Connect with us
Data: 16/04/2024
.

Actualitate

Autobergamo Deva pregătește noul sezon (II)

Publicat

pe

Noul sezon competițional la futsal va începe nu peste foarte multă vreme, iar campionii României, cei de la FC Autobergamo Deva, se pregătesc deja pentru acest lucru.

Chiar dacă lotul de jucători încă se mai află în vacanță, conducerea tehnică și administrativă a celor de la Autobergamo Deva dorește ca viitorul sezon să fie pregătit în cel mai profesionist mod cu putință.

Cu Georgia, la Deva

Așa cum am promis, revenim astăzi cu alte detalii legate de începerea noului sezon din Liga I de futsal, dar și despre ce va urma. Așadar, după debutul campionatului, la scurt timp, Sala Sporturilor din Deva va fi gazda meciului cu Georgia, care contează pentru play-off-ul de calificare la Campionatul European de anul viitor, din Slovenia. „La solicitarea noastră, Federația a încredințat municipiului Deva organizarea jocului cu Georgia, din 12 septembrie. Este un lucru firesc ca jocul să se joace la Deva, deoarece, aproape sigur, vom avea opt jucători selecționați la echipa națională, adică cei șase care erau convocați și sezonul trecut, fiind vorba despre Vlad Iancu, Petrișor Toniță, Cristian Matei, Florin Matei, Adrian Pânzaru și Paolo Ferreira, plus cei doi fotbaliști recent veniți, Dumitru Stoica și Alpar Csoma. Ora jocului nu a fost încă stabilită, dar este un lucru cert că intrarea va fi gratuită. Și sperăm ca Federația să fie înțelegătoare cu noi în programarea partidelor pentru că, așa cum se știe, vom găzdui și o grupă de UEFA Futsal Cup”, a spus Dorin Popa, finanțatorul și președintele celor de la FC Autobergamo Deva, campioana României la futsal.

Prețuri extem de mici în UEFA Futsal Cup

Așadar Autobergamo Deva va fi gazda unei grupe din UEFA Futsal Cup, singura competiție continentală intercluburi. „Chiar dacă am obținut dreptul de organizare, nu am fost capi de serie. Pot spune și că am avut ghinion la tragerea la sorți, căzând în grupă cu cele mai greu adversar posibil, Araz Naxcivan, campioana din Azerbaidjan, dar ne vom lupta până la capăt. Nici nu concep ca echipa națională să nu elimine Georgia și noi să nu ne calificăm în faza superioară a UEFA Futsal Cup, adică să câștigăm grupa de la Deva, doar prima clasată avansând în competiție. Programul meciurilor din grupă, chiar dacă nu ne cunoaștem toți adversarii, este cunoscut. Meciurile, câte două pe zi, se vor juca la Sala Sporturilor din Deva, cu începere de la orele 16.30 și, respectiv, 19.00. Partidele se vor juca în zilele de 11, 12 și 14 octombrie, iar noi, ca gazde, vom evolua, în toate meciurile, de la ora 19.00. S-a stabilit deja ca ultimul meci al turneului să se dispute pe 14 octombrie, de la ora 19.00, între echipa noastră și cea din Azerbaijan, în primele două zile urmând a juca cu echipe venite din calificăriși care, în mod teoretic, nu ar trebui să pună probleme dar, vă asigur, le vom tratata cu toată seriozitatea. Biletele de intrare vor avea aceleași prețuri pe care le vom practica și în campionat, adică 7 lei de partidă. Suntem nevoiți să punem acest preț șa bilete, mai ales în campionat, pentru că, din păcate, suntem într-unul dintre cele trei orașe din țară în care Sala Sporturilor nu ține de administrația locală, ci de Ministerul Tineretului, și noi plătim, ca oricine, pentru închiriere. Dar pentru cei care vor veni să vadă meciurile din UEFA Futsal Cup avem și o veste bună, legată de prețul biletelor, urmând a avea o ofertă specială pentru pachetul întreg de jocuri, adică șase meciuri, la doar 25 de lei”, a precizat Dorin Popa.

Advertisement

Pretenții justificate

După recenta câștigare a titlului național, pretențiile finanțatorului echipei devene au crescut. „Nu au fost restanțe salariale, băieții fiind cu banii la zi. Nu a fost ușor acest lucru, dar l-am reușit. Am fost sprijiniți și de către Consiliul Local Deva, cărora le mulțumim, iar colaborarea va continua și, din fericire, vin semnale pozitive în ce privește finanțarea și de la Consiliul Județean. În atare condiții, am stabilit și unele obiective, care sunt realizabile. Astfel, ne dorimn să câștigăm și cupa, și campionatul, ceea ce ar însemna să nu mai jucăm supercupa, dar asta să fie cea mai mică problemă a noastră. Și, de asemenea, să ne calificăm în faza următoare a UEFA Futsal Cup. Și, nu în ultimul rând, îmi doresc o stabilitate în poartă, cu regului clare, și, mai ales, ca unii jucători să confirme. În cazul în care nu confirmă, cu toată părerea de rău, dar la iarnă ne vom despărți. Îi asigur pe jucători și pe cei din staff-ul tehnic și administrativ că le voi alături, ca întotdeauna”, a încheiat Dorin Popa, președinte și finanțator la FC Autobergamo Deva.

Advertisement

Actualitate

FOTO: Căutările persoanei posibil înecate, suspendate

Publicat

pe

Redactat de

Căutările pentru persoana posibil înecată în lacul de acumulare al Barajului Hațeg, din localitatea Sântămăria Orlea, au ajuns la a treia zi fără să ofere vreun rezultat concret.

Operațiunea de intervenție de astăzi a implicat echipaje extinse, printre care s-au numărat scafandri pompieri de la ISU Alba și ISU Hunedoara, alături de scafandri de la Serviciile Salvamont din județele Gorj, Harghita, Mureș și Hunedoara.

”Cea de-a treia zi a căutărilor persoanei posibil înecate în lacul de acumulare al Barajului Hațeg, din localitatea Sântămăria Orlea, s-au încheiat fără niciun rezultat. La intervenția de astăzi au participat scafandri pompieri de la ISU Alba și ISU Hunedoara, dar și scafandri de la Serviciile Salvamont din județele Gorj, Harghita, Mureș și Hunedoara. Astăzi, la misiunea de căutare s-au folosit aparate speciale pentru detectarea corpurilor de dimensiuni medii și mari, aflate sub apă, acționând, totodată, și scafandri”, transmite ISU Hunedoara.

În funcție de starea vremii, căutările vor fi reluate. Județul Hunedoara se află sub incidența unei atenționări meteorologice „Cod galben ” de averse, grindină, descărcări electrice și vijelii, valabil până în data de 17.04.2024, ora 20.00.
De asemenea, meteorologii au transmis și o informare meteo de instabilitate atmosferică, valabilă până în data de 18.04.2024, ora 20.00.

FOTO: ISU Hunedoara

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Transport public local gratuit pentru aproximativ 7.000 de pensionari din Deva – plafon majorat

Publicat

pe

Redactat de

Conducerea municipalității devene dorește majorarea plafonului de venituri până la care pensionarii din oraș pot beneficia de transport public local gratuit.

Ca urmare a creșterii punctului de pensie, de la 1 ianuarie 2024, o anumită categorie de pensionari rămâne fără gratuitate la transportul public local. Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a inițiat un proiect de hotărâre prin care plafonul să fie majorat, de la 1.500 lei la 2.000 de lei.

„Ne prețuim seniorii pentru ceea ce au făcut de-a lungul zecilor de ani, pentru orașul nostru! Având în vedere că, de la 1 ianuarie 2024, punctul de pensie a crescut la 2.032 de lei, o anumită categorie de pensionari rămâne fără gratuitatea la transportul public local din municipiul Deva. Pentru a-i ajuta pe acești pensionari, am hotărât să inițiez un proiect de hotărâre de consiliu local, prin care să creștem plafonul de la 1.500 lei la 2.000 de lei. Voi supune proiectul la vot consilierilor locali, în ședința ordinară din această lună. Astfel, pensionarii la care li s-au mărit pensiile, nu vor mai fi nevoiți să scoată din buzunar costul biletelor de călătorie pentru transportul public local. Biletele vor fi gratuite! Este un efort bugetar în plus la bugetul local, dar consider că o pensie de 2.000 de lei nu este mare, în condițiile în care rata inflației a crescut, lucru care presupune prețuri mai mari la alimente, produse, servicii etc.. Acest efort financiar este, în primul rând, o recunoaștere a contribuției seniorilor noștri care au muncit o viață pentru comunitatea locală. Din evidențele Casei Județene de Pensii, în Deva sunt în jur de 7000 de pensionari care se încadrează în acest plafon. Pensionarii noștri merită să fie răplătiți de către administrația publică locală, respectați și să ducă o viață demnă!”, a declarat Nicolae-Florin Oancea, primarul Municipiului Deva.

Citeste mai mult ...

Actualitate

CJ Hunedoara la ceas aniversar

Publicat

pe

Redactat de

Consiliul Județean Hunedoara împlinește astăzi 32 de ani de la înfințare.

Reprezentanții instituției județene fac precizarea că în data de 16 aprilie 1992 s-a desfășurat ședința de constituire și a fost stabilită prima componență a CJ Hunedoara.

Mai mult decât atât doresc să mulțumească tuturor celor care în decursul acestor ani au contribuit la dezvoltarea instituției.

”Astăzi, 16 aprilie, aniversăm 32 de ani de la înființarea Consiliului Județean Hunedoara. În 16 aprilie 1992, s-a desfășurat ședința de constituire și a fost stabilită prima componență a CJ Hunedoara. În acești 32 de ani, instituția a cunoscut o dezvoltare permanentă și a devenit unul dintre pilonii administrației publice locale, onorându-și misiunea, valorile și viziunea asumate de-a lungul timpului. Acum, la împlinirea a 32 de ani de activitate, Consiliul Județean Hunedoara traversează cea mai prosperă perioadă de la înființarea sa, prin fondurile de dezvoltare atrase, prin proiectele de investiții pe care le derulează la nivelul județului Hunedoara și prin domeniile de interes public pe care le gestionează, împreună cu instituțiile din subordine. Se cuvine să mulțumim tuturor celor care au contribuit la dezvoltarea acestei instituții, așa cum o știm noi astăzi, iar celor care nu mai sunt printre noi le aducem un omagiu și le datorăm recunoștința noastră. Împreună, am transformat Consiliul Județean Hunedoara într-o instituție solidă și respectată atât în Regiunea Vest, cât și în țară”, informează reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara.

FOTO: ARHIVĂ

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate