelia

Castelul Corvinilor apare pe un timbru, pus în circulație de Romfilatelia

marți, 11 Apr, 2017

Romfilatelia pune în vânzare o nouă emisiune de timbre ce conține și o mărcă poștală care ilustrează Castelul Huniazilor de la Hunedoara.

Emisiunea, intitulată „Europa 2017, Castele”, cuprinde două valori nominale, fiind completată de un produs filatelic special cu medalie, produs ce înfăţişează două castele românești, construcții care sunt adevărate bijuterii arhitectonice”, au anunțat cei de la Romfilatelia.

Edificiul de la Hunedoara, unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România, impresionant atât ca monument, dar şi datorită legendelor care se leagă de numele său, apare pe timbrul cu valoarea nominală de 4,50 lei. Construcţie impunătoare cu turnuri şi bastioane, Castelul Corvinilor a fost construit de Iancu de Hunedoara în secolul al XV-lea, pe locul unei vechi întărituri. Clădirea a cunoscut în timpul acestuia însemnate transformări, servind ca punct strategic, dar şi ca reşedinţă aristocratică. Castelul Huniazilor reprezintă una din cele mai frumoase şi bine conservate construcţii din epoca medievală.

Pe celălalt timbru poștal, cu valoarea nominală de 15 lei, apare Castelul Károlyi din Carei, o altă minunată bijuterie arhitecturală. Emisiunea este completată de un plic prima zi și ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre și minicoala de 6 timbre, bloc de 4 timbre și bloc de 2 timbre nedantelate.

Albumul special este realizat în tiraj limitat de 353 exemplare și reuneşte în tematică comună, produse aparţinând filateliei şi medalisticii, prin două produse valoroase de colecţie: blocul cu două timbre nedantelate a emisiunii şi medalia care prezintă pe avers şi pe revers efigia lui Iancu de Hunedoara şi Castelul Huniazilor. Certificatul de autenticitate prezintă caracteristicile medaliei, iar blocul emisiunii este numerotat de la 001 la 353.

Această emisiune este disponibilă începând de miercuri, 12 aprilie, în magazinele Romfilatelia din țară.