Home - Actualitate - ASE Bucureşti va redeschide centrul teritorial de la Deva. Acesta va funcţiona din toamnă

ASE Bucureşti va redeschide centrul teritorial de la Deva. Acesta va funcţiona din toamnă

luni, 20 Mar, 2017

Tinerii hunedoreni, absolvenţi de liceu, care nu au posibilitatea să urmeze cursurile unei facultăţi într-un centru universitar mare, vor putea să studieze la Deva. Academia de Studii Economice (ASE) Bucureşti va redeschide Centrul Teritorial suport, în reşedinţa judeţului Hunedoara, începând cu anul universitar 2017 -2018. În cadrul acestuia, vor funcţiona două specializări: Contabilitate şi informativă de gestiune şi Management.

Reprezentanţii municipalităţii devene au anunţat că, în şedinţa, de săptămâna trecută, a Consiliului de Administraţie al ASE din Bucureşti, „a fost aprobată, în unanimitate, convenţia-cadru de colaborare cu Primăria Deva, în vederea realizării unui parteneriat care să asigure desfăşurarea activităţilor didactice şi de cercetare în cadrul Centrului Teritorial suport” din oraşul de la poalele Cetăţii. „În cadrul centrului de la Deva va funcţiona un centru de excelenţă prin care se vor desfăşura programe de formare continuă în domeniile Management în administraţia publică locală şi Management în afaceri, precum şi activităţi de consultanţă pentru derularea, în comun, de către cele două părţi, a unor proiecte de interes comunitar de finanţare europeană şi a unor activităţi de consultanţă pentru creşterea performanţelor unităţilor administrativ-teritoriale”, se arată într-un comunicat emis de Primăria Deva.

Încă de anul trecut, autoritățile locale din Deva au tot purtat discuții cu reprezentanții ASE din București, cu scopul de a redeschide, în reședința județului Hunedoara, a acestui centru. În toamna lui 2016, o delegaţie din partea academiei a sosit la Deva şi, împreună cu conducerea primăriei, s-a analizat posibilitatea redeschiderii centrului. Tot atunci, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, rectorul ASE București, a şi vizitat sediul pe care instituţie de învăţământ superior îl deţine în centrul istoric al Devei. Clădirea de patrimoniu cultural naţional, situată chiar în Piața Unirii din Deva, vis-a-vis de primărie, a mai găzduit un astfel de Centru de Învățământ și în perioada 1999 – 2005, însă a fost închis, în urmă cu aproape 12 ani, din motive diverse. În incintă, se află cinci săli de cursuri, dintre două două sunt la parter, iar trei la etaj, precum și o cancelarie și două garsoniere pentru profesorii navetiști.