Home - Actualitate - Apele rămân tulburi în PNL. Tiberiu Balint revine în rândul liberalilor

Apele rămân tulburi în PNL. Tiberiu Balint revine în rândul liberalilor

vineri, 17 Mar, 2017

Liberalii hunedoreni fac ce fac și par a o ține dintr-un șoc în altul. În următoarele zile pot apărea cel puțin două astfel de noi șocuri.

În rândul liberalilor hunedoreni nu este deloc liniște, iar apele pot să se tulbure și mai rău într-o perioadă extrem de scurtă.

Balint revine de săptămâna viitoare

O nouă posibilă undă de șoc poate apărea după ce Tiberiu Balint și-a anunțat colegii de partid că decizia sa de excludere din PNL a fost anulată de instanță și, în plus, că renunță la autosuspendarea sa din funcția de președinte al organizației municipale Deva a formațiunii, postul fiind ocupat, interimar, de către primarul din Șoimuș, Mihai Irimie. Conform statutului, Balint trebuie să-și reia funcția de lider al liberalilor deveni, dar rămâne de văzut dacă acest lucru se va și întâmpla. “Voi reveni de săptămâna viitoare, cel mai probabil. Dacă vor fi obiecții cu reîntoarcerea mea pe funcție, voi vedea la momentul respectiv cum voi acționa”, a declarat Tiberiu Balint. În cazul revenirii lui Tiberiu Balint în funcția de președinte al PNL Deva nu este exclusă și o schimbare de optică în ceea ce privește excluderea lui Francisc Kovacs din partid, și acest lucru putând duce la alte frecușuri între liberali.

Roman, față în față cu Bușoi

În plus, ar trebui să fie interesantă și conferința de presă de vineri a celor de la PNL, la care și-au anunțat prezența președintele interimar al organizației județene Hunedoara, Florin Roman, precum și secretarul executiv la nivel național al partidului, Cristian Bușoi, și acesta interimar pe funcție. La ultima conferință de presă a PNL, cea din 3 martie, la care a participat și Ludovic Orban, unul dintre candidații la președinția partidului, Florin Roman nu a avut cuvinte prea măgulitoare la asdresa lui Cristian Bușoi. “Nu sunt de acord cu unele decizii de numire luate de conducerea partidului. Astfel, nu mi se pare normal ca să îl pui pe Cristian Bușoi secretar general, în condițiile în care acesta a obținut un scor de doar 12% în București. Nu am nimic cu Cristian Bușoi, dar în funcții înalte din partid ar trebui puși oameni cu rezultate, iar în acest caz nu se pune problema. De asemenea, nu sunt de acord ca în spatele numirii lui Cristian Bușoi să fie Mihai Voicu. Acesta este un personaj care s-a plimbat de la unii la alții, fără să obțină vreun rezultat notabil pentru partid. Mihai Voicu este un tip care a contraperformat ”, declara, la vremea respectivă, Florin Roman. Coincidență sau nu, a doua zi, pe 4 martie, în Consiliul Național de Coordonare (CNC) , s-a aprobat modificarea statului partidului și Florin Roman, deputat de Alba, a aflat că nu mai poate candida la șefia organizației hunedorene a liberalilor. Și, colac peste pupăză, modificările au fost prezentate tocmai de către Cristian Bușoi. LA CNC al PNL Florin Roman a explicat că a votat împotriva validării lui Cristian Buşoi în funcţia de secretar general interimar, pentru că a obţinut doar 12% în Bucureşti la alegeri şi a fost ”premiat” cu această funcţie. ”Modificarea statutului s-a făcut pentru ca unii dintre oamenii care ne-au adus aici să stea în continuare acolo, pentru ca gigei şi mişei sau mişulei să vă conducă în continuare destinele. Era nevoie de modificarea statutului, care ne-a fost prezentatăla ora 9.21 și votată la 10.00, iar cei incomozi, în urma schimbărilor survenite, să fie daţi la o parte”, spunea Florin Roman la CNC.

Raluca Turcan, la Deva?

Deși în invitația la conferința de presă erau trecuți, ca participanți, Cristian Bușoi, Florin Roman și Vasilică Potecă, secretar general al organizației județene a liberalilor, nu este exclus ca să fie prezentă și Raluca Turcan, președinte, tot interimar, al PNL. Posibila venire a Ralucăi Turcan La deva poate fi considerată ca o încercare de limpezire a apelor printre liberalii din județ, dar este posibil ca vizita să aibă un efect contrar. Raluca Turcan nu și-a exprimat, până acum, intenția de a candida la șefia PNL, și, în caz că nu-și va schimba opțiunea, se pare că îl va susține la această funcție pe Cătălin Predoiu, provenit, ca și actualul președinte interimar, din PDL, iar posibila vizită la Deva ar putea avea, mai ales, un caracter electoral. După vizita lui Ludovic Orban la Deva la începutul acestei luni, neoficial se părea că liberalii hunedoreni îl vor sprijini pe acesta pentru funcția de președinte al PNL.