Home - Actualitate - Eveniment - AVIZ FERMIERILOR! Se dorește repunerea în funcțiune a două sisteme de irigații în județ

AVIZ FERMIERILOR! Se dorește repunerea în funcțiune a două sisteme de irigații în județ

joi, 18 Mai, 2017

Directorul adjunct al ANIF – Unitatea de Administrare Hunedoara, Ancuța Elena Suciu și personalul de specialitate al instituției au avut o serie de întâlniri cu fermierii din comunele Totești, General Berthelot, Densuș, Râu de Mori și Băcia în vederea repunerii în funcțiune a două sisteme de irigații pe care agenția le are în administrare în aceste zone. De asemenea, în cadrul întâlnirilor organizate cu sprijinul primăriilor la Cârnești, în comuna Totești, și Băcia, s-a discutat despre înființarea de Organizații a Utilizatorilor de Apă pentru Irigații în cele două zone geografice, pentru ca fermierii să poată beneficia de facilități privind accesarea fondurilor europene nerambursabile.

În urma discuțiilor, fermierii și-au manifestat interesul major pentru repunerea în funcțiune a sistemelor de irigații, urmând ca ANIF – Unitatea de Administrare Hunedoara să facă demersurile necesare în vederea obținerii de fonduri pentru asigurarea funcționalității sistemelor.