Home - Actualitate - Autobergamo Deva pregătește noul sezon (II)

Autobergamo Deva pregătește noul sezon (II)

vineri, 14 Iul, 2017

Noul sezon competițional la futsal va începe nu peste foarte multă vreme, iar campionii României, cei de la FC Autobergamo Deva, se pregătesc deja pentru acest lucru.

Chiar dacă lotul de jucători încă se mai află în vacanță, conducerea tehnică și administrativă a celor de la Autobergamo Deva dorește ca viitorul sezon să fie pregătit în cel mai profesionist mod cu putință.

Cu Georgia, la Deva

Așa cum am promis, revenim astăzi cu alte detalii legate de începerea noului sezon din Liga I de futsal, dar și despre ce va urma. Așadar, după debutul campionatului, la scurt timp, Sala Sporturilor din Deva va fi gazda meciului cu Georgia, care contează pentru play-off-ul de calificare la Campionatul European de anul viitor, din Slovenia. „La solicitarea noastră, Federația a încredințat municipiului Deva organizarea jocului cu Georgia, din 12 septembrie. Este un lucru firesc ca jocul să se joace la Deva, deoarece, aproape sigur, vom avea opt jucători selecționați la echipa națională, adică cei șase care erau convocați și sezonul trecut, fiind vorba despre Vlad Iancu, Petrișor Toniță, Cristian Matei, Florin Matei, Adrian Pânzaru și Paolo Ferreira, plus cei doi fotbaliști recent veniți, Dumitru Stoica și Alpar Csoma. Ora jocului nu a fost încă stabilită, dar este un lucru cert că intrarea va fi gratuită. Și sperăm ca Federația să fie înțelegătoare cu noi în programarea partidelor pentru că, așa cum se știe, vom găzdui și o grupă de UEFA Futsal Cup”, a spus Dorin Popa, finanțatorul și președintele celor de la FC Autobergamo Deva, campioana României la futsal.

Prețuri extem de mici în UEFA Futsal Cup

Așadar Autobergamo Deva va fi gazda unei grupe din UEFA Futsal Cup, singura competiție continentală intercluburi. „Chiar dacă am obținut dreptul de organizare, nu am fost capi de serie. Pot spune și că am avut ghinion la tragerea la sorți, căzând în grupă cu cele mai greu adversar posibil, Araz Naxcivan, campioana din Azerbaidjan, dar ne vom lupta până la capăt. Nici nu concep ca echipa națională să nu elimine Georgia și noi să nu ne calificăm în faza superioară a UEFA Futsal Cup, adică să câștigăm grupa de la Deva, doar prima clasată avansând în competiție. Programul meciurilor din grupă, chiar dacă nu ne cunoaștem toți adversarii, este cunoscut. Meciurile, câte două pe zi, se vor juca la Sala Sporturilor din Deva, cu începere de la orele 16.30 și, respectiv, 19.00. Partidele se vor juca în zilele de 11, 12 și 14 octombrie, iar noi, ca gazde, vom evolua, în toate meciurile, de la ora 19.00. S-a stabilit deja ca ultimul meci al turneului să se dispute pe 14 octombrie, de la ora 19.00, între echipa noastră și cea din Azerbaijan, în primele două zile urmând a juca cu echipe venite din calificăriși care, în mod teoretic, nu ar trebui să pună probleme dar, vă asigur, le vom tratata cu toată seriozitatea. Biletele de intrare vor avea aceleași prețuri pe care le vom practica și în campionat, adică 7 lei de partidă. Suntem nevoiți să punem acest preț șa bilete, mai ales în campionat, pentru că, din păcate, suntem într-unul dintre cele trei orașe din țară în care Sala Sporturilor nu ține de administrația locală, ci de Ministerul Tineretului, și noi plătim, ca oricine, pentru închiriere. Dar pentru cei care vor veni să vadă meciurile din UEFA Futsal Cup avem și o veste bună, legată de prețul biletelor, urmând a avea o ofertă specială pentru pachetul întreg de jocuri, adică șase meciuri, la doar 25 de lei”, a precizat Dorin Popa.

Pretenții justificate

După recenta câștigare a titlului național, pretențiile finanțatorului echipei devene au crescut. „Nu au fost restanțe salariale, băieții fiind cu banii la zi. Nu a fost ușor acest lucru, dar l-am reușit. Am fost sprijiniți și de către Consiliul Local Deva, cărora le mulțumim, iar colaborarea va continua și, din fericire, vin semnale pozitive în ce privește finanțarea și de la Consiliul Județean. În atare condiții, am stabilit și unele obiective, care sunt realizabile. Astfel, ne dorimn să câștigăm și cupa, și campionatul, ceea ce ar însemna să nu mai jucăm supercupa, dar asta să fie cea mai mică problemă a noastră. Și, de asemenea, să ne calificăm în faza următoare a UEFA Futsal Cup. Și, nu în ultimul rând, îmi doresc o stabilitate în poartă, cu regului clare, și, mai ales, ca unii jucători să confirme. În cazul în care nu confirmă, cu toată părerea de rău, dar la iarnă ne vom despărți. Îi asigur pe jucători și pe cei din staff-ul tehnic și administrativ că le voi alături, ca întotdeauna”, a încheiat Dorin Popa, președinte și finanțator la FC Autobergamo Deva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *