Home - Actualitate - Eveniment - Autobergamo se apropie de titlul național!

Autobergamo se apropie de titlul național!

joi, 18 Mai, 2017

Sunt șanse foarte mari ca, în numai câteva zile, un sport de echipă să aducă, după câțiva ani, un nou titlu național municipiului Deva și județului Hunedoara.

Marțea viitoare întrewaga suflare sportivă din Deva, dar nu numai, așteaptă ca Autobergamo să recucerească titlul național la futsal.

La Deva, cu trofeul pe masă

Acest lucru se poate întâmpla datorită faptului că devenii au egalat scorul la general, acesta fiind, acum, 1-1, în finala Ligii I de futsal, cu United Galați, care se desfășoară în sistemul „cel mai bun din cinci meciuri”, titlul revenind echipei care ajunge prima la trei victorii. După ce, în primul joc, disputat la Galați, Autobergamo a pierdut, dramatic, după executarea loviturilor de departajare, cu 4-2, devcenii au câștigat meciul al doilea al finalei, jucat tot pe terenul celor de la United, cu 5-3 (2-2) și au făcut un mare pas spre câștigarea titlului de campioană a României la futsal. Meciul a fost unul palpitant, cu dese răsturnări de situație. Gălățenii au deschis scorul prin Lașcu, în debutul jocului, dar Autobergamo a întors rezultatul, grație reușitelor lui Nuno Coco și Paulo Ferreira. La pauză, însă, scorul a fost 2-2, același Lașcu aducând egalarea. Și începutul reprizei secunde a fost favorabil gazdelor, cei de la United trecând în avantaj printr-un autogol al antrenorului – jucător al Devei, Florin Ignat. Finalul jocului, însă a aparținut clar celor de la Deva, Autobergamo mai înscriind trei goluri fără să primească vreunul. Nuno Coco a adus egalarea, iar Florin Matei i-a adus pe deveni în avantaj, scorul final, de 5-3 pentru Autobergamo, fiind stabilit de același Nuno Coco, care a reușit, astfel, un „hatt – trick” în meciul doi al finalei. Conform regulamentului, următoarele două meciuri ale finalei se vor disputa la Deva, în Sala Sporturilor, luni și marți, ambele partide urmând a începe la ora 18.00, iar dacă Autobergamo le va câștiga, ceea ce ar fi firesc, atunci va deveni campioană națională. În cazul în care, totuși, Autobergamo va câștiga doar un singur meci din cele două programate la Deva, meciul decisiv al finalei se va disputa la Galați, pe 29 mai.