Connect with us
Data: 30/04/2024
.

Actualitate

Candidatura lui Adrian David la șefia CJ Hunedoara urmează să fie validată azi de conducerea centrală a PNL

Publicat

pe

Adrian David (foto) a fost desemnat oficial candidatul PNL la șefia Consiliului Județean (CJ) Hunedoara. Propunerea a fost înaintată deja conducerii centrale a partidului liberal de la București, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie supusă aprobării Biroului Politic Național (BPN) al acestei formațiuni politice.

Informația a fost făcută publică ieri, în cadrul unei conferințe de presă, susținută de către cei doi copreședinți ai Organizației Județene a PNL Hunedoara, Bogdan Țîmpău și Dorin Gligor. „Adrian David a fost nominalizat să candideze pentru această funcție pe care o și ocupă în momentul de față. Domnia sa a adunat susținere din partea tuturor primarilor liberali din județ și și-a pregătit și un program de dezvoltare al județului care urmează să fie prezentat în perioada următoarea. Propunerea privind candidatura sa la președinția CJ Hunedoara a fost trimisă către BPN și mâine (n.red. astăzi) urmează să fie supusă aprobării”, a declarat Bogdan Țîmpău, copreședintele PNL Hunedoara.

Adrian David, în vârstă de 33 de ani, este singurul liberal care dorește să devină, din nou, președinte al CJ Hunedoara, funcție pe care o deține din iunie 2015. După ce va fi validat de către conducerea centrală a partidului din care face parte, el va intra oficial în bătălia electorală pentru a obține un nou mandat în fruntea județului.

Advertisement

Actualitate

Liberalul Ovidiu Vlad și-a lansat candidatura pentru funcția de primar al orașului Geoagiu

Publicat

pe

Redactat de

Se simte nevoia unei schimbări în fruntea administrației publice locale din orașul Geoagiu, iar acest semnal puternic a fost dat și la lansarea oficială a candidaturii lui Ovidiu Vlad la funcția de primar din partea PNL. Sala de evenimente a Casei de Cultură ”Ioan Budai Deleanu” din Geoagiu s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru mulțimea de oameni veniți să-l susțină pe cel care reprezintă alternativa viabilă la actuala administrație publică locală, îndepărtată mult prea mult de tot ceea ce înseamnă interesul cetățeanului.

Se simte nevoia de o schimbare

Ovidiu Vlad are 44 de ani, este om al locului, este căsătorit și are doi copii. Are cunoștințe temeinice de administrație și a dovedit performanță în toate domeniile în care a activat. La lansarea candidaturii a avut alături sute de susținători, care cred în el și mai ales în capacitatea lui de a aduce orașul Geoagiu pe un făgaș normal, social și administrativ.
“Sunt consilier local și din această postură am inițiat proiecte pentru oamenii din Geoagiu. Mi-am depus candidatura pentru postul de primar al iubitei noastre localități. De asemenea, în cursă intră și echipa pentru Consiliul Local, alături de care vom da startul schimbării în orașul Geoagiu. Cel mai important lucru pentru mine îl reprezintă experiența din domeniul privat și de aproape 15 ani am o firmă de construcții cu zeci de angajați. Toată viața mea am muncit și am realizat tot ce mi-am propus. Nu mă dau bătut în fața problemelor și îmi respect mereu toate promisiunile. Viitorul copiilor mei este și viitorul copiilor dumneavoastră. De aceea suntem obligați să ne implicăm să schimbăm lucrurile în bine pentru copiii noștri în primul rând. În următorii ani, eu, împreună cu echipa de consilieri, ne angajăm să rezolvăm problemele acestei comunități, pentru că sunt multe. Suntem în 2024 și, din păcate, în Geoagiu încă sunt sate fără drumuri asfaltate, fără apă și canalizare. Când plouă avem sate inundate, încă sunt oameni care trăiesc în noroi. Geoagiu are nevoie de investiții urgente, are nevoie de un centru medical local, avem nevoie să modernizăm străzi, să creăm rigole, să facem trotuare, să dezvoltăm turismul. Este nevoie de o piață agro-alimentară. Lucrurile acestea trebuie să le rezolvăm și le vom rezolva! Vom rezolva problema locurilor de muncă, vom rezolva toate nevoile absolut normale pe care oamenii le au”, a declarat Ovidiu Vlad, candidatul PNL la funcția de primar al orașului Geoagiu.

Susținere puternică

Alături de Ovidiu Vlad au fost prezente, la lansarea candidaturii sale, nume importante din PNL.

”Orașul Geoagiu vrea schimbare! Oamenii din această zonă își doresc un primar care să fie aproape de ei. Își doresc un om aplecat spre administrație și comunitate, care să ofere siguranță și încredere, cu viziune pentru dezvoltarea mediului de afaceri, un om pentru oameni, un om asa cum este Ovidiu Vlad, candidatul nostru la Primăria Orașului Geoagiu. Prezența foarte numeroasă a susținătorilor săi la evenimentul de lansare oficială a candidaturii sale este dovada acestui lucru. Pentru evoluție avem nevoie de schimbare, iar Ovidiu Vlad este cel care poate face acest lucru, în primul rând pentru că îi pasă de locurile în care trăiește, îi pasă de oameni! Și știu că, alături de Călin Petru Marian, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Hunedoara, Geoagiu are viitor”, a spus Vetuța Stănescu, președintele PNL din județul Hunedoara.

Și Călin Petru Marian, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara consideră că Ovidiu Vlad este cea mai bună soluție pentru orașul Geoagiu. „Cine ajunge în județul Hunedoara, cu siguranță nu ocolește zona Orăștiei, o zonă încărcată cu tradiții autentice și cu o bogată moștenire istorică ce trebuie pusă în valoare. Dezvoltarea economică a acestui pitoresc areal și revitalizarea turismului sunt prioritare pentru viitoarea administrație județeană, care va avea un strâns parteneriat cu administrațiile locale. La Geoagiu, viitorul primar al orașului, Ovidiu Vlad, a găzduit lansarea candidaților liberali din zona Orăștiei pentru funcțiile de primari și consilieri locali care, prin dezvoltarea de politici publice locale vor ști să genereze prosperitate și bunăstare pentru toate categoriile de vârstă. Investițiile în viitor nu apar pur și simplu. Acestea trebuie realizate prin oameni bine pregătiți și dornici să valorifice fiecare oportunitate.

Cred cu tărie că liderii politici liberali au toate calitățile necesare pentru a sprijini comunitățile locale să își atingă potențialul maxim! Le sunt alături și îi asigur de întreaga mea dedicare” a afirmat acesta. La rândul său, Florin Oancea, primarul liberal al Devei, are încredere în tandemul Ovidiu Vlad – Călin Petru Marian. „Ovidiu și Călin știu că nu sunt singuri. Au alături de ei echipa liberală și să știți că nu-i puțin lucru. Contează să ai o echipă. Acum este momentul lui Ovidiu Vlad și al lui Călin Petru Marian. Pe Ovidiu Vlad îl știu de peste 20 de ani și m-am străduit mult să îl aduc în echipa mea la Deva și știu și de ce am vrut: este profesionist, dar este și un om de echipă și un om foarte determinat. Dar, când mi-a spus ce intenții are, că vrea să candideze la Primăria Geoagiu, i-am spus că un ochi îmi plânge și unul îmi râde. Cred că este mult mai de folos comunității din Geoagiu. Este un luptător! Va câștiga bătălia, cu dumneavoastră alături, în data de 9 iunie”, a transmis Florin Oancea celor prezenți la lansarea candidaturii lui Ovidiu Vlad.

Oameni cu experiență la Consiliul Local

Cu ocazia evenimentului de lansare a candidaturii la funcția de primar la Geoagiu a lui Ovidiu Vlad, acesta a prezentat și echipa de consilieri locali pe care PNL o propune pentru oraș. Aceasta îi cuprinde, pe lângă Ovidiu Vlad, cel care deschide lista, pe Octav Mihai Cismașiu, Ioan Șpan, Alin Mihai Carașcă, Ionela Emilia Ileasă, Mihai Pleniceanu, Cornel Ioan Pilț, Adrian Călin Igna, Raul Andrei Cucuruz, Ovidiu Marian Boldor, Ioan Marcel Baba, Stela Zenovia Sabău, Radu Nicolae Mihu, Marcel Constantin Popa, Marin Trandafir, Ioan Dominte, Adrian Sărariu, Dănuț Petru Gârjob și Evert Marinus Wiskerke, oameni cu experiență, cunoscuți și apreciați de întreaga comunitate. „Sunt sigur că îi cunoașteți, că îi apreciați, că știți cât de implicați sunt în comunitatea noastră. Este cea mai bună echipă cu care mă puteam prezenta în fața dumneavoastră! Această echipă și dumneavoastră, împreună, facem SCHIMBAREA! Așa să ne ajute Dumnezeu! “, a spus Ovidiu Vlad, candidatul PNL la funcția de primar al orașului Geoagiu.

PNL propune profesioniști în zona Orăștiei

La evenimentul de la Geoagiu au fost prezenți și primari în funcție ori candidați ai PNL la aceste demnități publice, toți fiind oameni cu experiență, profesioniști. Astfel, au fost lansate candidaturile pentru un nou mandat ale lui Felician Traian Jude, primarul din Balșa, omul care cunoaște cel mai bine comunitatea și vrea să se dedice, în continuare, acesteia, pentru a duce comuna la un alt nivel, Emil Moise Bîc, primarul din Beriu, aflat la al patrulea mandat în funcție și care vrea să își ducă mai departe proiectele, așa cum a făcut în cei 16 ani de prim – gospodar al localității, Vasile Marian Inășescu, primarul din Orăștioara de Sus, aflat la al treilea mandat în fruntea comunei, cel care își dorește, în continuare, să se implice în dezvoltarea așezării pe care o administrează, așa cum a făcut și până în prezent, și Mihaela Daniela Csatlos, primarul din Romos, care, așa cum a demonstrat și în primul mandat, vrea ca proiectele gândite pentru oameni să ducă, în continuare, la dezvoltarea comunității. PNL propune și alți profesioniști în fruntea comunităților din zona Orăștiei. Aceștia sunt Adrian Bota, candidat la funcția de primar al municipiului Orăștie, care își propune să valorifice potențialul imens al urbei în beneficiul cetățenilor, Daniel Emanuel Tirănesc, candidat la funcția de primar al comunei Mărtinești, un dascăl care este convins că poate să aducă o transformare pozitivă în localitate, și Emanuel Valer Muntean, candidat la funcția de primar al comunei Turdaș, care intră în cursa electorală cu un singur scop, acela de a face o schimbare în bine în comună. Aceștia sunt susținuți, ca și toți candidații PNL la alegerile locale, de colegii liberali, dar și de prefectul județului Hunedoara, Florina Doris Visirin.

 

Traian Felician Jude, primarul comunei Balșa

Dacă la Geoagiu este un moment al schimbării, la noi, la Balșa, consider că este nevoie de continuitate. Dumneavoastră sunteți cei care decideți. Doresc succes echipei noastre liberale la Geoagiu, la Balșa și în tot județul Hunedoara. Doamne ajută și numai bine!”

Advertisement

Daniel Emanuel Tirănesc, candidat la funcția de primar al comunei Mărtinești

Sunt la început de drum și mulțumesc pentru încrederea acordată colegilor liberali și mulțumesc pentru susținerea pe care mi-o oferă cei cu experiență în administrație. Am format o echipă de consilieri și noi chiar vrem să facem ceva pentru comuna noastră, Mărtinești”

Emil Moise Bîc, primarul comunei Beriu

Sunt în familia liberală încă din anul 2000, având patru mandate de primar și unul de viceprimar. Dacă am făcut lucrurile bine în acest timp în comuna Beriu se va vedea pe 9 iunie. Sunt, însă, convins, că, pe 9 iunie, se vor vota echipele PNL pentru a spera la mai bine”

Emanuel Valer Muntean, candidat la funcția de primar al comunei Turdaș

În prezent sunt consilier local la Turdaș, iar decizia luată de a candida pentru funcția de primar al comunei a fost luată după o lungă chibzuință. Am intrat în această luptă cu gândul la locuitorii comunei Turdaș, fiind preocupat de starea de bine a comunității din care fac parte”

 

Vasile Marian Inășescu, primarul comunei Orăștioara de Sus

Important este să fim sinceri și să spunem când se poate și când nu se poate, iar acest lucru să fie transmis cu argumente asumate. Eu sunt omul faptelor și mă bazez pe munca în echipă. Prin munca în echipă vom prospera și așa va fi, și în continuare, la Orăștioara de Sus”

Advertisement

Adrian Bota, candidat la funcția de primar al municipiului Orăștie

Candidez la Orăștie pentru că nu pot să fiu indiferent la ceea ce se întâmplă în jurul meu, pentru că un primar trebuie să își iubească localitatea, să pună pe primul loc interesul cetățeanului și că toți oamenii sunt egali. Noi suntem o echipă care lucrează pentru Orăștie și orăștieni!”

Mihaela Daniela Csatlos, primarul comunei Romos

Când mă întâlnesc pe stradă cu un membru al comunității o fac, de trei ani, de când sunt în funcție, cu fruntea sus. Toată energia mea și toate cunoștințele dobândite vor fi canalizate, și în continuare, spre comunitate, spre fiecare locuitor al comunei Romos”

Florina Doris Visirin, prefectul județului Hunedoara

Dezvoltarea nu înseamnă doar asfaltări sau spoiri de clădiri, ci colaborare, înțelegere și viziune, prin care să se dea viață comunității. În zona Orăștiei PNL propune astfel de oameni și sunt convinsă că, în 9 iunie, va fi valorificată posibilitatea ca aceștia să fie puși la muncă”

Citeste mai mult ...

Actualitate

O nouă victorie pentru Corvinul Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Divizionara secundă de fotbal Corvinul Hunedoara își continuă parcursul foarte bun, atât în campionat, cât și în Cupa României. Deși au un program încărcat, băieții pregătiți de Florin Maxim au reușit o nouă victorie în campionat.

Egal la pauză

Luni după masă, în ultimul meci al etapei a șaptea din play-off-ul Ligii 2 , într-un derby pentru podium, Corvinul Hunedoara a întâlnit, pe teren propriu, pe CSC Șelimbăr. Deși niciuna dintre echipe nu are drept de promovare, din motive relativ obscure, ținând cont că hunedorenii sunt aproape de a obține licența de a participa în Europa League, dacă vor câștiga Cupa României, partida a fost una extrem de interesantă și de disputată. Trupa sibiană a început mai bine jocul și, lucru rar întâlnit la Hunedoara, de când echipa este pregătită de Florin Maxim, a reușit deschiderea scorului în minutul 8, prin Găț, care a înscris, cu capul, din 10 metri, în urma unei centrări a lui Panos. Hunedorenii revin în joc și egalarea vine, logic, în minutul 34, când, după o excelentă lansare în adâncime a lui Pop, Câmpan îl depășește în viteză pe Gîț, unul dintre stoperii adverși și, cu toată opoziția lui Roșca, portarul de la Șelimbăr, tânărul atacant al Corvinului înscrie, cu un lob elegant, pentru 1-1, scor cu care s-a și intrat la vestiare.

Succes clar

Mitanul secund debutează tot cu Corvinul în atac, iar acest lucru s-a concretizat, repede, și pe tabela de marcaj, mai exact în minutul 51. Atunci Ion, unul din juniorii Corvinului, centrează excelent pentru Lupu, care reia cu capul spre buturile adverse, lovitura acestuia, respinsă de portarul echipei din județul Sibiu fiind, apoi, reluată, în plasă, de Coman, tot cu capul, din margine careului mic. Apoi Corvinul a fost în control total, având și un gol anulat, în minutul 56, la Iacob, după un călcâi de efect a lui lui Coman, reușita fiind, însă, anulată, pentru un offside la limită. Pe acest fond hunedorenii reușesc să își concretizeze superioritatea pe tabelă în minutul 85, prin Bradu, intrat la pauză, care a finalizat o excelentă acțiune personală a lui Pop, cu un șut plasat din 10 metri, consfințind, astfel, un succes mult mai clar decât o arată scorul, de 3-1 pentru Corvinul.

Advertisement

Cu gândul la Cupă

Hunedorenii sunt pe poziția secundă și pregătesc, în continuare, finala Cupei, cu Oțelul Galați, din 15 mai, de la Sibiu. Până atunci, însă, Corvinul mai are de jucat trei meciuri în campionat, primul dintre ele fiind sâmbătă, 4 mai, de la ora 12:00, pe terenul promovatei Unirea Slobozia.

Vă vom ține la curent cu evoluțiile celor de la Corvinul Hunedoara pe site-ul www.servuspress.ro, cât și pe pagina de Facebook a ziarului SERVUS HUNEDOARA.

Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO: Sute de sancțiuni, aplicate de polițiștii hunedoreni

Publicat

pe

Redactat de

 Polițiștii hunedoreni au aplicat sute de sancțiuni.

În perioada 26 – 27 aprilie 2024, peste 100 de polițiști din toate structurile Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, au derulat o serie de acțiuni ce au vizat creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor, prin implicarea activă de mijloace și forțe în ceea ce privește măsurile întreprinse pentru diminuarea, prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, a consumului de substanțe interzise și a infracționalității atât ăn mediul urban cât și cel rural.

Astfel, au fost aplicate 223 de sancțiuni contravenționale în valoare de 73.770 lei, din care 184 de sancțiuni pentru nerespectarea legislației rutiere impuse de OUG 195/2002, 34 de sancțiuni pentru nerespectarea Legii nr. 61/1991 și 137 sancțiuni pentru alte acte normative aflate în vigoare.

De asemenea au fost reținute 5 permise de conducere și au fost retrase 5 cerificate de înmatriculare.

Acțiunile polițiștilor vor continua pentru prevenirea și combaterea infracționalității și creearea unui climat de siguranță pentru cetățeni.

 

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate