Connect with us
Data: 13/05/2024
.

Actualitate

Calificare istorică pentru Autobergamo Deva în Elite Round din UEFA Futsal Cup

Publicat

pe

Campioana României, Autobergamo Deva, a reușit o calificare de senzație în Eilte Round al UEFA Futsal Cup, singura competiție continentală intercluburi din acest sport.

Jucând acasă, cu adversari de calibru, însă, Autobergamo a câștigat grupa 8 din Main Round din UEFA Futsal Cup și a ajuns, în premieră, între primele 16 echipe ale Europei.

La un moment dat totul părea pierdut

Devenii începuseră bine turneul trecând de Luxol Saint andrews, campioana Maltei, cu scorul de 5-2. Deva avea 3-0 la pauză, prin golurile lui Dumitru Stoica (min. 8), Florin Matei (10) și Cristian Matei (11). După pauză devenii își măresc avantajul, prin Alpar Csoma (21), maltezii au redus din handicap prin Rogerinho (24), portarul Petrișor Toniță (26) face 5-1, pentru ca scorul final să fie stabilit tot de Rogerinho (35), lovitura de la zece matri ratată, în ultiomul minut, de Cristian Matei, trecând ca și neobservată. Și cum azerii de la Araz Naxcivan, considerați mari favoriți, învinseseră, cu 5-2, campioana Bosniei, FC Mostar, totul era în grafic. În grafic a fost și victoria, din etapa a doua, a celor de la Araz în fața maltezilor, cu 6-4, dar Luxol Luxol a condus până spre final, primindultimele două goluri după minutul 38. Și urma meciul celor de la Autobergamo cu FC Mostar, devenii fiind favoriți la victorie, dar socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg. Cei de la Mostar au început foarte bine partida și au deschis scorul în minutul 7, prin Hrkac. Devenii au revenit și puteau chiar egala în mai multe rânduri, cea mai mare ocazie ratată fiind lovitura de la zece metri, pentru șase greșeli ale adversarilor, ratată de Florin Matei, în minutul 16. Și, la faza următoare, în loc să fie 1-1, bosniacii au făcut 2-0, prin reușita lui Boskovic, acesta fiind și scorul la pauză. În partea a doua Cristian Matei a redus din handicap în minutul 24, dar la faza următoare cei de la Mostar au refăcut diferența de două goluri, prin reușita lui Hrkac. Deși au alergat mult după egalare, cei de la Autobergamo nu au mai reușit decât să reducă din handicap, prin Alpar Csoma, în minutul 39, și, astfel, Mostar a câștigat, surprinzător, cu 3-2. Și de aici au început calculele pentru calificare. Astfel, pentru a se califica, cei de la Autobergamo trebuiau, neapărat, să câștige, dar nu se știa cu ce scor. Mai exact, dacă Mostar nu câștiga în fața celor de la Luxol, atunci Autobergamo trebuia să câștige la orice ce scor, principalul criteriu de deparatjare la două echipe aflate la egalitate de puncte fiind rezultatul direct. În schimb, însă, dacă Mostar învingea în jocul cu Luxol, Deva trebuie să câștige de la trei goluri în sus, pentru a-i depăși la golaveraj pe cei de la Araz, în acest caz fiind trei echipe cu același număr de puncte, iar la stabilirea clasamentului final al grupei nu se luau în calcul rezultatele înregistrate din jocurile cu echipa din Malta.

Șansa ține cu cei puternici

Advertisement

După-masa zilei de sâmbătă a fost una interzisă cardiacilor. În primul meci al zilei, Luxol a jucat exemplar și s-a impus cu 5-2. Maltezii au avut o bară, dar cei care au deschis scorul au fost bosniacii, în minutul 13, Aladzic, dar la pauză a fost 1-1, pentru Lixol egalând deveanul Emil Răducu, căpitanul echipai naționale, în minutul 19. În minutul 26 Mostrar a trecut din nou, în avantaj, prin reușita lui Hrkac, iar pentru Deva situațiase complica. A venit minutul 30 și Luxol a egalat prin Vukovic, după ce ambele echipe avuseseră câte o bară, și reveneau speranțele pentru Autobergamo. Momentul psihologic a fost în minutul 32, când bosniacul Aladzic a fost eliminat. În superioritate numerică Luxol a avut o bară și a trecut la conducere în minutul 34, prin reușita lui Autio. În minutul următor Penava făcea 4-2 pentru Luxol și zarurile erau aruncate. Maltezii au mai ratat o lovitură de la zece metri, prin Răducu, în minutul 36, au mai avut o bară, iar în minutul 38 totul s-a lămurit, Despotovic făcând 5-2 pentru Luxol din penalty. Și, în urma acestui rezultat, facorabil, dar șansa ține cu cei puternici, Deva trebuia să învingă, indiferent de scor.

Ce meci, ce victorie

Și a venit meciul decisiv. Autobergamo începe tyare, dar nici Araz nu se lasă. Totuși, devenii controlează mai mult jocul și deschid scorul, logic, prin Florin Matei (min. 6), cu un șut foarte bun din 8 metri. Jocul se animă și survine egalarea, în minutul8, cânb un șut destul de slab al lui Carvalho îl prinde nepregătit pe acesta și intră pe sub el în poartă. Urmează ocazii de ambele părți, printre care și o bară a lui Carvalho, și prima repriză se apropia de final cu scor egal, dar nu a fost așa. În minutul 18 Florin Ignat, cu un șpiț de excepție, de la 11 metri, penetrează poarta adversă și face 2-1. Azerii sunt groggy, iar Deva profită, după o acțiune personală a lui Florin Matei, care trece de doi adversari, îl culcă din fentă pe portarul advers, și face 3-1 pentru Autobergamp, scor care s-a înregistrat și la pauză. Mitanul secund începe cu Autobergamo în atac, iar acest lucru se vede și pe tabela de marcaj când Adrian Pânzaru, după un corner al lui Florin Ignat, face 4-1 din apropiere, iar sala sin Deva, arhiplină, era în deloir. Araz nu renunță și are o bară prin Carvalho, dar Deva răspunde tot cu o bară, a lui Cristian Matei. Și vine minutul 31, când azerii fac 4-2, prin Bolinha, bară-gol, iar toată lumea începe să aibă, din nou, emoții. Araz scoate portarul, iar acest lucru o va costa scump, pentru că, în minutul 38, Petrișor toniță degajează din poartă în poartă și face 5-2. Iar lucrurile s-au lămurit un minut mai târziu, când Florin Matei, după ce interceptează o minge de la adversari, înscrie și el, pentru 6-2, tot în poarta goală. Sala este în delir, iar golul lui Chovdarov, din ultimul minut de joc, contează doar pentru statistică. Astfel, Autobergamo câștigă cu 6-3, dupoă un joc entuziasmant și, chiar dacă a trăit periculos, a reușit o calificare de senzație, între primele 16 echipe europene de futsal.

Advertisement

Actualitate

Incendiu într-o gospodărie din Valea Lupului. Flăcările au cuprins o anexă lipită de casă

Publicat

pe

Redactat de

Un incendiu a izbucnit, duminică seară, într-o gospodărie din localitatea Valea Lupului, comuna Baru. Flăcările au cuprins o anexă care era lipită de casă și amenințau să se extindă la locuință.

Sursa foto: ISU Hunedoara

La fața locului au intervenit pompierii Gărzii de Intervenție Baru și cei ai Detașamentului Petroșani. “Pentru misiune au fost alocate două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. La sosirea echipajelor operative la fața locului, s-a constatat faptul că incendiul se manifesta la o anexă alipită casei, cu posibilitatea de propagare a flăcărilor la locuință. Pompierii au acționat cu promptitudine și incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Din fericire, nu au existat victime. Cauza probabilă de producere a incendiului urmează a fi stabilită”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Întreruperi de energie electrică, programate în perioada 13 -17 mai, în județul Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Rețele Electrice Banat anunță întreruperi de energie electrică, planificate pentru revizii și reparații, în câteva localități din județul Hunedoara, în perioada 13 -17 mai 2024.

Următoarele întreruperi se vor realiza pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și alimenta clienții în bune condiții.

judetul Hunedoara

Ziua / Data

Localitatea, strada afectata

Orar

Advertisement
Luni , 13 Mai 2024
Deva, strazile: 1 Mai, Oituz (partial)

09:00 – 17:00

Geoagiu, strada Scolii (partial: partea dinspre DJ)

09:00 – 17:00

Brad, strazile: Steampurile Vechi, Ardealului; Bloc locuinte sociale

09:00 – 17:00

Salasu de Jos; Salasu de Sus (inclusiv Releu TV); Zavoi; Paros; Malaiesti; Nucsoara; Tratare Apa Malaiesti; Pestera; Zona Parc National Retezat

09:00 – 17:00

Petrosani, strazile: Unirii, 1 Iunie

09:00 – 17:00

Advertisement
Renghet (partial); Bozes

09:00 – 17:00

Marţi , 14 Mai 2024
Deva, strazile: 1 Mai, Oituz (partial)

09:00 – 17:00

Mesteacan (inclusiv zona Dealu Trifesc, Valea Simeasca)

09:00 – 17:00

Densus; Salasu de Jos; Salasu de Sus (inclusiv Releu TV); Zavoi; Paros; Malaiesti; Nucsoara; Tratare Apa Malaiesti; Pestera; Zona Parc National Retezat

09:00 – 17:00

Miercuri, 15 Mai 2024
Deva, strazile: 1 Mai, Oituz (partial)

09:00 – 17:00

Advertisement
Salasu de Jos; Salasu de Sus (inclusiv Releu TV); Zavoi; Paros; Malaiesti; Nucsoara; Tratare Apa Malaiesti; Pestera; Zona Parc National Retezat

09:00 – 17:00

Pravaleni; Ciungani; Mesteacan (inclusiv zona Dealu Trifesc, Valea Simeasca)

09:00 – 17:00

Joi , 16 Mai 2024
Livadia (partial: zona de Coasta); Salasu de Jos; Salasu de Sus (inclusiv Releu TV); Zavoi; Paros; Malaiesti; Nucsoara; Tratare Apa Malaiesti; Pestera; Zona Parc National Retezat

09:00 – 17:00

Deva, strazile: 1 Mai, Oituz (partial)

09:00 – 17:00

Geoagiu, strada Sanatoriului (partial: Spital TBC+ Bloc)

09:00 – 17:00

Advertisement
Vulcan, strazile: Coroiesti, Crividia, Dealul Babii; Filtre Apa EM Vulcan

09:00 – 17:00

Pravaleni; Ciungani

09:00 – 17:00

Vineri , 17 Mai 2024
Serel (partial); Livadia (partial: zona de Coasta); Salasu de Jos; Salasu de Sus (inclusiv Releu TV); Zavoi; Paros; Malaiesti; Nucsoara; Tratare Apa Malaiesti; Pestera; Zona Parc National Retezat

09:00 – 17:00

Deva, strazile: 1 Mai, Oituz (partial)

09:00 – 17:00

Renghet (partial); Bozes; Gura Oandului

09:00 – 17:00

Advertisement
Pravaleni; Ciungani

09:00 – 17:00

Geoagiu, strada Scolii (partial: partea dinspre DJ)

09:00 – 17:00

Citeste mai mult ...

Actualitate

Atenționare meteo – Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de apă, până la noapte

Publicat

pe

Redactat de

Județul Hunedoara se află sub o atenționare meteo -Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de apă, valabilă duminică, 12 mai, în intervalul orar 12:00 – 23:00. 

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină în Oltenia, vestul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei, precum și în Carpații Meridionali și local în Carpații Occidentali. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

ANM notează că, pe parcursul nopții de duminică spre luni (12/13 mai), va ploua moderat cantitativ (în jurul a 15 l/mp) în sudul Munteniei și al Dobrogei.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate