Connect with us
Data: 18/04/2024
.

Ultima ora

Campania “Premianții fără premii”. Întâlnire cu Andreea Renges, tânăra care, de aproape 11 ani, antrenează câinii polițiști (FOTO)

Publicat

pe

Galeria oamenilor frumoși, cu care ne mândrim, se va îmbogăți, sâmbătă, cu o tânără polițistă, în vârstă de 34 de ani, care și-a transformat pasiunea în profesie. Ea s-a alăturat instructorilor de dresaj din Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu în anul 2006 şi, în ciuda faptului că era singura femeie instructor din România, a reuşit să se impună prin pasiune, dedicaţie şi perseverenţă printre colegii săi bărbaţi. La Centrul Chinologic, alături de colegii de la Catedra de Dresaj, participă la selecţionarea atentă a viitorilor câini poliţişti. Andreea Renges, căci despre aceasta e vorba, este următoarea invitată a cunoscutei campanii „Premianții fără premii”, de la Deva.

Tânăra va fi premiată în cadrul acestei campanii a societății civile, devenită deja tradiție, pentru ceea ce oferă prin eforturile sale profesionale. Astfel, devenii sunt invitați sâmbătă, 1 aprilie, începând cu ora 11:00, în Piața Victoriei, din centrul orașului, la o întâlnire cu Andreea Renges, care a promis că va oferi, celor prezenți, și o demonstrație din ceea ce înseamnă munca ei la Centrul Chinologic de la Sibiu.

Pasionată de câini, din copilărie

Blondă şi extrem de feminină, Andreea te întâmpină cu un zâmbet cald, cu emoţii şi cu foarte multă modestie, atunci când vorbeşte despre performanţe care fac, cu siguranţă, invidios orice bărbat care lucrează în domeniu. „Povestea de dragoste” dintre Andreea şi meseria care a devenit parte din sufletul ei a început în urmă cu aproximativ 11 ani. Tânăra pregătește sute de câini pentru a detecta droguri, bombe sau infractori. Pasionată de câini din copilărie, polițista s-a angajat, în 2006, la Centrul Chinologic din Sibiu. La concursul de admitere a fost singura femeie care s-a încumetat să dreseze labradori sau ciobănești și nu s-a lăsat intimidată de contracandidați. „Am dat la examen probele standard și am avut si o probă practică. M-au bagat într-un țarc cu trei câini și am făcut o prindere cu manșonul. Totul a ieșit bine și m-au angajat”, a declarat Andreea.

 

Advertisement

La Centru, treaba tinerei este să-i învețe pe cei doi membri ai cuplului chinotehnic, conductorul și câinele, să lucreze împreună. „Fiecărui polițist i se repartizeaza câte un câine și eu trebuie să-l obișnuiesc cu orașul, zgomotul și altele. În același timp trebuie să inițiez și politistul pentru a putea lucra cu el. De obicei, nu sunt probleme”, mai spune Andreea.

Cea mai grea și frumoasă demonstrație

Andreea Renges şi ciobănescul belgian Malinois alcătuiesc o echipă care, în anul 2010, a adus Poliţiei Române şi Centrului Chinologic Sibiu un capital de imagine mediatică nemaiîntâlnit. În urma rezultatelor excepţionale obţinute la Campionatele Naţionale şi Internaţionale de Dresaj al câinilor poliţişti, la Campionatele Naţionale şi Internaţionale civile de dresaj destinate câinilor sportivi, prin participarea la o multitudine de demonstraţii de dresaj, unde a reuşit să ducă dresajul canin la rang de artă, acest cuplu chinotehnic a schimbat în mintea tuturor celor care au văzut aceste demonstraţii pe viu sau preluate de toata mass-media românească şi străină, percepţia despre câinele poliţist şi utilitatea sa ca instrument preţios în munca de poliţie.

Anul 2010 i-a adus Andreei satisfacţii profesionale şi recunoaşterea eforturilor şi muncii depuse până în prezent. Astfel, după un scurt stagiu de pregătire cu o unitate aeropurtată a Inspectoratului General de Aviaţie, Andreea a participat la trei demonstraţii publice, în cadrul cărora a fost coborâtă dintr-un elicopter, prin troliere, de la o înălţime de aproximativ 50 de metri, împreună cu câinele. Ajunsă la sol, a folosit câinele pentru reţinerea şi imobilizarea unei persoane „periculoase”. Exerciţiul în sine a fost primul de acest gen desfăşurat vreodată în România și a implicat riscuri mari şi multe emoţii, atât poliţistei, cât şi câinelui. Aprecierile celor prezenţi şi mediatizarea la nivel naţional şi internaţional a acestor acţiuni a scos încă o dată în evidenţă profesionalismul, curajul şi abnegaţia acestei tinere poliţiste. „Pot spune că meseria nu am furat-o din țară, ci de la multe stagii de pregătire în afară, mai mult, pot spune sunt o persoană autodidactă căreia îi place să experimenteze până în momentul în care lucrurile ies perfect”, a mai spus Andreea.

Cei care doresc să o cunoască pe tânăra polițistă, dar și să îi afle o parte din povestea ei, sunt așteptați sâmbătă, în centrul Devei.

Advertisement

Campania „Premianții fără premii” ajunge săptămâna aceasta la ediția cu numărul 125. Aceasta a debutat în luna octombrie a anului 2013, la Deva. Ideea acesteia este ca oamenii care merită respectul nostru să fie premiați de către cei prezenți.

Sursa foto: Facebook.

Advertisement

Actualitate

Misiune de căutare a unei persoane posibil înecată în „Barajul Mare” de la Sântămărie Orlea. Intervenție cu scafandri

Publicat

pe

Redactat de

Misiune de căutare a unei persoane posibil înecată în „Barajul mare” de la Sântămărie Orlea, lângă orașul Hațeg.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara au informat că se intervine cu un echipaj de scafandri și alți trei subofițeri, de la Deva, dar și cu două autospeciale de intervenție și o barcă de salvare, de la Detașamentul Hunedoara.

„Dispeceratul Integrat a anunțat tehnicienii hidrocentralei din amonte, să acționeze în consecință, astfel încât să evite creșterea nivelului apei în aval, ceea ce ar periclita intervenția salvatorilor. Intervenție în dinamică”, au transmis reprezentanții ISU Hunedoara.

 

Foto: arhivă

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

COMUNICAT DE PRESĂ CAS Hunedoara: 20 martie – Ziua Mondială a Sănătății Orale

Publicat

pe

Redactat de

                                                                                                                                                                             Nr.15106/19.03.2023

COMUNICAT

20 martie – Ziua Mondială a Sănătății Orale

Hunedorenii pot beneficia de servicii stomatologice gratuite. Este vorba despre o serie de servicii de bază care sunt decontate de CAS Hunedoara pentru cetățenii asigurați, precum obturații, anestezii, extracții sau proteze dentare care pot fi puse gratuit o dată la patru ani și reparația și rebazarea acestora, de două ori pe an.

Persoanele neasigurate beneficiază gratuit de pachetul minimal, care include: consultație, tratamentul de urgență al traumatismelor dentoalveolare, pansament calmant/drenaj endodontic, tratamentul paradontitelor apicale -prin incizie- cu anestezie, tratamentul afecțiunilor parodonțiului cu anestezie, chiuretaj alveolar și tratamentul hemoragiei, reducerea luxației articulației temporomandibulare, reparație proteză, rebazare proteză.

Advertisement

Pe lângă serviciile de mai sus, persoanale asigurate pot beneficia și de următoarele: tratamentul cariei simple și al afecțiunilor mucoasei bucale, extracții dentare, chiuretaj alveolar și tratamentul hemoragiei, decapușonarea, proteza acrilică mobilizabilă pe arcadă, element protetic fizionomic sau semi- fizionomic, aparate și dispozitive utilizate în tratamentul malformațiilor congenitale, detartraj cu ultrasunete și periaj profesional pe ambele arcade, detartrajul cu ultrasunet și periajul profesional etc.

Consultația se acordă gratuit atât pentru asigurați, cât și pentru neasigurați la un interval de 12 luni, iar pentru copiii de până la 18 ani se acordă gratuit o consultație la 6 luni. Serviciile dentare din pachetul de bază sunt decontate în procent de 100% pentru:

  • categoria de vârstă 0-18 ani

  • categoria de vârstă 18-26 de ani dacă sunt elevi, inclusiv absolvenții de liceu, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, ucenici sau studenți, studenţii doctoranzi care desfășoară activități didactice, persoanele care urmează modulul instruirii individuale, pe baza cererii lor, pentru a deveni soldați sau gradați profesioniști și dacă nu realizează venituri din muncă

  • beneficiarii legilor speciale.

Adulții beneficiază de serviciile dentare din pachetul de bază decontate în procent de 60% sau 100%.

Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara se află în relație contractuală cu 28 de cabinete de medicină dentară din județ. Pe site-ul CAS Hunedoara, secțiunea furnizori de servicii medicale/asistență medicală dentară este afișată lista cu toate datele de contact ale cabinetelor de medicină dentară: http://cas.cnas.ro/cjashd/page/lista-furnizori-in-contract-8.html.

Biroul de presă

Advertisement

Director General,

Adrian Nicolae DAVID

Citeste mai mult ...

Actualitate

Bărbat găsit decedat într-o baltă de pescuit, la Romos

Publicat

pe

Redactat de

Un bărbat a fost găsit fără suflare într-o baltă de pescuit din localitatea Romos, de lângă Orăștie. Descoperirea a fost făcută în această dimineață. 

În această dimineață, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, într-o baltă de pescuit din localitatea Romos, a fost găsit un bărbat decedat (în vârstă de aproximativ 75 -80 de ani. Asupra acestuia nu au fost găsite actele de identitate. Din primele verificări, nu există suspiciuni de comitere a vreunei infracțiuni, cauza decesului urmând a fi stabilită de către medicii legiști, după efectuarea necropsiei”, au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

UPDATE:  În urma activităților desfășurate bărbatul înecat a fost identificat (87 ani, din sat Romos).

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate