Home - Actualitate - Eveniment - Au început lucrările la baza sportivă din Burjuc

Au început lucrările la baza sportivă din Burjuc

vineri, 21 Apr, 2017

Odată cu intrarea în drepturi a primăverii, în mai toate localităţile rurale din judeţul Hunedoara au reînceput lucrările la proiectele de investiţii demarate anul trecut sau există proiecte în acest sens pentru 2017.

Una dintre localităţile rurale din judeţ unde sunt intenţii de a se face alte investiţii este o aşezare de pe Valea Mureşului, fiind vorba despre comuna Burjuc.

S-au respectat termenele

Aceste investiții sunt propuse spre realizare pe fonduri guvernamentale, comuna având o populație redusă și nu are agenți economici importanți, iar bugetul propriu asigură realizarea unor obiective mai mici. „Am respectat termenele de redepunere ale unor proiecte, acțiune necesară din cauza schimbării cotei de TVA, iar semnalele în ce le privește sunt pozitive. Mai exact, la unul dintre aceste proiecte, depus la Compania Națională de Investiții (CNI), cel care prevede amenajarea unei baze sportive în centrul de comună, în spatele primăriei, mai exact, lucrările au și început, în prezent executându-se platforma pe care va funcționa această investiție. Tot la CNI mai avem depuse două proiecte, unul care vizează amenjarea unui bazin didactic de înot în Burjuc, premieră pentru județul, fiind notificați că am fost prinși într-un program național pe această temă, iar celălalt prevede modernizarea căminului cultural din satul aparținător Tisa. La Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) s-a depus un proiect pentru continuarea modernizării drumului comunal (DC 160), până la limita cu comuna Zam, pe porţiunea Glodghileşti- Brădăţel – Petreşti – Godineşti, unul pentru construirea a două poduri în Glodghileşti şi unul pentru un podeţ în Tătărăşti, toate acestea fiind pe DC 160A. De asemenea, la MDRAP am depus proiecte şi pentru modernizarea a 2.500 de metri de drumuri de interes local din localitatea de reședință şi din satul aparținător Tătărăşti, a declarat Gabriel Bartha, primarul comunei hunedorene Burjuc.