Connect with us
Data: 20/05/2024
.

Actualitate - Eveniment

Azi toată ziua e cod galben de ploi şi inundaţii în judeţul Hunedoara

Publicat

pe

Meteorologii au emis o atenţionare de cod galben de furtună pentru 29 de judeţe din vestul, centrul şi nordul ţării, valabilă de azi noapte, de la ora 03:00, până azi la 23:00.

Avertizare hidrologică pe Jiu

Astfel, vor fi afectate judeţele Hunedoara, Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Iaşi, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiş, Vâlcea şi Vrancea. Potrivit atenţionării, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, la început în vestul ţării, apoi şi în celelalte zone. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua trecător aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25 – 30 l/mp şi izolat 50 – 60 l/mp.

Ca urmare a căderilor de precipitaţii, râuri din judeţele Hunedoara, Timiş, Caraş-Severin, Gorj şi Mehedinţi se află azi sub cod galben de inundaţii. Atenţionarea emisă  de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) vizează râurile Jiu superior şi afluenţii săi din judeţele Hunedoara, Gorj şi Mehedinţi.

Advertisement

Actualitate

“Cupa Retezat” de Taekwon-do ITF, la Hațeg. Competiția, aflată la cea de-a doua ediție, a reunit peste 150 de sportivi din toată țara

Publicat

pe

Redactat de

Peste 150 de sportivi, de la opt cluburi din țară, s-au întrecut la “Cupa Retezat” de Taekwon-do ITF, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute, la Hațeg. Competiția, aflată la cea de-a doua ediție, a fost organizată de Federația Română de Taekwon-do ITF, în colaborare cu ACS Cristal Hațeg, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Hațeg și a societății ROBEN SRL care, pentru al doilea an la rând, a oferit premii însemnate sportivilor.

Competiția s-a desfășurat în Sala de Sport a Școlii Generale Nr. 2 din Hațeg, în perioada 17-18 mai 2024, și a fost destinată juniorilor din categoriile II și III.

Copii de mai multe vârste și-au arătat măiestria în taekwondo, dând dovadă de multă ambiție, determinare și seriozitate. Competiția a fost una acerbă, fiecare copil a luptat să-și demonstreze lui și celor din jur că este cel mai bun.

La deschiderea oficială a evenimentului sportiv a participat primarul orașului Hațeg – Adrian Pușcaș, directorul Școlii Gimnaziale “Aron Densușianu” Hațeg – Mihaela Groza, președintele ACS Cristal HațegȘerban Bercea, oameni care au susținut și susțin performanța prin sport în orașul Hațeg. Președintele Federației Române de Taekwon-do ITF, hunedoreanul Cosmin Oprescu, le-a înmânat acestora câte o plachetă, în semn de mulțumire și apreciere.

Medalii, diplome, cupe, dar și alte premii oferite

Acest eveniment a adus primilor trei clasați la fiecare categorie câte o medalie și o diplomă, iar celor mai buni sportivi medalii, diplome, cupe, și biciclete oferite de ROBEN SRL.

Advertisement

Sportivii care au câștigat cele mai multe medalii la categoria de vârstă 06-12 ani au fost:
– feminin: PAPP FELSEGHI Theodora – Andreea, Delta MMA Academy Cluj – Napoca
– masculin: GORCEA Mihai, Puma Sibiu
urmată de cei de la categoria de vârstă 13-15 ani
– feminin: CHIRTEȘ Lorena – Teodora, Jaguar Academy Mureș
– masculin: MĂRGINEAN Andrei, Delta MMA Academy Cluj – Napoca

De asemenea, în funcție de numărul de medalii obținute au fost premiate cele mai bune cluburi participante astfel:

Juniori III, 06-12 ani:
Locul I – PUMA Sibiu
Locul II – Delta MMA Academy Cluj-Napoca
Locul III – Jaguar Academy Mureș

Pre-juniori, 13-15 ani:
Locul I – Delta MMA Academy Cluj-Napoca
Locul II – Tae-kyon Oradea
Locul III – Jaguar Academy Mureș

Sportivii clubului organizator, antrenați cu răbdare și profesionalism de Cosmin Oprescu, președintele Federației Române de Taekwon-do ITF, au obținut următoarele rezultate:

Advertisement

Amelia- Eunice CĂRĂBAȘ
Locul I – Lupta individual 9-10 ani -35 kg F
Locul I – Spargeri-forță 9-10 ani F
Locul III – Tehnici speciale 9-10 ani F

Mario – Gabriel ȘTEFAN
Locul I – Luptă individual 9-10 ani -35 kg M
Locul II – Tull individual, 9-10 ani M
Locul II – Tehnici speciale, 9-10 ani M

Alesia – Antonia UIEȚ
Locul I – Lupta individual, 9-10 ani – 30 kg F
Locul II – Tehnici speciale, 9-10 ani F

Dragoș – Andrei POPESC
Locul I – Lupta individual, 13-15 ani -50 kg M

Adriana – Florina CREȚU
Locul II – Tehnici speciale, 11-12 ani F
Locul II – Spargeri – forța, 11-12 ani F
Locul III – Lupta individual, 11-12 ani -45 kg F

Advertisement

Maia – Rebeca DANCIU
Locul II – Lupta individual, 9-10 ani -35 kg F
Locul III – Spargeri forță, 9-10 ani F

Andrei – Dănuț VRÂNCEANU
Locul III – Luptă individual, 13-15 ani -60kg M

Competiția a fost una reușită, iar concluzia este că la Hațeg se poate!

Primarul orașului Hațeg, Adrian Pușcaș, a adresat felicitări tuturor sportivilor. „Am răspuns cu multă bucurie invitației de a fi prezent la această competiție de Taekwon-Do ITF, organizată la Hațeg de către Federația Română de Taekwon-Do ITF și C.S „Cristal” Hațeg Taekwon-do ITF. Doresc să le adresez cele mai sincere felicitări sportivilor!”, a declarat Adrian Pușcaș, primarul orașului Hațeg.

La rândul lor, organizatorii competiției au transmis mulțumiri și felicitări tuturor participanților. „Sperăm că v-ați întors acasă cu amintiri frumoase din orașul Hațeg!” – au transmis aceștia.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Festivalul Antic “Aquae”, la Călan. Întâlnire cu istoria, pe tot parcursul acestei săptămâni

Publicat

pe

Redactat de

La Călan, începe astăzi, 20 mai, Festivalul Antic „Aquae”. Evenimentul de reecnament istoric, aflat la a doua ediție, își propune să promoveze tradițiile arhaice de pe Valea Sargeției.

Festivalul se deschide, astăzi, cu o prezentare pe tema „Incursiuni în lumea culinară a dacilor” – drd. Diandra Pall-Both, ce va avea loc începând cu ora 17:00, la Casa Căsătoriilor din localitate. Mâine, de la ora 15:00, va fi organizată o excursie ghidată la Măgura Călanului cu prof. dr. Aurora Pețan – Fundația Dacică, întâlnirea având loc în parcarea Casei de Cultură din Călan. De la ora 17:30, va avea loc o „Vânătoare de comori” la Cabana Gridului, acțiunea fiind deschisă elevilor de școală gimnazială. Joi, 23 mai, va fi organizată o vizită ghidată la Călan Băi – Aquae, cu prof. dr. Iosif Vasile Ferencz. Festivalul continuă vineri, 24 mai, de la ora 18:00, cu o Lecție de „istorie vie” cu reecnatorii Asociației „Terra Dacica Aeterna”, desfșurată la Casa Căsătoriilor din Călan.

Paradă, lupte între gladiatori, ateliere și multe altele, în centrul orașului

Festivalul se va muta, sâmbătă, 25 mai, în parcul și pe esplanada Casei de Cultură din Călan, unde, de la ora 13:00, va avea loc parada de deschidere a festivalului, prezentarea organizatorilor și a colaboratorilor, concursuri și jocuri pentru copii, jocuri romane, ateliere, bucătărie antică, antrenamente militare, dansuri antice, lupte cu gladiatori, ritualuri, bătălia oștirilor, iar de la ora 19:00 concerte.

Ultima zi a festivalului, duminică, 26 mai, va continua cu ateliere, bucătărie antică dacică, ritualuri, lupte cu gladiatori, dansuri antice și concerte.
Festivalul Antic „Aquae” Călan este organizat de Asociația „Orizont” Călan și Primăria orașului Călan.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Atmosferă de poveste la Castelul Corvinilor, de “Noaptea Muzeelor”. Spectacol de video-mapping pe zidurile edificiului medieval

Publicat

pe

Redactat de

Un public numeros a fost prezent, sâmbătă seară, la Castelul Corvinilor, la Noaptea Muzeelor” 2024, iar cei de faţă au avut prilejul să admire feeria de lumini în care a fost învăluit impunătorul monument istoric.

Miile de hunedoreni prezenți la eveniment au putut afla povestea neamului Corvinilor prin intermediul unor sesiuni de video-mapping, care au început după lăsarea întunericului. Proiecţiile video pe zidurile exterioare ale spectaculosului monument medieval de la Hunedoara au impresionat numeroasele persoane prezente la eveniment.

Ducu Bertzi, Constantin Neculae au susținut un concert folk, iar atmosfera a fost întreținută, până spre miezul nopții, de DJ Thomann Baxx și MC Liviu. În aceeași seară, curtea exterioară a impunătorului monument istoric a fost animată și de gulguţele aprinse de cercetaşi, în cadrul „Festivalul Luminii”.

De la ora 21:00, accesul vizitatorilor în incinta Muzeului Castelul Corvinilor, Muzeul Casa Breslelor și la Expoziţia permanentă de arheologie Pre şi Protoistoria Hunedoarei a fost gratuit.

Sursa foto: Muzeul Castelul Corvinilor/Primăria Hunedoara
Advertisement
Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 23240001

Vând apartament

Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate